Varför blir Billy pizzan hård så snabbt?

Permalänk
Medlem

Varför blir Billy pizzan hård så snabbt?

Varför blir Billy pizzan hård så snabbt efter att man tagit ut den ur micron?
Får stress äta känns det som för att den inte ska stelna.
Är jag ensam om det här?

Permalänk
Skrivet av crew seven:

Varför blir Billy pizzan hård så snabbt efter att man tagit ut den ur micron?
Får stress äta känns det som för att den inte ska stelna.
Är jag ensam om det här?

Du värmer den antingen för länge eller för kort. Jag värmer den alltid i 2,5 minuter, med en änden av påsen öppnad. Mina blir mjuka haha.

Permalänk
Medlem

Enda gången jag käkat hård Billys är på dreamhack. Antar att de värmer dem alldeles för länge.

Permalänk
Medlem

brukar värma mina upp och ner i 2(?) min.

Permalänk
Testpilot

Förmoderligen för all fukt lämnat dom, ta inte ur dom ur påsen,öppna bara ett litet litet hål och värm 2 till 2 och en halv minut

Permalänk
Skrivet av WaspCustoms:

Förmoderligen för all fukt lämnat dom, ta inte ur dom ur påsen,öppna bara ett litet litet hål och värm 2 till 2 och en halv minut

Exakt som ovan, när jag tar ur dom ur påsen känner jag ju verkligen fukten. Så om du tar ur dom ur påsen när du värmer dom, gör om gör rätt så har du nog löst det

Permalänk
Medlem
Skrivet av Extremaz:

brukar värma mina upp och ner i 2(?) min.

Det ska jag testa, äter det dock väldigt sällan men ska köpa en imorgon bara för att!

Själv så kör jag alltid 2min med oöppnad förpackning. Visst den blir som en boll under tiden men det är ingen fara.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

De ska definitivt göras i vanlig ugn för att bli godast. Osten blir hård och god...

Permalänk
Medlem

@StuntmanMike

Kör enligt instruktionerna på förpakningen, alltså riva av ena hörnet sedan brukar jag lägga den upp och ner, då förstörs inte toppen (osten) om man råkar värma den för länge.

@saturday_sun

Ugnen är faktiskt jäkligt bra, dock inte testat värma Billys i den, men bytte från att micra dagen efter hämtpizza till att köra den i ugnen, 200grader i 8min, och den blev fan som ny då! Supergod! Så övergett micron helt nu för Pizza iallafall.

Permalänk
Medlem

De gånger jag köpt Billys, så har jag kört på 2 min.. Blir mjuka och saftiga.

Men hur länge man ska ha dem inne, beror ju också på effekten i ugnen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Extremaz:

@StuntmanMike

Kör enligt instruktionerna på förpakningen, alltså riva av ena hörnet sedan brukar jag lägga den upp och ner, då förstörs inte toppen (osten) om man råkar värma den för länge.

@saturday_sun

Ugnen är faktiskt jäkligt bra, dock inte testat värma Billys i den, men bytte från att micra dagen efter hämtpizza till att köra den i ugnen, 200grader i 8min, och den blev fan som ny då! Supergod! Så övergett micron helt nu för Pizza iallafall.

Ok. När det kommer till att värma "hämtpizza" så kör jag den gärna i stekpannan. Bottnen blir härligt krispig.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Körde in Billys pizza i ugnen en gång, blev som knäckebröd

Permalänk
Moderator
Skrivet av Friterad:

Körde in Billys pizza i ugnen en gång, blev som knäckebröd

Glömde du plocka ut den?

Permalänk
Medlem

2st kör ja i 4,5min på 700W
edit* Lika stor öppning som sax fliken

Permalänk
Medlem

Det funkar faktiskt att köra i ugn men då får man ta bort påsen såklart

Permalänk
Avstängd

På galler i ugn så blire perfekt pizza

Permalänk

I micron på ett fat (utan papperspåsen) i 4-5 minuter.. 2 minuter känns lite väl slaskigt/fuktigt lixom.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Extremaz:

Ugnen är faktiskt jäkligt bra, dock inte testat värma Billys i den, men bytte från att micra dagen efter hämtpizza till att köra den i ugnen, 200grader i 8min, och den blev fan som ny då! Supergod! Så övergett micron helt nu för Pizza iallafall.

Helt klart, köra en pizza i micron går ju fan inte.
Antingen kall eller så värmer man i ugnen.
Brukar lägga in direkt med kartongen i ugnen, 5-7min @200 (från kall) och det blir perfekt i min ugn. Inge disk heller

Permalänk
Avstängd

Gillade Billy's när jag var 20. Knappt ätit dom sedan dess. Finns bättre saker att trycka i sig.

Minns att dom blev bra i ugnen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Andreaz1:

Glömde du plocka ut den?

Glömde, nej, men den var inne för länge helt klart.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av DoraTheExplorer:

Du värmer den antingen för länge eller för kort. Jag värmer den alltid i 2,5 minuter, med en änden av påsen öppnad. Mina blir mjuka haha.

Samma här. Klipper dock bort en stor del av kanten. Brukar fungera utmärkt.

Det beror även på mikrovågsugnen skulle jag tro. Det bästa är att få Panpizzan inte får mjuk men samtidigt inte för hård och smulig.

Skrivet av chipw00t:

Gillade Billy's när jag var 20. Knappt ätit dom sedan dess. Finns bättre saker att trycka i sig.

Minns att dom blev bra i ugnen.

Gäller väl all mat man värmer i micron egentligen? Bäst är ju alltid att göra sin egen mat från grunden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Whaleboobs:

I micron på ett fat (utan papperspåsen) i 4-5 minuter.. 2 minuter känns lite väl slaskigt/fuktigt lixom.

Beror på hur många watt du har på micron.. Har man en micro som sänker kvarterets ström, så kan det säkert gå på 10 sek också.

Om jag skulle köra 4-5 min, skulle det vara aska kvar typ...

Permalänk
Medlem

Folk som värmer Billys utan påsen gissar jag är samma personer som häller flingorna på mjölken?

Permalänk
Medlem

Ställ in ett glas vatten tillsammans med pizzan när du värmer den så blir det mycket godare!

Skickades från m.sweclockers.com