Raspberry Pi 3, problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009

Raspberry Pi 3, problem.

Tjenare!
Fick precis hem min första paj.
Har försökt få den och boota men utan att lyckas, har testat med 3 st olika SD kort, 2 sandisk och 1 kingston.
Men inget av det får den att boota, har även testat SDformatter, och har testat diskwriter32. Testade sist att lägga över NOOBS manuellt på den för se om den boota då, men nix.

Har köpt allt hos netonnet, vilket innefattar strömadapter också.
Något som vet vad felet kan vara?

[ ASRock Extreme Gen 3 ][ Intel Core i7 950 ][ GTX 670 2GB ][ Corsair 6GB (2x2GB) 1333MHz XMS3 ][ Antec 750W 80+ ][ Corsair 650 D ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007

Vad händer? Skärmen gör ingenting alls? Hur gör du dina SD-kort?

WS: Bärbar workstation, 2 * Dell U2412M
HTPC: Intel NUC, Canton GLE 496, Yamaha RV-A830, Sanyo PLV-Z700
Server: Intel Xeon E3-1240@3.4 GHz, ESXi, 32GB RAM, 8*2TB RAID-Z2 + SSD-cache
Slösurf: MacBook Air 11,6", Samsung S8
Kamera: Canon EOS 5DII + 1DIII, Canon 100/2.8 Macro, Canon 70-200/2.8L, Canon 24-70/2.8L

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av zyberzero:

Vad händer? Skärmen gör ingenting alls? Hur gör du dina SD-kort?

Skärmen gör inget, verkar inte som att pajen kan läsa SD eller inte uppfattar att den är där. När jag sätter i strömmen, så lyser det grönt 1 gång, sedan konstant rött. Vad jag har kunnat läsa mig till på nätet så ska den röda dioden blinka om den läser från SD-kortet.

1. När jag ska lägga OPENELEC på SD disken, så använder jag Win32DiskImager. Väljer .img filen och sedan SD-kortet.
2. När jag ska lägga NOOBS på SD disken, så har jag först formaterat den med SDFormatter och sedan packat upp .zip filens innehåll till SD disken.

[ ASRock Extreme Gen 3 ][ Intel Core i7 950 ][ GTX 670 2GB ][ Corsair 6GB (2x2GB) 1333MHz XMS3 ][ Antec 750W 80+ ][ Corsair 650 D ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av aiden92:

Skärmen gör inget, verkar inte som att pajen kan läsa SD eller inte uppfattar att den är där. När jag sätter i strömmen, så lyser det grönt 1 gång, sedan konstant rött. Vad jag har kunnat läsa mig till på nätet så ska den röda dioden blinka om den läser från SD-kortet.

1. När jag ska lägga OPENELEC på SD disken, så använder jag Win32DiskImager. Väljer .img filen och sedan SD-kortet.
2. När jag ska lägga NOOBS på SD disken, så har jag först formaterat den med SDFormatter och sedan packat upp .zip filens innehåll till SD disken.

Försökers du lägga in både openelec och noob på samma sd kortet?
Jag tror de är tvärt om den gröna ska blinka när den läser från sd kort och röd ska lysa.

Desktop|Intel I7 6700k|Asus Z170-e|Nvidia GTX 1070|Corsair DDR4 2x8GB|525GB SSD|1,5TB
Mouse|Steelseries Sensei|Keyboard|Qpad MK50|Monitor|Benq XL2420t|Benq G2010WA
Laptop|HP ProBook 4320s I3|128GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 411j 13TB
Tab|Nexus 7 2gen 16GB|Phone|iPhone SE 64GB|HTPC|2x Raspberry Pi 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
0:0:0:0:0:0:7f00:1
Registrerad
Aug 2005

En kollega hade liknande problem.

Fick montera minnet under windows köra diskpart och clean, sedan sdformatter igen, lägga på IMG igen och sedan fungerade som det ska.
Vad är det för minneskort du köpt? Vet att Pi kan vara lite känslig mot vissa kort.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västerås
Registrerad
Feb 2016

Har du provat på en annan skärm?

Jag har läst att visst skärmar inte uppfattar att det finns några signaler från en Pi och därmed inte tänds.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av bärplockaren:

Försökers du lägga in både openelec och noob på samma sd kortet?
Jag tror de är tvärt om den gröna ska blinka när den läser från sd kort och röd ska lysa.

Nejdå, har försökt dessa två olika tillvägagångssätt för att se om jag kan få det o funka.
Kan mycket möjligt vara så som du beskriver med LED indikatorn.

Skrivet av Kalasis:

En kollega hade liknande problem.

Fick montera minnet under windows köra diskpart och clean, sedan sdformatter igen, lägga på IMG igen och sedan fungerade som det ska.
Vad är det för minneskort du köpt? Vet att Pi kan vara lite känslig mot vissa kort.

