Microsoft tvingas revidera miljardmålet

Permalänk
Medlem
Skrivet av lord_vasagos:

För privat personer finns det ingen orsak att inte upgradera till 10an och är bara korkad evishet att hänga kvar vid 7an och 8an och är nog bra för alla om dom försvinner så snabbt som möjligt och blir 100% fokus på 10an men tror stora orsaken många hänger kvar vid helst 7an är att den är enklast att köra piratad så ett år gartis till alla skulle nog vara en bra strategi och företag är väll en annan femma där många kör äldre program där xp fortfarande rullar på en del burkar men så vinner man nog många privat användare

Finns många bortförklaringar om övervakning och kompabilitet o.s.v men är exakt samma features som varit med även i vista,7an,8an där din personliga integritet blir rövknullad på samma sätt som du går ut på facebook, google eller använder din mobil oavsett system och ska man slippa det i största möjliga mån så ska man nog sikta på linux och foliehatt sen kompatibilitet brukar var lösligt problem på dom flesta saker för privat personer

Obligatoriska uppgraderingar som man inte själv kan välja när/om de skall göras är en stor anledning till att jag inte vill "uppgradera" till 10an.

Vad gäller övervakning så finns det mer sådant i 10an och den är svårare/omöjlig att stänga av jämfört med 7 eller 8.

Sen så är Microsofts överdrivet aggressiva metoder för att få folk att byta till Win 10 något som gör mig djupt misstänksam mot Win 10 och Microsoft i allmänhet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nautilus011:

Personligen är jag tveksam till dessa påståenden om "tvångsinstallerad" w10.
Hur lyckas man ta sig igenom en installation av windows utan att göra något???

* Val av partition?
* Godkänna avtalet?
* Datornamn, Användare, MS-konto

Är en del fula knep dom använt sig av, här är lite läsning:
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.653027/microsoft-uppgraderar...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Hur är det med dual-boot nuförtiden? Har själv börjat köra Debian på större delen av mina datorer. Testade Windows 10, men tyckte inte det var speciellt trevligt med all bloatware och data som skickas till Microsoft. Behöver dock kunna köra vissa saker som 3DS max, Adobe etc.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nautilus011:

Personligen är jag tveksam till dessa påståenden om "tvångsinstallerad" w10.
Hur lyckas man ta sig igenom en installation av windows utan att göra något???

* Val av partition?
* Godkänna avtalet?
* Datornamn, Användare, MS-konto

Du behöver bara godkänna med en knapp. Däefter migreras allt 10:an. Du väljer aldrig partition, eller datornamn. Det är samma som tidigare windowsinstallation.

Samma gäller om du vill gå tillbaka.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Microsofts misslyckande på mobilfronten känns självvalt. Evigheter (i mobiltermer) mellan nya telefoner, svagt stöd hos flertalet stora utvecklare och en förbannad seghet i att lansera Cortana globalt. 2 år efter presentation finns det inte ens bekräftat att assistenten - som varit en fundamental del i marknadsföringen för W10 - ska komma till svenska eller andra mindre språk. Och då har Siri och Google Now funnits på svenska i över ett år redan.

Windows 10 på desktop är bra, Windows 10 på platta är mycket bra, Windows 10 på Xbox är bra, Windows 10 Mobile är i bästa fall okej. 1 miljard vore kanske möjligt om telefonsatsningen inte övergetts, samtidigt så har man försökt i flera år nu utan att lyckas.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nautilus011:

Personligen är jag tveksam till dessa påståenden om "tvångsinstallerad" w10.
Hur lyckas man ta sig igenom en installation av windows utan att göra något???

* Val av partition?
* Godkänna avtalet?
* Datornamn, Användare, MS-konto

Du behöver inte vara tveksam... Har hänt mig 3 ggr.

Senaste gången på en "Surfplatta" med riktiga Win8.
Får meddelande om att det finns uppdateringar.. Visst, installera.
Går ett tag och sedan vill datorn starta om.
Startar och vips så har man haft Win10 installerat.

