Permalänk
Medlem

Sous Vide tips!

Hej,

Är urdålig på att laga mat och tänkte att en Sous Vide skulle få hjälpa mig underlätta matlagningen.

Har ingen aning om vilken man ska köpa dock, tänkte att man kanske kunde göra ett klipp nu i helgen. Hittade denna:
Witt My Sous Vide cooker

Vad tror ni som kan och har provat detta?

Mvh Kristoffer

Permalänk
Medlem

Jag skulle inte rekommendera en Sous vide om det inte är så att du äter mycket kött i "biff" utförande, t.ex entrecôte och filé osv.
En sous vide är mer ett hjälpmedel när man vill laga mat till exakta temperaturer för att få speciella texturer och mer precision vilket ger samma resultat varje gång men maten kräver ofta ett extra moment när "köttet" uppnått den temperatur man vill ha. Man behöver steka på den osv.

Istället tycker jag du ska kolla in Slowcooker/Crockpot till att börja med, det är verkligen något som underlättar för någon som vill börja laga mer mat själv.
Det som är så fantastiskt med denna maskin är att den lagar mat medans du är på jobbet/skolan och är klar när du kommer hem.
Vad sägs om pulled pork/chicken eller en mustig köttgryta som boeuf bourguignon eller gulaschgryta.

Det är bara mitt råd, här kommer billiga alternativ vad du än väljer.
https://www.teknikmagasinet.se/produkter/hem-o-hushall/hushal...
https://www.netonnet.se/art/hemhushall/matlagning/slowcookers...

Permalänk
Skrivet av Zlate:

Jag skulle inte rekommendera en Sous vide om det inte är så att du äter mycket kött i "biff" utförande, t.ex entrecôte och filé osv.
En sous vide är mer ett hjälpmedel när man vill laga mat till exakta temperaturer för att få speciella texturer och mer precision vilket ger samma resultat varje gång men maten kräver ofta ett extra moment när "köttet" uppnått den temperatur man vill ha. Man behöver steka på den osv.

Istället tycker jag du ska kolla in Slowcooker/Crockpot till att börja med, det är verkligen något som underlättar för någon som vill börja laga mer mat själv.
Det som är så fantastiskt med denna maskin är att den lagar mat medans du är på jobbet/skolan och är klar när du kommer hem.
Vad sägs om pulled pork/chicken eller en mustig köttgryta som boeuf bourguignon eller gulaschgryta.

Det är bara mitt råd, här kommer billiga alternativ vad du än väljer.
https://www.teknikmagasinet.se/produkter/hem-o-hushall/hushal...
https://www.netonnet.se/art/hemhushall/matlagning/slowcookers...

Det går alldeles utmärkt att använda sous vide till otroligt mycket mer än bara köttbiffar. Du kan göra fågel, fisk, grönsaker, grytor ja ju name it. Du kan lika gärna använda en sous vide som slow cooker än just en slow cooker. Fördelen med sous vide påsen är att du inte blir av med någon vätska eller smaker. Kolla på Chefsteps, anovas hemsida osv. Sous vide är otroligt användbart till mycket.

Jag skulle rekommendera en Anova istället för witten. Anovan har bluetooth samt wifi så du kan hålla kolla på, underhålla och starta sous viden från jobbet tillexempel. Såg någon blackfriday deal för 99 dollar på deras sida, dom skickas ifrån Nederländer så du slipper skatter och tull.