Elder Scrolls Online vägrar starta

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008

Elder Scrolls Online vägrar starta

Hej!

Har försökt få igång mitt ESO i två dagar nu, men skiten vägrar starta. Kommer bara upp installationsruta och efter att den nått 100% så händer inget alls.
Provat starta som admin, och provat installera om. Inget verkar fungera. Köpte spelet via Steam.

Tacksam för all hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

@Krigarvarg: Minns att jag hade det där felet när jag hade installerat mitt en gång. Jag tror jag drog en repair på spelet och sen funkade det men har du provat att starta det i 32bitar istället för 64?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av inze88:

@Krigarvarg: Minns att jag hade det där felet när jag hade installerat mitt en gång. Jag tror jag drog en repair på spelet och sen funkade det men har du provat att starta det i 32bitar istället för 64?

Äntligen någon som svarar! Tack för det!

Jag har provat det mesta, och får inte ens upp launchern så kan inte göra en repair på det. Ska prova starta det i 32 bitar istället för 64. Kanske fungerar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008

Nix, inget händer. Skiten startar inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008

Provade dra ner från ESO-hemsidan. Startade installationsfilen och efter att den kört "InstallAnywhere" så händer inget... Samma skit där. Launchern vägrar starta.

EDIT: Testade att installera på min gamla laptop. Funkar felfritt där.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kälma
Registrerad
Nov 2006

Jag hade samma problem, knas med Java.
Detta fungerade för mig:

1. Go to C:\Users\<UseeName>\AppData\Local\Temp
2. Search "Resource1.zip" in that folder
3. Open the zip file (any one of them if several come up)
4. Go to $IA_PROJECT_DIR$\src_path
5. Extract the whole "Launcher" folder to (this is important):
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Zenimax Online

It's important you extract "Launcher" to that particular folder and not to the Zenimax Online folder in your Program files. That's what I did at first and it did not work. It HAS to go in the Steam folder.

6. Restart Steam
7. Try to run the game

ASUS P8H77-m | GeForce GTX 1070 | Intel Core i5-3570K | Intel 320 180GB SSD
LENOVO T460P | Intel I7 6820HQ | Nvidia Geforce GTX 940MX | 512 GB SSD | 32 GB RAM
"What doesn't kill you makes you smaller." -Super Mario

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av StenmanJones:

Jag hade samma problem, knas med Java.
Detta fungerade för mig:

1. Go to C:\Users\<UseeName>\AppData\Local\Temp
2. Search "Resource1.zip" in that folder
3. Open the zip file (any one of them if several come up)
4. Go to $IA_PROJECT_DIR$\src_path
5. Extract the whole "Launcher" folder to (this is important):
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Zenimax Online

It's important you extract "Launcher" to that particular folder and not to the Zenimax Online folder in your Program files. That's what I did at first and it did not work. It HAS to go in the Steam folder.

6. Restart Steam
7. Try to run the game

Jag hittade tillslut Bethesda.net_Launcher och har nu börjat ladda ner spelet igen.
Tack så mycket för hjälpen! Hoppas det fungerar denna gång

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kälma
Registrerad
Nov 2006
Skrivet av Krigarvarg:

Jag hittade tillslut Bethesda.net_Launcher och har nu börjat ladda ner spelet igen.
Tack så mycket för hjälpen! Hoppas det fungerar denna gång

Härligt, då ses vi på slagfältet

ASUS P8H77-m | GeForce GTX 1070 | Intel Core i5-3570K | Intel 320 180GB SSD
LENOVO T460P | Intel I7 6820HQ | Nvidia Geforce GTX 940MX | 512 GB SSD | 32 GB RAM
"What doesn't kill you makes you smaller." -Super Mario

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av StenmanJones:

Härligt, då ses vi på slagfältet

Absolut!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av Krigarvarg:

Stötte på ett nytt problem nu. När jag startar launchern så sitter den fast på "Loading". Provat vänta över en timme men inget händer...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jun 2013

@Krigarvarg: Det brukar finnas "repair.exe" om du navigerar dig till den ursprungliga installationsmappen. Kör den om du inte kommer in på repair via launchern. Hade problem för ett år sedan med samma sak, kommer dock inte ihåg om jag körde repair eller ominstallerade.

GPU: RX 480 CPU: I7-4790K. PSU: EVGA supernova 750W. Mobo: GA-Z87X-OC. RAM: 16GB (8x2).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av SebKro:

@Krigarvarg: Det brukar finnas "repair.exe" om du navigerar dig till den ursprungliga installationsmappen. Kör den om du inte kommer in på repair via launchern. Hade problem för ett år sedan med samma sak, kommer dock inte ihåg om jag körde repair eller ominstallerade.

Problemet är att jag inte lyckats ta mig så långt som att ha installerat spelet. Launchern sitter fast på "Loading...".

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jun 2013

@Krigarvarg: Har du provat köra som Administratör? Om du har flera hårddiskar kolla så att Zenimax inte ligger dubbelt i olika hårddiskar eller på samma hårddisk. hade problem med Battlenet launcher för att det fanns en mapp sedan tidigare som inte används med samma namn som den den ska installera på.

GPU: RX 480 CPU: I7-4790K. PSU: EVGA supernova 750W. Mobo: GA-Z87X-OC. RAM: 16GB (8x2).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av SebKro:

@Krigarvarg: Har du provat köra som Administratör? Om du har flera hårddiskar kolla så att Zenimax inte ligger dubbelt i olika hårddiskar eller på samma hårddisk. hade problem med Battlenet launcher för att det fanns en mapp sedan tidigare som inte används med samma namn som den den ska installera på.

Provat köra som Admin och spelet ligger inte dubbelt på hårddisken... No luck.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Aug 2008

Tror jag löst det. Man var tvungen att dra ner Microsoft Visual C++ 2010 manuellt, för den gjorde inte det automatiskt.
Nu laddar den ner igen. Hoppas det håller i sig .