Styra ljudströmmar win10

Permalänk

Styra ljudströmmar win10

Hej,

Sitter och glor på tv med ungarna medans jag trånande tittar på datorn som även skulle kunna driva Phanton Pain om det inte vore för att spelljuden hade stört ungarna.

Då är frågan, kan man tvinga Netflix/Google Chrome att skicka ljudet till TV medans man styr om spel till PC-speakers?

Vlc har i programmet en funktion att styra ljud men det är som sagt ett program som inte är med i given nu tyvärr.

Permalänk
Medlem

Jag funderar på samma sak, vill kunna köra tvn som andraskärm med twitch / youtube på med tillhörande ljud och resten av ljudet från högtalarna till datorn, inte hittat något sätt som funkar.

Permalänk
Medlem

Japp, om du har två möjliga uppspelare så kan du välja te.x spelet att använda en extern DAC eller annan kanal till spelljudet, medans datorn fortfarande har högtalare som standard och kör ljudet på detta.

Alternativet är ju att du kör ut Netflix med HDMI ljud - mo det är kopplat så? Men då kan du välja att den skall använda HDMI kanalen för att ta ut ljudet om om ditt kort då klarar det så kör du på högtalar ljudet i spel.

Permalänk
Rekordmedlem

Det är ett rent mjukvaruproblem eftersom win är uselt på att hantera ljud men det kanske går att göra det med VAC http://software.muzychenko.net/eng/vac.htm

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.