Hjälp koppla Logitech z906 subwoofer till förstärkare

Permalänk
Medlem

Hjälp koppla Logitech z906 subwoofer till förstärkare

Hej!

Jag har fått en förstärkare (denon avr-1911) dit jag vill koppla mina högtalare och subwoofer Logitch z906.
Tänkte koppla allt var för sig in i förstärkaren ist för via basen, men mitt problem jag behöver hjälp med är vad för sladdar och vilka uttag jag ska använda när jag kopplar in subwoofern i förstärkaren.
Är kass inom detta ämnet så ni får gärna vara övertydliga, och länka produkter
Subwooferns baksida: https://mans.io/images/1049828/1101157.jpg
Z906 baksida: http://www.eightforums.com/attachments/sound-audio/59955d1428...

mvh

Permalänk
Rekordmedlem

Jag hoppas receivern är att första steg mot att byta ut även högtalarna.
Du behöver normal ljudkabel med rca kontakter https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/... och kopplar mellan sub utgången och ingång 2 på Logitechsystemet, sedan behöver du ställa in nivåerna rätt men det borde gå att lösa.
Det går nog även att koppla via 3,5mm kontakten och då blir väl "rca höger" ansluten till sub på 3,5mm kontakten om du använder en 2 polig adapter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Jag hoppas receivern är att första steg mot att byta ut även högtalarna.
Du behöver normal ljudkabel med rca kontakter https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/... och kopplar mellan sub utgången och ingång 2 på Logitechsystemet, sedan behöver du ställa in nivåerna rätt men det borde gå att lösa.
Det går nog även att koppla via 3,5mm kontakten och då blir väl "rca höger" ansluten till sub på 3,5mm kontakten om du använder en 2 polig adapter.

Det är absolut ett första steg mot bättre ljudsystem.
Om jag använder rca-kabeln du länkade, behöver inte den 2 utgångar på förstärkaren också? Förstår att den ena ska till "subwoofer pre out", men vart ska den andra änden kopplas?

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av sweetsenap:

Det är absolut ett första steg mot bättre ljudsystem.
Om jag använder rca-kabeln du länkade, behöver inte den 2 utgångar på förstärkaren också? Förstår att den ena ska till "subwoofer pre out", men vart ska den andra änden kopplas?

Subkanalen är i mono på de de allra flesta hembiomaskiner, ävn de som har fler än en utgång, andra änden på kabeln kopplar du i ingång 2 enligt bilden du postade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Subkanalen är i mono på de de allra flesta hembiomaskiner, ävn de som har fler än en utgång, andra änden på kabeln kopplar du i ingång 2 enligt bilden du postade.
http://www.eightforums.com/attachments/sound-audio/59955d1428019567t-sound-card-scenario-z906-input.jpg

Gott, löste det. Tack för hjälpen.

Dock surrar basen lite långt, hörs tydligt när musiken är av.
Någon idé på vad det kan bero på? Eller är det att detta systemet kanske inte är lämpat att koppla till förstärkare?

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av sweetsenap:

Gott, löste det. Tack för hjälpen.

Dock surrar basen lite långt, hörs tydligt när musiken är av.
Någon idé på vad det kan bero på? Eller är det att detta systemet kanske inte är lämpat att koppla till förstärkare?

Logitechsystemet är ett billigt datorsystem och bör betraktas som ett sånt och inte nått seriöst. Låter det när du lossar signalkabeln i receivern är det kabeln som plockar upp nått annars är det troligen nått jordpotentialproblem mellan apparaterna, har du allt anslutet till samma vägguttag ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Logitechsystemet är ett billigt datorsystem och bör betraktas som ett sånt och inte nått seriöst. Låter det när du lossar signalkabeln i receivern är det kabeln som plockar upp nått annars är det troligen nått jordpotentialproblem mellan apparaterna, har du allt anslutet till samma vägguttag ?

Testat att ha dem i olika, låter fortfarande.
Om jag skruvar ner basen till 0 så försvinner ljudet, men som fort jag skruvar upp så börjar det låta.
Det är just när dem är kopplade mellan varandra. Testade med vanlig aux till mobilen, för att kolla att den inte var sönder, då lät det inte.
Kan det ha något att göra med kvalitén på kablarna? Har testat med dubbel rca sladd som du länkade, och sen också med 3,5mm/rca, båda köpta på kjell. surrar likadant med båda.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av sweetsenap:

Testat att ha dem i olika, låter fortfarande.
Om jag skruvar ner basen till 0 så försvinner ljudet, men som fort jag skruvar upp så börjar det låta.
Det är just när dem är kopplade mellan varandra. Testade med vanlig aux till mobilen, för att kolla att den inte var sönder, då lät det inte.
Kan det ha något att göra med kvalitén på kablarna? Har testat med dubbel rca sladd som du länkade, och sen också med 3,5mm/rca, båda köpta på kjell. surrar likadant med båda.

Om ljudet bara uppstår när du kopplar ihop nätanslutna delar (telefonen är inte nätansluten) är det potentialskillnader som är orsaken och då hjälper oftast en galvanisk isolator. https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/hogtalare/hogtal...

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Om ljudet bara uppstår när du kopplar ihop nätanslutna delar (telefonen är inte nätansluten) är det potentialskillnader som är orsaken och då hjälper oftast en galvanisk isolator. https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/hogtalare/hogtal...

Fan. Testade med en galvanisk isolator idag, men låter fortfarande. Märkte också att när jag höger volymen på förstärkaren
så får suben bananas och surrar extremt högt.
Någon annan idé på vad som kan funka? Annars får man väl tjuvstarta och kolla på nya högtalare

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av sweetsenap:

Fan. Testade med en galvanisk isolator idag, men låter fortfarande. Märkte också att när jag höger volymen på förstärkaren
så får suben bananas och surrar extremt högt.
Någon annan idé på vad som kan funka? Annars får man väl tjuvstarta och kolla på nya högtalare

Skumt, då är det svårt att ge nått råd på distans men troligen finns det inget lätt sätt att lösa det utan man behöver skaffa bättre prylar.