Forumdelen sponsras av

Byta enkelt mellan flera skärmar - Displayport Splitter?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Mar 2011

Byta enkelt mellan flera skärmar - Displayport Splitter?

Rätt enkelt förklarat.

För tillfället har jag en setup med fyra skärmar inkopplade i mitt GTX 1080, och igår köpte jag ytterligare en till skärm som jag använder till min rig för simracing.
Givetvis slog det mig inte förrens jag var hemma, men mitt grafikkort har inte fler än fyra platser för skärmar, och alla dessa är upptagna redan utav de fyra skärmar som används i min "main setup".
Så enkelt förklarat, finns det någon splitter man kan köpa så man kan byta mellan låt oss säga två stycken skärmar med Displayport?`

Har letat efter splitters med knappar på för enkelt byte, men endast hittat sådana som klonar en skärm till en annan.
Vet ni någon butik som skulle kunna ha sådana inne?

Gjorde en liten vag bild i paint för att förklara läget lite enklare.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

En switch brukar jobba åt andra hållet, men en matrisswitch borde klara det tekniskt men en DP matrisswitch blir dyr, en Kramer VS 161 D verkar ligga på ca $ 3600.
Det kanske går att lösa med en distributionsförstärkare också elelr så får du helt enkel byta till et AMD kort som kan hantera 6 skärmar vid spelande elerl skaffa ett kort till.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.