Permalänk

Förvirrad över Keycap-storlek

Tjena!

Tänkte beställa hem det här keycap setet men vet inte vilken storlek det är jag ska välja. Har ett Arachnid Recore men har ingen aning vad de olika storlekarna innebär.

Vilken storlek passar till mitt tangentbord?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Ser ut att vara 1.25/6.25.
http://images.maxgaming.se/data/product/raw/_iso_105-key_cher... Jämför bilden i mitten med ditt tangentbord, så ser du att CTRL/WIN/ALT är lika stora. Rätta mig gärna någon, om jag har fel.

Ser ut att vara samma layout som på CM Storm bl.a. - http://blog.maxkeyboard.com/wp-content/uploads/2014/05/Ducky_...

Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk
Medlem

Ditt tangentbord har en bottenrad med standardstorlek på keycapsen. Då är det denna du ska ha:

- 6.25x - Fungerar till de flesta mekaniska tangentborden, tillexempel, CM MasterKeys PRO L/PRO S, CM Storm QuickFire XT, Das, Ducky, CM Storm Quickfire Rapid-i.

Permalänk
Medlem

Matten bakom tangenternas storlekar går ut på att man räknar med antal enheter i bredd, förkortat U för units (engelska). En unit, eller 1U, är bredden på de minsta tangenterna, dvs. alla bokstäver, F1-F12, ESC, siffror, osv. Storlekarna efter 1U är 1.25U (ex. vänster SHIFT på ett tangentbord med ISO-layout; bland annat europeiska), 1.5U (ex. TAB), 1.75U (ex. CAPS LOCK), 2U (ex. BACKSPACE), 2.25U (ex. ENTER på ett tangentbord med ANSI-layout; amerikanska), samt 2.75U (ex. höger SHIFT).

Om man delar upp ett tangentbord i sektioner (som vanligtvis avgränsas med ett litet mellanrum), så har bokstavsdelen en bredd på totalt 15U, alltså får det plats 15st av de minsta tangenterna i bredd.

Det som vanligtvis är det enda som varierar är den nedersta raden med BLANKSTEG, CTRL, ALT, osv. Den vanligaste nedre raden har ett BLANKSTEG på 6.25U, och därmed även 7st 1.25U-tangenter (1 * 6.25U + 7 * 1.25U = 15U). Finns även bland annat 6U BLANKSTEG, med 4st 1.5U och 3st 1U.

Permalänk

Tack för hjälpen!