Sälja sitt kort när man köper nytt?

Permalänk

Sälja sitt kort när man köper nytt?

Sitter på ett Gigabyte Radeon HD 7950 och det slog mig inte, förrän en polare tog upp det, att man kanske kunde sälja det när man ska köpa ett nytt kort?

Hur mycket tappar korten i värde, jag tänker 50-75%? Kortet kostade strax över 3000kr och kan i dagsläget fortfarande köra i stort sätt alla spel på high, och även vissa på very high (Witcher 3, WoW etc). Betyder det att jag skulle kunna sälja det för kanske 1k-1.5k kr och fortfarande göra en rättvis affär för båda parter?

Hur ser egentligen andrahandsmarknaden ut för gamla komponenter?

Permalänk
Medlem

Jag skulle inte sälja mitt 7950 jag har själv för mer än 7-800kr med tanke på hur många år det har på nacken och potential för fel finns konstant där.. Jag skulle själv knappt röra så gamla kort som dom nu är även om dom presterar bra, kanske om man har jäkla lite pengar och vill chansa.Du kommer säkert hitta någon som vill köpa det, men det är nog en riktigt snäv marknad då man oftast vill ha nytt med tanke på hur folk hanterar hårdvara.

Permalänk
Medlem

Andrahandsmarknaden är stor på datorkomponenter - men det är även värdeförminskningen.
Sök i marknaden här för att se vad ett 7950 är värt.
Men jag tror det handlar om några få 100-lappar.

Vad du köpte för är helt ointressant dock...

Permalänk
Medlem

300 kronor för 7950, 600 kronor för ett 7970 GHz och 800 kronor för ett 7970 ASUS ROG Matrix. Vad hade Du själv varit beredd att ge för ett kort som kom ut år 2012?

Permalänk
Medlem

500 kr är nog ett mer realistiskt pris om det är i bra skick. Idag kan man få kanske till och med lite bättre prestanda för under 1500 kr om man köper nytt. Att kortet är så gammalt och saknar garanti drar ner värdet ännu mer.

Permalänk
Snusfri

Andrahandsvärdet är lågt på äldre grafikkort.
Fick 800:- för mitt GTX 680 4GB när jag sålde det tidigare i höstas efter jag köpt ett 1070.

Permalänk

Där ser man! Tack för alla svar! Så länge jag slipper kasta kortet så är jag nöjd

Permalänk
Medlem

Behåll kortet som reservkort inte värt att sälja IMO.