Asus maximus V gene och Cooler Master Hyper 212 EVO

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Asus maximus V gene och Cooler Master Hyper 212 EVO

Hej

Jag skaffade en ny kylare för några veckor sedan då min Corsair H60 (tror jag det är) börjat sjunga på sista versen. Det föll på en Cooler Master Hyper 212 Evo. Står att den ska passa till en 1155 socket. Men då jag ska montera den så är skruvarna/distanserna alldeles för tjocka, diametern, för att passa genom moderkortet.

Är detta ett problem någon annan stött på? (Kanske med en annan kylare eller moderkort) Har jag helt enkelt läst fel någonstans och valt fel kylare? Eller kan standarden har ändrats på moderkorten (tveksamt) så att det numera kräver större hål?

Jag blev väldigt ställd då jag upptäckte detta, och har infunnit mig i att kylaren numera är en glorifierad brevvikt nu, (kommer nog inte kunna lämna tillbaka den) och kommer nog beställa en annan. Men om nästa kylare inte heller passar så är det ju rätt dumt.

Finns det någon som haft samma problem, eller samma moderkort och kan säga en bra luftkylare som passar?

MVH Hampus

Trädvy Permalänk
Medlem
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009

Ta gärna en bild och visa, misstänker starkt att du har missuppfattat manualen eller tagit fel skruvar. Efter att ha monterat åtskilliga 212 på alla möjliga moderkort, AMD som Intel, så kan jag nog se vart felet är, kolla bilden, skruvarna ska in i ett par andra skruvar. Läs manualen.

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 11.3

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Maj 2015

Ska jag vara helt ärlig låter det som att du gör någonting fel. Det är inte ett fel jag någonsin har hört talas om och inget jag själv stött på när jag monterat min egen 212 EVO. Det finns inga standarder som har ändrats så de där distanserna bör ha sett likadana ut ända sen modellen kom ut.

Säker på att du gör rätt? 212 EVO är en bra kylare för sitt pris men att montera den är inte helt okomplicerat. Jag följde en video på Youtube när jag installerade min.

ASUS Z97-A | Intel Core i7-4790K | Noctua NH-U14S | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC
2x8GB Corsair Vengeance Pro | Samsung 850 EVO 500GB | Cooler Master V750S
Fractal Design Meshify C | Cooler Master MK750 MX Silent Red | ASUS Strix Claw | Samsung S24D590L

Frågor eller funderingar? Skicka ett PM eller kontakta oss.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Troligen en miss från min sida. Förstår inte heller varför det inte funkar. Ska göra ett försök till i helgen tror jag, passar på att ta lite foton då också om jag fortfarande misslyckas. Men det är skruvarna/distanserna som enligt både en Youtube video samt instruktionen ska genom moderkortet som är för tjocka. Medan de distanserna som hör till min H60 är mycket smalare. Får slänga ett öga till på det som sagt. Återkommer med bilder om felet kvarstår.

Skickades från m.sweclockers.com