Få ljud ur hörlurar och högtalare samtidigt

Permalänk
Medlem

Få ljud ur hörlurar och högtalare samtidigt

Jag har ett litet problem jag skulle vilja ha hjälp med på mina morföräldrars räkning. Det är nämligen så att min morfar hör lite dåligt och har tidigare därför använt trådlösa hörlurar. så långt allt väl men nu till själva problemet. det är nämligen så att mormor samtidigt vill kunna få ljud är högtalarna som är kopplade till TV. Helt enkelt vill vi få samma ljud ur både hörlurarna som högtalarna. båda använder sig av 3.5mm analog anslutning så min första tanke var att hitta någon splitter som tar 2 kanaler och gör det till 2x2 kanaler. finns det någon riska att ljudet försämras märkbart i så fall? eller finns det någon annan bra lösning att tillgå? tv har en generell uppsättning anslutningar av både digitala och analoga.

Permalänk
Medlem

sån splitt som du tänker på fungerar ja ljudet blir lite lägre men inte mycket har använt de på datorn för att få ut ljudet på fler ställen .

Permalänk
Rekordmedlem

Den snyggaste lösningen är att gå via en lämplig förstärkare, då går det även att reglera nivåerna oberoende av varandra, en vanlig förstärkare med separat nivåkontroll på hörlursutgången eller en mer specialiserad lösning typ ett linjesteg med hörlursförstärkare.