Forumdelen sponsras av

Har redan en skärm (IPS), köpa ny (TN eller IPS?)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2013

Har redan en skärm (IPS), köpa ny (TN eller IPS?)

Hej,

Jag har redan en Dell UltraSharp U2713HM och funderar på att köpa en till skärm för att använda vid sidan om.
Den här skärmen är en IPS skärm med en upplösning på 2560x1440.

Tänker köpa en ny skärm, men jag är osäker på om jag ska köpa en TN eller en till IPS. Jag spenderar ungefär halva tiden vid datorn med att spela (fps och rpg för det mesta) och andra halvan med att kolla på film/programmering/surfa och liknande.
Och här kommer mina funderingar och anledningen till att jag skapade tråden.

1. Kommer jag se någon skillnad om jag använder både en TN och IPS skärm samtidigt? Vad jag förstår är TN skärmar mer lämpliga för gaming men jag spelar inte särskilt seriöst och har klarat mig fint på IPS skärmen. Det jag funderar mer på är om det är bra att kombinera två olika skärmtyper på det här sättet eller om man kanske bara ska hålla sig till en och samma typ.
2. Bör jag ha liknande upplösning på bägge skärmarna? Jag vet att det är möjligt att köra två olika upplösningar men får man en olustig känsla av att ha det på det sättet?

Enda skärmen som jag kollar på i dagsläget är Dell UltraSharp U2715H 27 4 590 kronor.
Vad jag förstår är det en slags uppföljande modell (nåja, inte riktigt då U2713 serien har slutat men den är det närmaste). Verkar vara en liknande skärm utan några större skillnader.

Tar gärna emot köpråd. Om det är så att båda mina funderingar egentligen inte spelar någon roll så är mitt enda krav på skärm är att den ska vara 27 tum (precis som min nu). Jag har svårt när saker och ting skiljer sig så pass mycket i storlek så vill helst ha en så nära min som möjligt. Prismässigt så har jag inget tak men då jag inte spelar särskilt seriöst så är jag inte ute efter en gaming skärm värd över 10 000 kronor.

Tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Okt 2008

Jag kan förstås bara tala för mig själv, men efter att ha haft både olika paneltyper, upplösning och storlek på de två skärmar jag har på jobbet så har jag nu två IPS-skärmar med samma storlek och upplösning.

Det var definitivt irriterande när ena panelen var TN och det var både irriterande och opraktiskt när ena skärmen hade lägre upplösning (och storlek).

Jag har en U2713HM som extraskärm och en Asus PB278QR som primär. Den senare har bättre färg och kontrast.

1800X, 1080 SLI, 4K

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2011

Du har redan en bra skärm för allt annat än spel. Köp en spelskärm med samma tum och upplösning. Med en bra gamingskärm så slipper du all motionblur i från ghosting. Allt i rörelse blir lika tydligt som om det stod still.

TEST: http://www.testufo.com/#test=photo&photo=toronto-map.png&pps=...

Extremister hugger alltid på dåligt bete. Man ska värna om sina nära och kära. Det är bara demoner som föraktar sina meningsmotståndare.