Hej jag har lite problem med mitt 5.1 hemmabiosystem.

Permalänk
Medlem

Hej jag har lite problem med mitt 5.1 hemmabiosystem.

hej där! Jag har nyligen köpt ett system som har en subwoofer, rear left, rear right, front right, front left och en center, produkten heter philips HTB3560 http://www.philips.co.in/c-p/HTB3560_94/5.1-home-theater. Nu är det så att jag har kopplat och försökt med realtek hit och dit men det värkar inte fungera som det ska. Jag kopplar in mitt system med en aux kabel från music ilink in i bakpaneklen på mitt moderkort (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4089#o...) då och då får jag ljud från bara subwoofern och front left och right. hur ska jag göra så att hela systemet funkar?... jag testade på min tv och då funkade allt när jag konfiguerade högtalarna men när den ska in i datorn så funkar det inte... men då använde jag ju hdmi till tvn. hur ska jag göra för att få ljud i alla snälla hjälp. vilken sladd ska man använda? om ni behöver mer information så är det bara att fråga uppskattar eran hjälp tack!

Permalänk
Inaktiv

lämna tillbaks till återförsäljaren och köp ett annat system

Permalänk
Rekordmedlem

Jag håller i princip med om att den typen av system inte är nåt roligt men ska du koppla in det till datorn och få surround så ska du använda toslink (optik) och det har inte ditt moderkort.
Du måste alltså skaffa ett ljudkort eller interface som det dig en toslinkutgång från datorn.

Permalänk
Permalänk
Rekordmedlem

Det framgick inte av din första post men har du det så skaffa en Toslink-fiber så är det bara att koppla ihop det och välja rätt in och utgångar så borde det fungera.

Permalänk

Det handlar alltså om en så kallad optisk- eller även kallad toslink-kabel (tex https://www.hembiobutiken.se/produkter/kablar/optisk-digital/... som du kopplar från ditt ljudkort till philipssystemet sen en hdmi sladd mellan philipssystemet och TV:n

Finns även billigare alternativ än den sladden jag länkade på tex kjell&Co..