Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskoga
Registrerad
Feb 2005

Ström ur usb?

Sitter med en rasp 2b.

hur mycket matar den ut genom sina usb uttag?
googlat lite och "standard" är 5v genom uttag.

har en skärm som inte bootas upp genom raspens usb uttag, utan bara blinkar.
köpte en nätadapter från biltema, vred den till 5v, och skärmen går igång.

Är det så att raspens uttag inte klarar av att ge samma 5v?
alt ger rasp 3B mer genom sina uttag?

och ska man testa och skarva en usb Y-kabel ifall det skulle funka? =P
vill slippa ha 2 strömkablar till den.

| Asus ROG G752VY | Intel i7 6700 HQ | 16 GB DDR4 | GTX 980m 4GB | m.2 - 256GB SSD + 950 PRO m.2 - 256 GB + 2.5" - 1 TB HDD |
| Steam - Toivo |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

5V lämnar den "garanterat" den är Amperen som behövs för att driva något. kolla spec på skärmen och ut Ampere från raspen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järna
Registrerad
Apr 2007

@Toivo83:

Jag är ingen elexpert, men skrämen får förmodligen för lite ström. Kolla hur mycket ström du får ut ur adaptern du köpte. Hur många ampare den är på. Sen får du kolla vad raspberryn drar och hur mycket skärmen behöver! Räcker det inte behöver du eventuellt extern strömkälla.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2007

Rbp2 kan själv dra max 2 ampere från sin strömmatning. Sen kan den max trycka ut 1.2 av dessa på USB-portarna sammanlagt.

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2007

När det gäller ström så är standard för Pi 2 Model B 0.6A för alla portar tillsammans, men du öka den gränsen till 1.2A genom att ändra i en konfigurationsfil. Se t.ex. denna artikel för hur du gör. Pi:en kan behöva extra kylning om du gör så, och du behöver så klart en strömkälla som klarar av att leverera tillräckligt med ström också. Men du bör så klart kolla upp att skärmen faktiskt behöver mer än 0.6A först, så att det inte är något annat problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2016

USB-standarden 1.1 och 2 så är det absolut max 500 mA per USB-hub (i PC normalt fördelat på 2 eller 4 USB-uttag) och ansluten USB-krets skall egentligen förhandla om tillåten ström i slottar om 100 mA och max 5 slottar är då tillgängliga på en och samma USB-hub - det här att förhandla om ström är nog bara typ tangentbord och möss som gör idag - nästan all annan (modernare kinatillverkad) USB-utrustning snor så mycket det kan utan att fråga och då kan man få de effekterna som du beskriver, medans förhandlas det om ström så kan nyinkopplad utrustning bli nekad ström för att resurserna redan är utlottad och tex. en extra mus startar inte upp som tänkt. Det har nog också blivit motsvarande 'förbättring' på moderkorts USB där man kanske tillåter 500 mA per uttag fast det är kopplad till samma USB-hub.

När det gäller enkortsdator som rasp kan det vara mindre med ström tillgänglig på USB-portarna eftersom enkortsdators existens är normalt inte att vara strömförsörjningsutrustning för externa USB-enheter...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

USB 2 är begränsat till 5V 500mA.

vill skärmen ha mer får du skaffa någon form av adapter så du kan strömförsörja den via extern nätadapter möjligen kan det fungera med en usbhub med extern strömmatning.

något liknande en sådan här borde fungera.

vet inte om usb måste ha en last på 5v linan eller inte för att fungera men tror inte det tror inte äns minus kabeln behöver vara ansluten mellan usbportarna men ingen fara att låta den vara ansluten.

viktigt att strömadaptern inte ger något annat än 5V! sen om den ger 1A eller 10A de e typ shitta kwitta det drar bara det den behöver ändå men skulle inte våga köra på mer än max 1.5-2A så random telefonladdare till någorlunda modern telefon borde bli lagom de brukar ge 1-2A.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen