Permalänk
Medlem

Sony STR-DB830 QS

Tjena, får ta över farsans gamla receiver om jag vill och undrar om det är något att ha? Den har ju några år på nacken men som jag minns var den inte allt för dålig. Jag har nyss skaffat tv i mitt rum och tänkte använda den till både datorn och tvn. Hade först tänkt mig surroundljud men funderar nu på att köra en soundbar inkopplad till receivern om den nu är något att ha.

Så är det något att ha eller ska jag köpa en ny? Vill ha möjlighet till surround i framtiden men tänkte som sagt börja med en soundbar. Är förövrigt inte så insatt i ljud.

MVH

Permalänk
Medlem

Receivern är ok, jag har haft en STR-DB940 QS som är snarlik, den låter rent och klart och är relativt kraftfull. Inga konstigheter. Dock stora möjligheter att ratta bort sig i ljudinställningarna, se till att läsa på ordentligt så du vet vad du gör.

Funderar du på en soundbar som huvudhögtalare så är du rätt långt ifrån någon "audiofil" och den där förstärkaren är tom overkill för ändamålet i rent ljudhänseende. Bättre ljud får du främst med bättre högtalare, men som oftast tar en del plats.

Värt att tänka på att det är en gammal receiver så den har inte mycket i form av HDMI-ingångar ifall du skulle behöva använda det. Den saknar också stöd för nyare format för filmljud, men det spelar knappast någon roll om du inte tänker skaffa en full surrounduppsättning av högtalare. Ljud får du i vilket fall som helst.