Permalänk
Medlem

Powerline wifi kit?

Tänkte förlänga mitt wifi från huset ut i ladan för att kunna styra motorvärmaren (Eon).
Tittat på följande kit:https://www.komplett.se/product/794016/datorutrustning/natverk/homeplugpowerline/tp-link-tl-wpa4220kit-wifi-powerline-kit#
Men det står att dom måste kopplas på samma fas...hur vet jag om det är samma fas inne och ute då?

Permalänk
Medlem

Du får ju bättre kontakt om dom sitter på samma fas. Gör dom inte det så blir det sämre överföring. Inget annat händer. Vill Du kolla så kan Du ju lossa en huvudsäkring i taget och kolla vilka uttag som blir strömlösa. Jag använder likadana (tror jag) och jag har inte bekymrat mej om några faser. Homeplugg arbetar med hög frekvens. Därför finns det stora möjligheter att signalen kopplas kapacitivt mellan faserna. Skulle det vara problem skulle inte jag dra mej för att koppla kondensatorer mellan faserna så att pluggarna får kontakt med varandra. Men gör bara detta om Du har kunskaper tillräckligt i elektronik och ellära.

Permalänk
Medlem

Jag har denna

https://www.komplett.se/product/853505/datorutrustning/natver...

Funkar jätte bra och den har mycket bra räckvidd, måste ju ha WiFi i garaget vettu

Permalänk
Medlem

@Ryssen: Har använt just det kittet i ca. 6 månader nu och förvarnar om att dom har en risk att hänga upp sig ibland. Dom tappar då koppling mellan varandra så man får para om dom igen. Detta har dock bara hänt 3 gånger under 6 månaders tid, så fortfarande ett okej alternativ om man inte orkar dra kabel istället.

Permalänk
Medlem

Ok,lite sämre överföringshastighet,det kan ju inte spela någon roll det enda jag ska ha i andra ändan är ju själva dosan som jag kopplar motorvärnare i och som jag styr med telefonen..

Permalänk
Medlem

Tänkte på det här med WPS det är väl ingen ide att använda det.Dosan lär väl inte stödja det andå:
https://shop.eon.se/100koll-smartplug-7244
Vet inte ens om min router stödjer det DIR825.
Går det att köra utan det?

Permalänk
Medlem

Min temperatur vid drift 0 grader....där sprack det...