Inget meddelande om att Win10 ska installeras, godkännande av avtal eller något.
Detta kan vara lite jobbigt, om man inte vill ha Win10....

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk

Kört Win10 ända sedan det kom, och innan det Insider Preview - så ca 18 månader nu. Men härom veckan fick jag nog.

Blev så förbannat trött på alla påtvingade uppdateringar som kommer i tid och otid, och olustiga beteenden där MS gör reklam för Office och annat skit i Notifications panelen.
Dessutom så har jag inte fått ut stabil prestanda på någon Win10 dator ännu. Ena stunden funkar allt bra, men rätt vad det är så blir allt slött. Detta tillsammans med påtvingat antivirus, och dåligt OS GUI där startmenyn inte är ytoptimerad, grafiken ser kass ut, kontrollpanelen åsidosats trots att man kan behöva många av dom mer detaljerade konfigurationsmöjligheterna, tex om man jobbar med ljudkort och studios. Detta och många andra konstiga beteenden. Känns bara kasst att installera utvecklingsmiljöer för tex programmering i Win10 när prestandan går upp och ner konstant.

Jag gick därför tebax till Win8.1 på min ultrabook, och fick bättre batteritid igen, samt ett pålitligare system. I mina andra datorer återinstallerade jag mitt favoritsystem Win7 SP1 som har ett bra GUI med en bättre startmeny än senare windows versioner - samt ger följsam prestanda om man undviker många windowsuppdateringar som försämrar Win7 prestandan.

Kort och gott, jag övergav W10 och nu när jag är tebax på W7/W8 så funkar alla mina datorer snabbt och pålitligt igen. Har dessutom vänner som endast har mobilt bredband (connectat via WLAN) och i dessa fall skulle alltså Win10 stjäla data i tid och otid antingen pga ohederliga backgrundsöverföringar av data, eller pga bamsiga påtvingade uppdateringar.
Förstår fullt ut att folk skyr Win10 som pesten, då det ej är ett lämpligt OS att använda på en produktivitetsmaskin.

Visa signatur

Dator: EEE901 N270/ 1GB / 20GB SSD ... Kraftigt nedbantat/tweakat Win7 x86 for speeeEED!
Facebook användare? Hatar tidslinjen? gå med i denna FB-grupp:
Undo Timeline ...med lite tur får h*lvetet ett slut!

Permalänk
Medlem

Efter smyg-installationen bakom våran rygg.
Nej 1 miljard går inte att uppnå om de beter sig såhär.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av serverfel:

Jag minns när windows 95 kom. Många som ville stanna kvar på 3.11. När 98 och ME kom så va dom sämre än 95:an för dom var för "bloated". Sen när 2000 kom så va där kompatibilitetsproblem (känns det igen?). Och Xp löste detta, men folk gillade inte temat så de gjorde ofta att det såg ut som 2000, för de glömde hur de ratade det utseendet när de körde 3.11.

Sen kom vista. Ja det vet vi ju alla hur poppis det var. Alla ville sitta kvar på xp...

Sen kom 7:an, som märkligt nog träffade rätt på de flesta, eller så insåg folk att xp inte kunde användas mer?

Och så kom 8:an med sin nya start-skärm. Jävlar vad folk pep...
Ms va snabba med att kompromissa och släppte 8.1....

Nu är tian här och det är SAMMA JÄVLA PIPANDE nu igen....

Det är kanske därför MS har beslutat att skippa nya versioner i framtiden. För att få tyst på alla bakåtsträvare.

Säg vad ni vill, men detta är en observation från en som varit med ett tag.

