Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Tryckluft får datorn att börja brinna?

Jag tänkte rengöra datorn och tittade därför efter tryckluft på burk och såg då denna: Tryckluft
Burken innehåller butan, propan och isobutan vilka är brandfarliga. Min fråga är om någon har erfarenhet av denna eller någon liknande produkt? Är det verkligen säkert att använda den? Anledningen till varför jag tvivlar på säkerheten är för att dessa gaser är tyngre än luft. Om jag sprejar det in i mitt chassi så kommer det samlas på botten och jag riskerar då att få en otrevlig överraskning om jag inte lyckas hälla ut allt ordentligt innan datorn sätts på. Det kan ju vara lätt hänt att det råkar fastna en liten ansamling gas bakom någon komponent. Sen är ju frågan vart jag ska hälla ut det? Jag vill ju inte att dessa gaser ska samlas på golvet och det är ju ingen bra ide att ta med datorn ut i snöslasken under rengöringen. Hur har ni löst detta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2004
Skrivet av FilipDenStore:

bakom någon komponent. Sen är ju frågan vart jag ska hälla ut det? Jag vill ju inte att dessa gaser ska samlas på golvet och det är ju ingen bra ide att ta med datorn ut i snöslasken under rengöringen. Hur har ni löst detta?

Så länge du inte tömmer hela flaskan i ett sluten behållare så kommer koncentrationen inte vara tillräcklig för att det ska kunna hända något.
Är du fortfarande orolig så vädra lite efter du använt den.
OM det skulle vara så att en produkt som är gjort för detta ändamålet faktiskt skulle orsaka bränder skulle den inte finnas samt att man skulle läsa om det VARENDA dag.
Andas inte in den bara : https://youtu.be/3g99h4qaCio?t=51s

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Kommer nog inte hgända något. Även OM det skulle uppstå en gnista som antänder gaserna, så lär det inte finnas så mycket gas kvar att det börjar brinna eller exploderar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010

Finns inget du kommer kunna "hälla ut"
Och nej såklart det inte säger boom, då hade trycluft på burk aldrig fått säljas, då det är ju för sådana ändamål. Hade varit lite dumt om allt hade gått poof när man använd produkten.

Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram. - Nalle Puh