ASUS RT-AC66U Hastighetsproblem lokalt nätverk

Permalänk
Medlem

ASUS RT-AC66U Hastighetsproblem lokalt nätverk

Hej!

För inte alltför länge sedan införskaffades det i hushållet en ASUS RT-AC66U. Den fungerar alldeles utmärkt vid överföring till och från internet. Däremot på lokalnätverket har jag upptäckt att jag får ut hastigheter runt om 100 Mbit/s vid överföring mellan datorerna.

Vad jag kan se på specifikationerna så ska den ha kapacitet att skicka ta emot filer över 100 Mbit/s på lokalnätverket utan problem. När jag gör ett filöverföringstest över nätverket kommer den bara upp i ca 98 Mbit/s. Problemet uppstod vid router bytet från den gamla D-link dir-655, vilket det fungerade utan problem med. För att vara på säkra sidan har jag även kontrollerat TP-kablarna(Cat6e) så att inget hänt med dem. Har gjort en hel del googling utan resultat på lösning.

Någon som har koll ifall det är mjukvara begränsning som kan orsaka det?

Jag har inte testat med en annan firmware förutom asus senaste. Reset på routern gör ingen skillnad heller. Hastigheten ut som sagt har jag inge problem med där får jag ut ca 260/105 Mbit/s i nedladdning/uppladdning.

Annars övriga tankar förslag på hur jag kan lösa den situation?

Har funderat på Gbit switch lösning men känns inte rätt när man betalat för en router för nästan 1400kr. Sedan är det ju jobbigt med en till sak som ska ha el och ta plats.

/Ivar

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Har du gjort testet med Iperf eller motsvarande för att testa nätverket utan hårddiskens begränsningar?

Är länkhastigheten 1gbit på båda datorerna?

Har du senaste version på nätverksdrivrutiner? Kolla mot tillverkarens hemsida, inte genom att högerklicka i enhetshanteraren och söka efter uppdateringar.

Har flera datorer att testa med?

Det vore bra med mer detaljer om datorerna som har problemet.
Hårdvara, mjukvaru/drivrutins versioner osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Tack för era svar!

Har lokaliserat problemet i nätverket. Visar sig att det är glapp i kabeln till en av datorerna som är orsaken till problemet. Testade för att vara på säkra sidan efter att ni hade svarat på mitt inlägg att testa med en tredje kabel och som magi så fungerar det som det ska. Har kontrollerat och det visar sig att båda kablarna är trasiga/glappande. Den ena ifall man rör lite på den i ett läge så fungerar det igen.

Pinsamt för min del att det var kabelfel när man redan kontrollerat det :).

/Ivar