Jag har haft alla windows versioner sedan 95 hemma, och kommer ihåg tidigare versioner som dem hade i min skola när jag växte upp, och enligt mig så var det precis så som folk "pep" att det var problem med de nämnda Win versionerna, varför tror du att folk hyllade Win7 när det kom? jo, för att dem gjorde det användarvänligt utan för mycket mög och det var skilnaden på tidigare släpp där dem hade en jävla massa skit redan ifrån installation och var inte lika användarvänligt heller, inte så konstigt att folk klagat på dem win versionerna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chibariku:

Windows 10 har ju även tappat den initiala boosten på PC-marknaden och växer inte så mycket där heller längre, trots "tvingande" uppgraderingar. Och för många stora företag är bytte av operativsystem en gigantisk process. Jobbar på ett företag med 5000+ anställda och med många gamla styrsystem och vi gick ifrån xp till 7 nån gång 2013. Det tog över två från beslut till verkställande om jag inte minns helt fel.

Jag tror det vi sett är att konsumentmarknaden för Windows 10 befinner sig i ett slags limbostadie för tillfället. Slutdatumet för gratis uppgradering närmar sig. Folk gillar helt enkelt inte när deras datorer uppgraderar sig själva, därav dåligt rykte bland användarna.
Finns mängder av andra saker som folk ogillar med 10:an.
Dock kommer saker som telemetri och spårning ändå att dyka upp på Windows 7 i form av uppdateringar så det är antingen pest eller kolera, valet är ditt.

Det vi har att vänta är mycket riktigt det du nämner med företags-boomen som säkerligen kommer att bidra med mängder av installationer, dit hör att även de som har en dator som sjunger på sista versen och troligtvis kommer att köpa ny inom något år. Då valet av OS (x86-baserade alternativ) inte är särskilt brett för produkter under 10.000kr-klassen blir det med största sannolikhet blir en device med Windows 10 på.

När det gäller att köra gamla legacy-applikationer tror jag att virtualisering kommer att bli mer aktuellt och mer transparent för användaren, dessutom vill nog tillverkarna gärna sälja nya licenser och standardisera mot en plattform, gärna med app-liknande, prenumerationsbaserade tjänster. Då passar ju Windows Store bra som format, enkel installation, enkel borttagning.
Jag tror att faktiskt att Windows 10 kommer att nå målet på en miljard användare inom 2 år.

Visa signatur

Tower: ace Battle IV | CPU AMD Phenom II X2 BE unlocked 4cores@3,2GHz | RAM 8GB DDR2@800MHz | MB ASUS M4A785-M | GFK AMD Radeon HD 6850 1GB | HDD Kingston SSD Now 60GB (/) Seagate 2TB(/home) | OS Ubuntu 20.04 LTS
-Numera titulerad: "dator-hipster" då jag har en AMD GPU och dessutom kör Linux.

Permalänk
Skrivet av serverfel:

[...]Nu är tian här och det är SAMMA JÄVLA PIPANDE nu igen....[...]

Gnället kanske är motiverat om man behöver gå igenom samma procedur varje gång ett nytt system släpps. En massa småproblem som gör datorn mer eller mindre oanvändbar första tiden och en ny inlärningströskel att ta sig över om utseendet och funktion ändras/flyttats radikalt.
För privatpersoner blir det irriterande men för företag blir det kostsamt. Samma problem är inte lika påtagliga i de två närmaste konkurrenterna i min mening.

Permalänk
Medlem

Jag tror att MS totalt missbedömde folks ovilja att uppdatera även om det var gratis.

Jag kan tex inte se några som helst fördelar med det jag har läst om W10 över min nuvarande W7 installation.
Jag spelar inte speciellt mycket och de titlar jag spelar är ändå gamla.
Jag använder inga andra MS-tjänster.
Har Androidtelefon.

Hade MS bara supportat XP fortfarande så kunde jag kört det lika väl. Jag använder ändå windows classic tema, som jag har gjort sedan W2000.

Windows som service är inget som lockar mig det minsta. När W7 inte håller längre så går jag troligtvis över till Linux Mint eller Ubuntu istället.

