AMD Ryzen blir alla upplåsta och styrkretsen X370 får specifikationer

Permalänk
Medlem
Skrivet av erixon:

Säg inte det

Skulle inte bli förvånad om de gör en ny "Project Quantum" med Ryzen och två Vega, Och då skadar det inte om man kan skala bort lite "onödigt"
http://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/35715?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvMzU3MTUiLCJmaWx0ZXJzIjpbIndtIiwidD1vcmlnaW5hbCJdLCJwYXJhbXMiOltdLCJrZXkiOiJhYTk2MGZhN2UwNzhkYzFiYzAxZjhjZGQ0OWRjODE1ZiJ9

Det vore närmast naturligt att visa upp "Project Quantum" med Ryzen och två Vega, det vore en klar signal att dom är tillbaka.

Skrivet av erixon:

Fast på den här bilden så verkar den inte stöda CF/SLI
http://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/49043?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvNDkwNDMiLCJmaWx0ZXJzIjpbIndtIiwidD1vcmlnaW5hbCJdLCJwYXJhbXMiOltdLCJrZXkiOiI5ODQ2YTM4NzQ4N2FjZDMyMjAzNTQ1NTFkNjZhNGVlNiJ9
Edit:Om man kollar på under CrossFire/SLI så står det (2x8 PCIe 3), Det borde betyda att det är 2st x8 PCIe gen3! men var kommer de x8 PCIe gen 3 från på 4c/8t? som bara har "en" x8 PCIe gen3 på CPU, på x370 är det gen2 på x8 PCIe.
Skumt i alla fall....

Ja, på alla Ryzen bör där vara C/SLi.

För APU och Athlon skulle det i så fall innebära x4 + x4 gen 3.0 eller x8 gen 3.0 + x8 gen 2.0, x4 + x4 skulle fungera med Radeon närapå utan någon prestandaförlust (se föregående post), Nvidia kräver av vad jag förstår minst x8.
Men samtidigt så, vem med normalt sunt förnuft kör CF/SLi på något som i övrigt är ett lågbudgetsystem. Det är nästa som att säga "Nu ska jag simma till USA" utan att vara simkunnig.

Skrivet av erixon:

Men på den här bilden pratar de om "Dual PCIe slots" fast x300 inte verkar ha några PCIe i huvudlaget...http://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/49046?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvNDkwNDYiLCJmaWx0ZXJzIjpbIndtIiwidD1vcmlnaW5hbCJdLCJwYXJhbXMiOltdLCJrZXkiOiIxMzA1ZmU4ZDI3NzM5NDA1NGE2MTBiZTgxMGNlMjVmZiJ9
Men det kan vara så att bara 8c/16t stöder CF/SLI.
Och därför valt att inte skriva ut det, för att inte lova för mycket?
Vilket ger mycket negativ PR... men det är bara spekulationer från min sida...

Alla Ryzen kommer säkert att supporta CF/SLi (antar att du menar det med 8c/16t), samma gäller 4c/8t Ryzen.

Dual PCIe?? Det har jag nära på ignorerat då jag inte sett det som CF/SLi.
En av orsakerna är att det endast får plats 1 st PCI-E slot på ett mini-ITX kort (170 x 170 mm), för 2 st PCI-E slot så måste man upp till mini-DTX (203 x 170 mm) och då har det kortet inga fästpunkter utanför PCI-E slotten = en hemmabyggare kan lätt knäcka kortet när den trycker ner ett fullängdskort i den yttre slotten.

Ser nog att den som köper ett X370 kort även siktar på en Ryzen och inte APU eller Athlon, visst där finns säkert någon icke simkunnig som försöker och sen skriker sig hes

Skrivet av erixon:

Edit 2: En länk till Sweclockers Artikel om "Project Quantum"

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem

Något som jag känner är lite negativt och en otroligt dålig tajming för AMD är ju de skenande ddr4 priserna. Funderar på att köpa på mig lite minne utifall det rusar iväg mer.

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Semjonov:

Något som jag känner är lite negativt och en otroligt dålig tajming för AMD är ju de skenande ddr4 priserna. Funderar på att köpa på mig lite minne utifall det rusar iväg mer.

16 GB bör ju för det mesta räcka ganska bra.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |