Photoshop laggar och går extremt sakta. Hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Photoshop laggar och går extremt sakta. Hjälp!

Hej! Efter att jag nyligen har uppgraderat till en 6700k och 16 gb RAM (DDR4) från en i5 4460 och 8 gb RAM (DDR3) så har photoshop totalt ballat ur. Jag ominstallerade windows och installerade photoshop igen via Creative cloud och startade upp det, det laggar, den måste arbeta i 5 minuter för att omforma en bild med storleken 100x100 pixlar och omformningen är väldigt liten. Effektiviteten står på 100% men något måste vara fel då photoshop drar nästan allt RAM och drar 100% på HDDn.

Ett exempel: Jag omformar nu en text väldigt lite, såhär ser det ut när jag har omformat klart och den ska bearbeta:
Nu har även Effektiviteten sjunkit till 22%

Jag försöker bara välja hela vita objektet:

Allt bara laddar och hackar när jag ska göra saker. Såhär var det inte tidigare utan då flöt det på bra och jag har ju uppgraderat allt så det bör gå bättre. Jag ger photoshop redan nästan 12 GB och hur mycket behöver det egentligen när det funkade utmärkt på 8 GB?

Mina nya delar:

https://www.netonnet.se/art/komponenter/internminne/ddr4/cors...

https://www.netonnet.se/art/komponenter/processor/intelsocket...

https://www.inet.se/produkt/1900095/msi-z170a-krait-gaming-3x...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweden
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Danne0202:

Hej! Efter att jag nyligen har uppgraderat till en 6700k och 16 gb RAM (DDR4) från en i5 4460 och 8 gb RAM (DDR3) så har photoshop totalt ballat ur. Jag ominstallerade windows och installerade photoshop igen via Creative cloud och startade upp det, det laggar, den måste arbeta i 5 minuter för att omforma en bild med storleken 100x100 pixlar och omformningen är väldigt liten. Effektiviteten står på 100% men något måste vara fel då photoshop drar nästan allt RAM och drar 100% på HDDn.

Ett exempel: Jag omformar nu en text väldigt lite, såhär ser det ut när jag har omformat klart och den ska bearbeta:
Nu har även Effektiviteten sjunkit till 22%

https://i.gyazo.com/a7888d072ca95dc219169ca7bcc2b793.gif

https://i.gyazo.com/a97255c7be787c84d5e636c0b390b51b.png

https://i.gyazo.com/dd62f9c74d3f1b2fc83e917dd8ac855c.png

https://i.gyazo.com/e5c013570824f431b24cbed54d2a796d.png

Jag försöker bara välja hela vita objektet:
https://i.gyazo.com/cc359aafdd8145445596f376a467f568.gif

Allt bara laddar och hackar när jag ska göra saker. Såhär var det inte tidigare utan då flöt det på bra och jag har ju uppgraderat allt så det bör gå bättre. Jag ger photoshop redan nästan 12 GB och hur mycket behöver det egentligen när det funkade utmärkt på 8 GB?

Mina nya delar:

https://www.netonnet.se/art/komponenter/internminne/ddr4/cors...
https://www.netonnet.se/GetFile/ProductImagePrimary/komponenter/internminne/ddr4/corsair-vengeance-lpx-black-2666m-2x8(220662)_1_Normal_Large.jpg

https://www.netonnet.se/art/komponenter/processor/intelsocket...
https://www.netonnet.se/GetFile/ProductImagePrimary/komponenter/processor/intelsocket1151/intel-core-i7-6700k-4a0ghz(219802)_1_Normal_Large.jpg

https://www.inet.se/produkt/1900095/msi-z170a-krait-gaming-3x...
https://inetimg.se/img/452x339/1900095_4.jpg

Ser ut och låter som ett drv problem, kanske för moderkortet. Har använt Photoshop i många år och har aldrig haft detta problem du får nu.
Är det en Mekanisk eller SSD hdd du har som c:?

MB: ASUS P6X58D-E
CPU: Intel Xeon X5660 @ 4.2Ghz
MEM: 12Gb CORSAIR DDR3 XMS3 @ 1600Mhz
PSU: Corsair CX750M
GPU: SAPPHIRE 5870 2GB GDDR5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Har du kollat om dina RAM-minnen är hela..?

Memtest är ett bra program.

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

@Huge-Raven: Mekanisk, men allt funkade utmärkt innan jag uppgraderade moderkort, processor och ram. Aldrig haft problemet förut heller. Allt är uppdaterat på moderkortet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

@DaBone: Provat memtest och inte fått någon error efter 4 passes.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweden
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Danne0202:

@Huge-Raven: Mekanisk, men allt funkade utmärkt innan jag uppgraderade moderkort, processor och ram. Aldrig haft problemet förut heller. Allt är uppdaterat på moderkortet

När du upplever att det segar ner, arbetar hdd konstant då? Ser du om lysdioden för hdd aktivitet lyser?

MB: ASUS P6X58D-E
CPU: Intel Xeon X5660 @ 4.2Ghz
MEM: 12Gb CORSAIR DDR3 XMS3 @ 1600Mhz
PSU: Corsair CX750M
GPU: SAPPHIRE 5870 2GB GDDR5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Tack för alla svar! Efter att jag läst igenom tråden @DaBone tackar! så läste jag att det kuna hjälpa med att skapa en ny profil på windows och ta bort den gamla vilket funkade utmärkt! Nu funkar photoshop som det ska!