Permalänk
Medlem
Skrivet av RVX:

Är en del fula knep dom använt sig av, här är lite läsning:
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.653027/microsoft-uppgraderar...

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kan hålla med om "en del fula knep", det är bara det där att absolut inte gjort något som jag har svårt att smälta.

Skrivet av aradove:

Du behöver bara godkänna med en knapp. Däefter migreras allt 10:an. Du väljer aldrig partition, eller datornamn. Det är samma som tidigare windowsinstallation.

Samma gäller om du vill gå tillbaka.

Skickades från m.sweclockers.com

Bara godkänna med en knapp, det är det som är min poäng. Om man "godkänner" med en knapp så har man ju startat igång processen. Även om jag tycker att det inte är ok att MS inte tydligt visar och accepterar att användaren klickar ner eller klickar på en kryssruta som normalt borde innebära att man inte vill fortsätta/stänga av programmet.

Skrivet av DaBone:

Du behöver inte vara tveksam... Har hänt mig 3 ggr.

Senaste gången på en "Surfplatta" med riktiga Win8.
Får meddelande om att det finns uppdateringar.. Visst, installera.
Går ett tag och sedan vill datorn starta om.
Startar och vips så har man haft Win10 installerat.

Inget meddelande om att Win10 ska installeras, godkännande av avtal eller något.
Detta kan vara lite jobbigt, om man inte vill ha Win10....

Ja det kanske är slumpen som avgör. Jag har inte lyckats få w10 av misstag på dom tre datorer och två surfplattor som vi har hemma och dom 5 datorer på jobbet. Inte heller har jag lyckats installera någon windows version sedan 3.11 utan att aktivt behövt välja något under installationen. Inte heller på min surface pro 2 och min sambos Asus T100 va jag tvungen att va aktiv under installationsprocessen.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem
Skrivet av Squall Leonhart:

Gnället kanske är motiverat om man behöver gå igenom samma procedur varje gång ett nytt system släpps. En massa småproblem som gör datorn mer eller mindre oanvändbar första tiden och en ny inlärningströskel att ta sig över om utseendet och funktion ändras/flyttats radikalt.
För privatpersoner blir det irriterande men för företag blir det kostsamt. Samma problem är inte lika påtagliga i de två närmaste konkurrenterna i min mening.

Det är inget problem för mig, och inte för företaget jag jobbar på. Win 10 är framtiden, vare sig man vill eller ej. Om ni vill sitta med 7:an till 2020 så gör det för all del.

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem
Skrivet av serverfel:

Det är inget problem för mig, och inte för företaget jag jobbar på. Win 10 är framtiden, vare sig man vill eller ej. Om ni vill sitta med 7:an till 2020 så gör det för all del.

Så länge program fungerar som dom ska så vad spelar det för roll vilket OS man har.
Ett OS för min del är grafiskt interface för filhantering och start av program.

Permalänk
Skrivet av serverfel:

Det är inget problem för mig, och inte för företaget jag jobbar på. Win 10 är framtiden, vare sig man vill eller ej. Om ni vill sitta med 7:an till 2020 så gör det för all del.

Riktigt så enkelt är det inte. Vi sitter med programvara som inte stödjer Windows 10.
Sen återstår fortfarande problemet i inlärningen. Jag har ordnat några 10-installationer för test och delat ut i ledningen/ekonomiavdelningen och det har hittills resulterat i sura miner, många telefonsamtal och dammsamlare. Nu har de haft dryga halvåret på sig att testa men de vill ha tillbaka 7.
Vad ska jag göra? Påpeka att det är framtiden?

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Lord_Moridin:

Skulle vara intressant att veta hur många av dessa 350 miljoner personer, som har installerat Windows 10 frivilligt och inte fått det tvångsinstallerat.

349 999 999, tant Märta i Vansbro fick det tvångsinstallerat.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alpha77:

Så länge program fungerar som dom ska så vad spelar det för roll vilket OS man har.
Ett OS för min del är grafiskt interface för filhantering och start av program.

