Forumdelen sponsras av

Skärminställning - för hög upplösning

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2016

Skärminställning - för hög upplösning

Svårt att veta vad jag skulle sätta som rubrik... Jag har en bärbar hp dator. Kopplad till en Philips extern skärm som har några år på nacken. Kopplad från datorns hdmi via en adapter till en vga kabel till skärmen. Jag bytte nyss adapter och tyckte att det blev suddigt så jag skulle ändra upplösning. Valde då en för hög upplösning och får meddelandet från skärmen "Cannot display this video mode, change computer display input to 1680*1050@60HZ". Problemet är att när jag ändrade inställningen hade jag valt "visa bara på extern skärm" (man lär sig den hårda vägen...) så nu är laptop skärmen svart när jag kopplar in den externa, den externa är svart med felmeddelande. Är skärmen inte inkopplad så finns den inte i bildskärmsinställningar så jag kan inte ändra något. Har försökt att inaktivera och avinstallera "allmän PnP skärm" i enhetshanteraren, och sen koppla in den i hopp om att den ska "börja om" med inställningarna men det blir likadant. Startar jag datorn i felsäkert läge hittar den ingen extern skärm. Använder jag min dator med en annan skärm, kopplad på samma vis så fungerar det utmärkt, använder jag en annan dator till den här skärmen funkar det också. Kommando win+P, eller F4 händer ingenting.
HUR hittar jag någon inställning som gör att jag kan ändra det?? SÅ tacksam för svar....

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

@Greta723: Kan inte ge ett svar på nuvarande situationen men ditt skärmliv skulle bli så mycket enklare om du bytte ut HP-skärmen mot något som har DVI eller HDMI där från början. Då slipper du gå via en VGA-omvandlare för det är där problemen börjar. Både med själva kopplingen och bristande kvalitet när man omvandlar HDMI till VGA.

Börja med att kolla ifall skärmen har en DVI-anslutning. Då kan du köra med enkel HDMI-DVI-kabel och det är så gott som smärtfritt.