Köpråd 2.0-system till dator

Permalänk
Medlem

Köpråd 2.0-system till dator

Hej!

Jag har tänkt ersätta mina tio år gamla söndervittrande Logitech-högtalare med något vettigare att ha till datorn. Datorn har ett dedikerat ljudkort i sig, Asus Xonar DX, och jag har även ett par Sennheiser HD 555 som jag använder vid behov. Om det går att koppla in hörlurarna i systemet vore det alltså ingen nackdel.

Det jag söker är som sagt ett 2.0-system att ha vid datorn. Blandad användning mellan musik, film och spel. Kanske något övervägande åt musikhållet eftersom det mesta spelandet sker vid hemmabioriggen och spelkonsoll. Jag har inte haft något vettigare än "Logitech-högtalare" innan så jag har ingen referenspunkt till vad jag vill ha ut av ett bättre system. Jag köper helst från en svensk butik pga garanti etc.

Önskad budget är runt en tusenlapp, men kan tänka mig att gå upp till 2000kr eller strax över ifall det krävs.

Jag har gjort lite efterforskningar och har tagit fram lite egna förslag (jag måste ju faktiskt anstränga mig lite själv också) och har hittat följande:

945kr: Yamaha NX-50
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1455187
Dessa har fått bra betyg för sin prisklass. Små, aktiva högtalare.

2399kr: Alesis M1 Active 520 USB
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1244188
Aktiva studiomonitorer med de funktioner jag önskar. Fått bra betyg av Ljud och bild http://www.ljudochbild.se/test/hogtalare/syv-datorhogtalare-a...

1745kr: Dynavoice Magic S-4 EX v.3 och Dynavoice D-amp 2 förstärkare (Med hörlursutgång)
http://www.ljudfokus.se/produkt/d-amp-2-magic-s-4-ex-v-3-ster...
Ihopplockat paket med ett par passiva stativhögtalare och en mini-förstärkare. Enligt kompis kan det vara Ljudfokus egna märke, vilket inte gör mig något då märke inte är viktigt för mig.

Att jag får vara beredd att röra mig mot 2000kr-sträcket är jag medveten om. Vilken väg är rimligast att gå, aktiva högtalare för 2000kr eller ett par passiva med tillhörande miniförstärkare för samma pris?

Tack på förhand!