Håller med. Med dx12 och framtida support så gäller win10. Annars kan man sitta med 7:an utan problem.

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem
Skrivet av Squall Leonhart:

Riktigt så enkelt är det inte. Vi sitter med programvara som inte stödjer Windows 10.
Sen återstår fortfarande problemet i inlärningen. Jag har ordnat några 10-installationer för test och delat ut i ledningen/ekonomiavdelningen och det har hittills resulterat i sura miner, många telefonsamtal och dammsamlare. Nu har de haft dryga halvåret på sig att testa men de vill ha tillbaka 7.
Vad ska jag göra? Påpeka att det är framtiden?

Är det win10 eller gammal/ej uppdaterad programvara det är fel på? Detta snackat hör man när varje ny version kommer.

Vi har vissa program i produktionen som inte funkar under 7:an. De datorerna kör xp. Men är det 7:an det är fel på då?

Du kan installera 7:an på dina kollegors datorer, men sen står du där i framtiden utan säkerhetsuppdateringar och fixar. Och vad är det som är så svårt för dem med 10:an???? Vad jobbar de med?

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem

Jag tackar och bockar för att ha fått pröva windows 10, men avgår och framgår till windows 7 istället, känns, fungerar och tillfredsställer mig mer.

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Erik_T:

Obligatoriska uppgraderingar som man inte själv kan välja när/om de skall göras är en stor anledning till att jag inte vill "uppgradera" till 10an.

Vad gäller övervakning så finns det mer sådant i 10an och den är svårare/omöjlig att stänga av jämfört med 7 eller 8.

Sen så är Microsofts överdrivet aggressiva metoder för att få folk att byta till Win 10 något som gör mig djupt misstänksam mot Win 10 och Microsoft i allmänhet.

Obligatoriska uppgraderingar funkar åt båda hållen och är bra när förlegade system ligger som gamla pest bärare och stoppklossar och båda måste uppdateras och underhållas och är bättre att lägga 100% fokus på det som är aktuellt och finns idag inte en enda orsak att köra 7an mot 10

Sen övervakning ska inte få existera på någon nivå alls egentligen men är man paranoid över det ska man inte köra windows överhuvud taget när skillnaden nu är att MS är mer öppna med det man gör och ska man vara hyfsat säker ska man inte registrera nått på nätet inte använda spotify, facebook, google eller använda foton tagna med någon enhet man äger o.s.v o.s.v och helst hacka nån annans wifi och köra det igenom tor/proxy på en stulen laptop med optimerat linux där du kopplat ur webkameran så ingen kan se dig så bör du vara rätt säker men finns även dom som säger att firmware till vissa enheter loggar info så vem vet

Problemet är att vad du än gör kommer du vara övervakad och lämna spår efter dig som kommer spåras till dig och kommer vara övervakad av mobil/tvspel/opterativsysten/webtjänster o.s.v och 7an är inte minsta säkrare eller minimerar övervakningen mot att köra 10an hur du än ställer in den och vist kan man väll lämna öppet att få välja vilket system man ska köra men finns inte en orsak att köra 7an mot 10an och även om allt är vidrigt mot personliga integriteten så blir det inte värre med 10an ...utgå från allt är ruttet så kommer du närmast sanningen

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem

Väldigt tacksam om nu spammet om uppgradering upphör. Trivs bra med w7 och där känner jag att jag har kontroll och koll. Jag väljer på ett annat sätt vad Microsoft och andra ser.

Jag håller med föregående talare om att allt är ruttet. Jag håller dock inte med om att allt är lika ruttet... Det finns grader i helvetet!

W7 är ruttet till viss del och jag väljer hur när och var jag eventuellt äter delar av äpplet. W10 åt andra sidan är helt genomruttet och Microsoft har två anställda som håller fast mig emedan en tredje masar ner det ruttna äpplet i käften på mig. Samtidigt som de viskar med sammetslen röst "att de gör det för mitt bästa." "För att de bryr sig om mig..."

