RetroPie och RPI 1 modell B

Permalänk
Medlem

RetroPie och RPI 1 modell B

Har fyra RPI 1 modell B som knappt används (bortsett några Kodi). Vill återanvända några till retroPie. Är det good enough med RPI 1 modell bB eller bör jag överväga köpa RPI 2 eller 3? Surt att skaffa nya lådor och minneskort. Vill helst återbruka.

MVH Daniel

Permalänk
Medlem

Funka ja. Funka tillfredställande beror på vad du skall emulera

Permalänk
Moderator

RPi 1 ska vara ok att använda till RetroPie, men de mest krävande emulatorerna ska du nog inte kunna räkna med att använda. Det finns en sida på RetroPie's wiki som du kan använda för att bilda dig en liten uppfattning. https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/Speed-Issues

Permalänk
Medlem

Har kört en del RetroPie på en Raspberry etta. Funkat strålande till NES, GameBoy/GameBoy Color och de flesta SNES-spelen. Som länken ovan beskriver blir det värre när SNES-spelen använder SuperFX. Exempelvis Super Mario World 2 (Yoshi's Island) fungerar inte direkt tillfredsställande. Ettan däremot och även de flesta andra spel jag provat fungerar klockrent.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Toppen! Det blir nog mest NES. Min gaming-era slutade iom den konsolen (trots inköp av 360, två PS3 och XbOne. Men det är mest killarna som lirar. Själv vill jag återuppleva NES. Köpte precis två NES-kontroller med USB. Tack för hjälpen!

Permalänk
Medlem

@danielsan123 här kan du nog göra ett klipp om inte rpi1 lirar som önskat.
http://www.sweclockers.com/marknad/129841-raspberry-pi-2-mode...