ITU presenterar utkast till 5G

Permalänk
Medlem

Skönt att det är någon som har bra koll! Skrotnisse92 (OBS ironi...)

Första ITU standarden av DSL kom 1998. Så att säga att DSL var bra på 80-90 talet kan man ju ta med en nypa salt, för det fanns inte under merparten av den tiden. På 80 talet fanns inte internet som vi känner det idag, hastigheter från 1200 bitar/s till 9600 bitar/s. 80-tals nördarna hade nog vart överlyckliga av DSL hastigheter...

DSL fyllde och fyller en mycket bra funktioner som gap filler och flat rate uppkoppling under hela 2000-talet för alla som inte bor i stan. Räkna med att det fortfarande finns många som inte har fiber hemma, även 2017. För de som bor en bit bort så kanske man kan välja mellan en skakig 3G/4G uppkoppling med en data cap på 30Gb/mån mot ADSL i samma hastigheter, för samma pengar utan data cap och mer stabil uppkoppling.

DSL har nog minst 5 år till som teknologi med stor utbredning.

Visa signatur

Flest prylar när man dör vinner

Permalänk
Medlem
Skrivet av stenmark:

@aliassund
Den radion du länker till har "bara" analog beam forming. Med analog beamforming kan man bara rikta looben dynamiskt mot stillastående objekt. Analog beamforming har inte tillräckligt snabb feedback loop för att hinna "träffa rätt" på mobiler som rör sig i typ mer än ett par kilometer i timman.

Ursäkta sent svar men den radion som jag länkar till stödjer Massive MIMO och Multi-user MIMO och det kan man endast göra praktiskt med digital beam-forming så jag tror att Du har fel där.