Visa signatur

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Nä jag tänker om det kommer Windows 11 eller vad den kommer att heta.

Jag tycker att Windows 10 är mer som ett lås OS och på Windows 7 är man blir fri som använder.

Låst OS på vilket sätt då?

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av lord_vasagos:

För privat personer finns det ingen orsak att inte upgradera till 10an och är bara korkad evishet att hänga kvar vid 7an och 8an och är nog bra för alla om dom försvinner så snabbt som möjligt och blir 100% fokus på 10an men tror stora orsaken många hänger kvar vid helst 7an är att den är enklast att köra piratad så ett år gartis till alla skulle nog vara en bra strategi och företag är väll en annan femma där många kör äldre program där xp fortfarande rullar på en del burkar men så vinner man nog många privat användare

Finns många bortförklaringar om övervakning och kompabilitet o.s.v men är exakt samma features som varit med även i vista,7an,8an där din personliga integritet blir rövknullad på samma sätt som du går ut på facebook, google eller använder din mobil oavsett system och ska man slippa det i största möjliga mån så ska man nog sikta på linux och foliehatt sen kompatibilitet brukar var lösligt problem på dom flesta saker för privat personer

Men windows phone där skulle dom grävt ner liket för länge sedan då ingen vill ha dom utom den där 0.0001% som säger det är gudsgåva till mobilmarknaden

Jag vet att det är svårt att tänka lite mer ingående när man är tolv år gammal men försök. Ditt OS har tillgång till bokstavligen all data som du har på din dator. Facebook har tillgång till sådant som du frivilligt laddar upp. Man behöver inte vara geni för att se att det är en ganska enorm skillnad i tillgång och intrång i privatlivet.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Lord_Moridin:

Skulle vara intressant att veta hur många av dessa 350 miljoner personer, som har installerat Windows 10 frivilligt och inte fått det tvångsinstallerat.

Skulle även vara intressant att veta hur många som testat W10 för att sedan gå tillbaka till 7 eller 8.1. Dessa 350 miljoner är troligtvis i dagsläget snarare runt 300 miljoner.

Permalänk
Inaktiv

@ojz0r:

"Hade MS bara supportat XP fortfarande så kunde jag kört det lika väl. Jag använder ändå windows classic tema, som jag har gjort sedan W2000"

Ett tips ifall du vill ha Linux och Windows 2000 temat är Debian baserade Q4os med tematillägget xpq4. Blir nästan helt omöjligt att skilja från äkta Win2000. Går även att välja xp eller 7 utseende.

Problemet för mig var att min klena dator behövde få hårdvaruaccelerationen att fungera med filmuppspelning och flash. Jag hade Amd grafik och drivrutinerna strulade.

Permalänk
Medlem

@Crockett:

Tack för tipset! Blir test och sedan installation på föräldrarnas/släktingars datorer...

Kör själv W7/Debian med dualboot och trivs alldeles utmärkt med det, varför uppgradera om man inte har någon nytta av de nya "funktionerna" i W10 utan snarare ser det som bloat? Dessutom lider GUI't av tydlig personlighets klyvning som gör saken ännu värre.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon127948:

Jag vet att det är svårt att tänka lite mer ingående när man är tolv år gammal men försök. Ditt OS har tillgång till bokstavligen all data som du har på din dator. Facebook har tillgång till sådant som du frivilligt laddar upp. Man behöver inte vara geni för att se att det är en ganska enorm skillnad i tillgång och intrång i privatlivet.

facebook samlar in enligt deras avtal

Enhetens operativsystem
• Inställningar och hårdvaruversion av enheten
• Produktnamn och sorters mjukvara och filer
• Batteri- och signalstyrka
• Var din enhet befinner sig (via gps bland annat)
• Vilken mobiloperatör du har
• Vilken browser du använder
• IP-nummer och telefonnummer