Jag har köpt Sandisk SD kort, deras SDHC variant, ett 16GB och ett 8GB. Ena är inköpt på ICA Maxi innan idag, och det andra är köpt på Clas Ohlsson, ena är från fabrik 2015-12-26, och andra 2016-05-24.
Ska testa diskpart och clean se om det hjälper.

[ ASRock Extreme Gen 3 ][ Intel Core i7 950 ][ GTX 670 2GB ][ Corsair 6GB (2x2GB) 1333MHz XMS3 ][ Antec 750W 80+ ][ Corsair 650 D ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av Kalasis:

En kollega hade liknande problem.

Fick montera minnet under windows köra diskpart och clean, sedan sdformatter igen, lägga på IMG igen och sedan fungerade som det ska.
Vad är det för minneskort du köpt? Vet att Pi kan vara lite känslig mot vissa kort.

Har nu testat diskpart, utan att få det och fungera tyvärr.
Det är inte meningen att jag ska lägga .img filen på SD kortet? Utan jag ska använda Win32DiskIMager

[ ASRock Extreme Gen 3 ][ Intel Core i7 950 ][ GTX 670 2GB ][ Corsair 6GB (2x2GB) 1333MHz XMS3 ][ Antec 750W 80+ ][ Corsair 650 D ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Varför envisas folk med att installera ett os som inte utvecklas längre?
Testa LibreELEC: https://libreelec.tv/downloads/
eller
OSMC: https://osmc.tv/download/

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av MatteN:

Varför envisas folk med att installera ett os som inte utvecklas längre?
Testa LibreELEC: https://libreelec.tv/downloads/
eller
OSMC: https://osmc.tv/download/

vad är det som inte utvecklas?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
0:0:0:0:0:0:7f00:1
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av aiden92:

Har nu testat diskpart, utan att få det och fungera tyvärr.
Det är inte meningen att jag ska lägga .img filen på SD kortet? Utan jag ska använda Win32DiskIMager

Tjena,

Du ska använda dig av win32diskimager

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av MatteN:

Varför envisas folk med att installera ett os som inte utvecklas längre?
Testa LibreELEC: https://libreelec.tv/downloads/
eller
OSMC: https://osmc.tv/download/

Inser du seriöst inte varför, eller var det retoriskt?

MSI Z77A-GD65 | Intel Core i5 3570K @ 4,2 GHz | Palit Geforce GTX 1070 JetStream | 16 GB Corsair Vengeance 1600 MHz

You must come with me, young ones, for I am the grim reaper.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Aug 2003

Jag hade exakt samma problem när jag gick hem min Rpi3, och det visade sig vara något så enkelt att min tv inte lekte med default upplösningen, så jag gick ändra den till 1920x1080 så funkade de galant, den hade något som den kallade Desktop som default, men det var iofs Kodi jag installerade på SDkortet..

Skickades från m.sweclockers.com

Linux: because a PC is a terrible thing to waste.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

@aluser: OpenELEC har inte uppdaterats sen i maj...

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av MatteN:

Varför envisas folk med att installera ett os som inte utvecklas längre?
Testa LibreELEC: https://libreelec.tv/downloads/
eller
OSMC: https://osmc.tv/download/

Nu testade jag LibreELEC och det funkade faktiskt konstigt nog. Står dock att OpenELEC ska funkar för RiP3. Men det verkar ju inte som det då med andra ord, det konstiga är att NOOBS inte funkar vilket SKA funka.

[ ASRock Extreme Gen 3 ][ Intel Core i7 950 ][ GTX 670 2GB ][ Corsair 6GB (2x2GB) 1333MHz XMS3 ][ Antec 750W 80+ ][ Corsair 650 D ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

The Raspberry Pi foundation har slutat lägga in OpenELEC i NOOBS och ersatt det med LibreELEC.
Fortfarande dött i: http://openelec.tv/forum/20-development-discussion/82615-is-o...

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, WD Blue 250 GB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& ett antal enkortsdatorer med div användningsområden).

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av MatteN:

The Raspberry Pi foundation har slutat lägga in OpenELEC i NOOBS och ersatt det med LibreELEC.
Fortfarande dött i: http://openelec.tv/forum/20-development-discussion/82615-is-o...

Okej, bra att veta!
Men försökte få den att boota upp på själva NOOBS men det funkade inte. Men nu funkar LibreELEC iaf. Ska testa vidare idag.
Tack för svar.

[ ASRock Extreme Gen 3 ][ Intel Core i7 950 ][ GTX 670 2GB ][ Corsair 6GB (2x2GB) 1333MHz XMS3 ][ Antec 750W 80+ ][ Corsair 650 D ]