Ny dator utan CD-room och fungerande bredband!

Permalänk
Avstängd

Ny dator utan CD-room och fungerande bredband!

Hej alla!

Posten kom nyss och knackade och levererade datorn från Inet. Jag beställde aldrig något inbyggt wifi i det eller någon cd-rom. Samtidigt så bor jag i en ny bostad som inte har något fungerande bredband!

Min gamla dator har en sån här: Netgear Trådlös USB Wi-Fi-adapter N300 (http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/router-och...). När jag bodde i förra bostaden så hade jag ett fungerande bredband och kunde således installera det (minns dock inte om det krävdes en internetanslutning innan man kunde få WiFi att komma igång). Sedan hade jag wifi på datorn och även här i den nya bostaden så fungerar adaptern (såklart, programmet finns ju kvar i datorn så adaptern funkar), även om den nu ansluts till bostadens gemensamma nätverk istället för den gamla bostadens.

Det jag oroar mig över är att adaptern inte lär funka på den nya datorn om jag inte har ett fungerande bredband. Är det verkligen så enkelt att bara stoppa in stickan i ett usb-ingång och ansluta till bostadens gemensamma nätverk eller lär jag behöva installera något som kräver internetanslutning? För någon internetanslutning har jag inte utöver det trådlösa!

Samtidigt vill man ju inte ta ut datorn från packetet, sitta och syssla med kablar för att sedan inse att det krävs ett program att installera först som kräver internetanslutning... Då måste jag ta av alla kablar igen och koppla in dem i den gamla datorn... Utan internet går det ju inte liksom.

Permalänk
Avstängd

@Lothric:

Om man är ensam i hela världen så kanske det är ett problem??

Netgear är sedan en av de etablerade märkena så jag kan inte tänka mig att inte Windoooze själv fixar till det.

Sen angående CD-rom så har jag alltid sedan urminnes tider slängt bort skräpet som följer med en dator i form av CD-skivor, i min laptop har jag ersatt min CD-rom med en SSD-disk.

Om du nu är ensam i hela världen så kan det då blir problem men man besöker bara netgear.se och laddar ner drivaren, sparar sedan ner dito på en USB-sticka om det nu skulle bli ett problem vilket jag inte tror.

Permalänk
Sötast

Om det krävs drivrutin så tanka en sådan, lägg på usb minne. Done.