Förutom det så är allt på facebook öppet för nsa/fbi på samma sätt som MS och spotify delar information med dom och allt som går igenom facebook kan spåras och information från konto, kan ge namn, bild, land, bostad, email, födelsedata, kön, vänner, arbete, hobby, telefon nummer så är man lite ovetande och har allt ärligt så finns informationen vart du är vilka du umgås med och all data om dig som person även om privata filer inte är drabbade så har man mer än 5 i iq så ser man att det är minst ett lika stor trampning på personliga integriteten

Och vist har ett os tillgång till all data på en dator "man kan gömma data med som ett os inte kan se" men vi håller oss till det och 7an är inget mindre övertramp än windows 10 då dom hade same shit då som nu men är bara mer öppna med det idag och NSA har haft full insyn i många år och officiellt från 2012 får dom kolla allt från skype t.e.x och gick ut 2013 officiellt att nsa har bakdörrar i windows och vet inte om det stämmer men sägs att NSA har haft bakdörrar sen 1999 så minst windows 98 och framåt i så fall och är inte bara os utan även program

Och hur linux har vet jag inte säkert och har hört att det varit försök till sånt men är nog besvärligare att få till så gissar på det är rätt rent och android har antagligen sånt och osx vet jag inte alls då mac inte varit min grej och har hört att även hårdvarans firmware använts men vet inte alls hur det stämmer eller inte

i vilket fall så allt man gör är reggat och även om det inte aktivt används så är det vidrigt att ett sånt kontroll system tillåts och folk är generellt för dum i huvudet att se det men vi lever i ett kontrollsamhälle och vist kan man ducka men folk är för beroende att dela dagens selfie i ett patetiskt försök att se bättre ut än i verkligheten än att tänka på personliga integriteten och w7 eller w10 kommer inte göra någon skillnad

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Skrivet av lord_vasagos:

För privat personer finns det ingen orsak att inte upgradera till 10an och är bara korkad evishet att hänga kvar vid 7an och 8an och är nog bra för alla om dom försvinner så snabbt som möjligt och blir 100% fokus på 10an men tror stora orsaken många hänger kvar vid helst 7an är att den är enklast att köra piratad så ett år gartis till alla skulle nog vara en bra strategi och företag är väll en annan femma där många kör äldre program där xp fortfarande rullar på en del burkar men så vinner man nog många privat användare

Finns många bortförklaringar om övervakning och kompabilitet o.s.v men är exakt samma features som varit med även i vista,7an,8an där din personliga integritet blir rövknullad på samma sätt som du går ut på facebook, google eller använder din mobil oavsett system och ska man slippa det i största möjliga mån så ska man nog sikta på linux och foliehatt sen kompatibilitet brukar var lösligt problem på dom flesta saker för privat personer

Men windows phone där skulle dom grävt ner liket för länge sedan då ingen vill ha dom utom den där 0.0001% som säger det är gudsgåva till mobilmarknaden

Jag provade win10 på laptopen, den misslyckas med att identifiera wifi och 940m

Tycker du det då är värt att köra win10?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fisken1986:

Hoppas Windows blir mer användarvänligt i framtiden..Just nu är det katastrofalt med ''du har inte behörighet'' trots man är system-admin, sen om man följer alla guider för att få bort så buggar sig windows totalt..slutresultat...formatera om och installera om och sedan var en gäst i din egna dator..

å nej. Är du den där personen som ändrar alla systemfilers ägare till dig själv och sen klagar när windows inte funkar längre?

Man har isolerat användaren från vissa filer just för att minimera riskerna för Virus. Men du kanske inte behöver virus, för du skapar alla problem själv?

Vet inte med alla andra här, men jag vill inte vara tillbaka i 98-eran där man med två knapptryck (tex en 3 åring som slår på tangentbordet) kan förstöra hela operativsystemet.