Retropie bråkar med HDMI och wifi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Feb 2005

Retropie bråkar med HDMI och wifi

Hej
Sitter och försöker få igång ljudet på min rpi3 med retropie v4.0.2 vilket verkar vara ett vanligt fenomen, har följt detta tips utan framgång.
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=50086

Har Försökt uppdatera men då vill den inte ansluta till mitt wifi.

Det jag har provar är:
- installera om retropie (även olika minneskort)
- provat olika wifi stickor
- bytt lösenord på mitt wifi (även utan lösenord) (har varit noga med små bokstäver)

Nu börjar jag få slut på Idéer.
Någon som har råka ut för liknande problem och har en lösning på detta, har även prova med en rpi B+ med samma resultat.

Är detta ett bugg liknande fenomen, minns när jag testa de på min rpi2 för snart ett halv år sen vilket då funkar utan konstigheter.

Desktop|Intel I7 6700k|Asus Z170-e|Nvidia GTX 1070|Corsair DDR4 2x8GB|525GB SSD|1,5TB
Mouse|Steelseries Sensei|Keyboard|Qpad MK50|Monitor|Benq XL2420t|Benq G2010WA
Laptop|HP ProBook 4320s I3|128GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 411j 13TB
Tab|Nexus 7 2gen 16GB|Phone|iPhone 7 32GB|HTPC|2x Raspberry Pi 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
heaven
Registrerad
Jun 2003

Hej! Har du provat byta hdmi kabel eller annan tv/skärm?
Har du en strömadapter som ger tillräckligt med amp? Du har ingen rainbow square tex?`
Varför kör du wifi dongel när rpi3 har inbyggt?

# Uncomment to force an HDMI mode rather than DVI. This can make audio work in
# DMT (computer monitor) modes.
hdmi_drive=2

# Uncomment to increase signal to HDMI, if you have interference, blanking, or
# no display.
config_hdmi_boost=4

så kör jag i min config.txt o då har det alltid funkat för mig iaf.

Hoppas det löser sig.

/mallorz

.:[ MAiN: FRACTAL DESIGN R4 ]:.
.:[ i7 3930k|Asus SABERTOOTH X79 TUF|16GIG Corsair VENGEANCE|EVGA 980Ti|3xASUS 27" ]:.
.:[ HTPC: FRACTAL DESIGN 605 ]:.
.:[ i5 3570K|ASRock Z77E-ITX|16GIG Corsair VENGEANCE LP|EVGA 980Ti|XBOX DONGLE ]:.