Router & accesspunkter för ~50 enheter

Permalänk
Medlem

Router & accesspunkter för ~50 enheter

Hej Sweclockers!

Vi har precis fått in fiber till vårt studentdrivna bolag och behöver köpa in lite ny utrustning då det i dagsläget inte är helt stabilt. Fiber kommer in i källaren där vi för tillfället har en Linksys wrt1900ac router inkopplad som sedan skickar vidare till accesspunkter via 2 kablar upp till våning 2 och 3. Totalt kommer vi maximalt ha cirka 50 enheter uppkopplade åt gången (30 på våning 2 och 20 på våning 3).

Har ni några tips på utrustning vi bör köpa in för att klara av trafiken på ett bra sätt? Budget är något begränsad då vi är ett studentbolag men samtidigt ser vi det som en investering för framtiden!

1. Räcker routern i källaren eller vad bör vi köpa in för att klara trafiken från accesspunkterna?
2. Vad bör vi köpa in för accesspunkter till våra två våningsplan? Räcker 2 per våning eller kan dessa också bli en flaskhals?

Uppskattar innerligt att hjälp vi kan få så att vi snabbt kan få ut våra studenter på lite spännande uppdrag!

Permalänk
Medlem

Det bättre sättet är att anlita en wifi-konsult som på plats gör radiomätningar innan ni tar in offerter på lösningar.

Sätt er in i ämnet så att ni inte blir duperade. https://www.youtube.com/watch?v=U31fQGCsmKk kika även på del 2 och 3.

Permalänk
Inaktiv

Håller med @hasefrasen om att det inte går att svara på i en forumtråd - Hur ser dina våningsplan ut? Det kanske är ett bankvalv eller ser ut som en japanskt hotell? Vad vet vi? Ni är rätt många för att vara ett "studentdrivet" bolag och det vore trist om ni väljer en dålig lösning. Prata med någon som kan komma på plats och mäta.

Er router i källaren är ju också en WiFi pryl, klarar den 50 personers surf? Den är nog inte riktigt tänkt att fungera så.