Raspberry Pi, djävulens leksak? Retropie vägrar fungera

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2012

Raspberry Pi, djävulens leksak? Retropie vägrar fungera

Jag blir galen. Tror djävulen skapade RPi för att förarga oss.

Det var ett tag sedan jag senast lekte med min RPi o häromdan såg att någon nämnde Retropie i en tråd så jag blev sugen på att boota upp den och emulera lite gamla spel. Men den var inte sugen på att bootas upp.

TVn vill inte hitta RPin alls.
Har testat med 2 olika SD-kort och 1 datorskärm o 1 TV. Samma problem i alla kombinationer.
Strömförsöjningen är stark nog.

Började med att formatera SD-korten med SDFormatter
Sen skrev jag in IMGen med Win32DiskImager

Det blev som det skulle bli på datorn. Utrymmet blev ganska litet och SD-kortet var tomt när man kollade via "Datorn".
Problemet var som sagt att HDMI-in inte kände av någon input.
Både PWR och ACT lyser för fullt. (Gröna och röda lampor)

Har Raspberry Pie 2 Modell B.
Retropie är senaste versionen via deras officiella sida.

Har jag missat något steg? Kan man felsöka på något sätt?

Trädvy Permalänk
SweClockers
Andreas Dimestam
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2002

Nu får vi se om jag hänger med. Din RPi ser ut att boota fint men ger ingen bild med Retropie. Har du testat med en annan image typ Raspbian för att utesluta att din hårdvara är trasig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2003

Att du bara ser en liten partition när du monterar sd-minnet är för att du bara ser boot-partitionen som är FAT. Den andra partitionen är ext och syns därför inte i Windows.

Om ACT-lampan blinkar betyder det att raspberryn kan läsa från sd-kortet, vilket är ett gott tecken.

För att inte utesluta enkla grejer, har du testat med en annan HDMI-kabel?

WS: AMD Ryzen 1700 | 16GB Corsair LPX 3733 | Sapphire RX Vega 56 | Samsung 840 Pro 256GB | Dan Cases A4-SFX
Laptop: ASUS UX32LN | i7-4510U | 12GB DDR3 | 13.3" FHD | 128GB SSD
HTPC: Intel i3 2120T | 2x4gb DDR3 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av pellen:

Att du bara ser en liten partition när du monterar sd-minnet är för att du bara ser boot-partitionen som är FAT. Den andra partitionen är ext och syns därför inte i Windows.

Om ACT-lampan blinkar betyder det att raspberryn kan läsa från sd-kortet, vilket är ett gott tecken.

För att inte utesluta enkla grejer, har du testat med en annan HDMI-kabel?

Jo jag vet att den inte syns. Att den inte syns ser jag som en bra grej, hade utrymmet synts så hade nåt vart fel där också ju

ACT-Lampan lyser, den blinkar inte.

Testade med en annan HDMI-kabel så de e inte problemet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2003

Ok, om ACT bara lyser och aldrig blinkar så kan Raspberryn troligtvis inte läsa från sdkortet. Har du möjlighet att testa ett annat sdkort?

Skickades från m.sweclockers.com

WS: AMD Ryzen 1700 | 16GB Corsair LPX 3733 | Sapphire RX Vega 56 | Samsung 840 Pro 256GB | Dan Cases A4-SFX
Laptop: ASUS UX32LN | i7-4510U | 12GB DDR3 | 13.3" FHD | 128GB SSD
HTPC: Intel i3 2120T | 2x4gb DDR3 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av pellen:

Ok, om ACT bara lyser och aldrig blinkar så kan Raspberryn troligtvis inte läsa från sdkortet. Har du möjlighet att testa ett annat sdkort?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrev i main post att jag har testat med 2 olika SDkort. Samma inställningar och metod på båda.
Ett är Samsung nåtnåt 32GB andra är Kingston nåtnåt 8GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Dimestam:

Nu får vi se om jag hänger med. Din RPi ser ut att boota fint men ger ingen bild med Retropie. Har du testat med en annan image typ Raspbian för att utesluta att din hårdvara är trasig?

Vet inte om den bootar fint. Det enda som händer när jag kopplar strömmen är att båda lamporna lyser upp och bara lyser. Inga blinkningar eller något.

Ska testa med annan image nu.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2009

Testa att slänga in Berryboot för att utesluta att det inte blir nå fel vid själva skrivningen av avbilden. Ska ju till maximalt med otur om bägge korten skulle vara "okompatibla" med Rpi...

| Asus Sabertooth P67 | Intel i7 2600K @ 3.4 GHz | Corsair H80 - Pull |
| 2*4GB Corsair XMS3 - 1600 MHz | Asus GTX 660ti 2GB DirectCUII OC | Gainward GTX 660ti 2GB |
| Sandisk Extreme 120GB - System |OCZ Agility 3 60GB + OCZ Vertex 2 60GB linked @120 GB|
| P182B något moddat | Corsair HCG 520W |