Permalänk
Medlem

Mjukvara för planering

Hej! Jag vet inte om detta är rätt underforum för denna fråga. Admin får gärna flytta om tråden passar bättre på annan plats.

Jag söker ett program (helst gratis) där jag kan planera drygt fem år i förväg veckovis. Planeringen gäller för en person. Jag önskar en "drag-and-drop" funktion där en förändring under ett visst antal veckor gör att allt förskjuts automatiskt. Programmet ska gärna kunna summera olika aktiviteter för att visa hur många veckor som spenderas med en viss aktivitet. Önskvärt vore även en möjlighet att automatgenerera aktiviteter, var femte vecka denna aktivitet mellan dessa år.

Jag har börjat med excel men en förändring under 2017 innebär att varje block måste flyttas manuellt plus att det finns ingen möjlighet att automatiskt skapa återkommande aktiviteter.

Så här ser mitt excel-dok ut: https://drive.google.com/open?id=0B07-Kby10IpTUDIxcmUxRlpZVHc

Är det någon som har ett bra tips? Har googlat utan framgång och börjar bli smått frustrerad.

Mvh

Björn

Permalänk
Medlem

Titta på Ms project.

Ursäkta men vad är det som du skall planera på veckonivå för 5 år framåt?
Det finns ju inte en chans att det kommer stämma. Varför inte lägga upp en årsplanering och bryta ner det till veckoplanering för det närmsta halvåret eller så.

Man skall ha mål och visioner, men skriv ner dem som mål.

Permalänk
Medlem

@mattoys: Tack för svar, MS project såg lovande ut. Ska titta närmare på det.

Det är min specialisttjänstgöring som läkare. Jag ska då tjänstgöra på olika kliniker och måste ha lång framförhållning för att kunna få plats. Självklart kommer den första versionen inte att stämma i slutändan men jag måste ändå veta preliminärt var jag ska arbeta en viss vecka. Vissa av placeringarna kommer jag att "boka" flera år i förväg.