F2P mmorpg värt att lägga lite tid på?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Salem
Registrerad
Mar 2004

F2P mmorpg värt att lägga lite tid på?

Hej, jag är en gammal wow spelare som är sugen på att spela lite mmorpg igen.
Tänkte spela när familj och allt annat tillåter så det kanske blir en timme eller två max i veckan.

Har ni något tips på något f2p spel som det är värt att lägga tid på?
Testar just nu Wildstar men är inte helt överens med det ännu, kan kanske bli något.

Vilket tycker ni är bland dom bättre och varför?
Rift, Wildstar, Revelation online, ArchAge, Tera, Neverwinter?

Man made the electrolyte to make us see the horrors in the dark.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2016

Har också letat efter ett kul mmorpg ett tag nu. Provat en hel del olika men inte riktigt fastnat för något. Framför allt skulle jag behöva något som är väldigt casual samt solo friendly då jag endast kan spela ett par timmar om dagen, och spelar oftast ensam då alla jag känner som spelar är upptagna med andra spel som jag inte riktigt vill eller har tid att spela.

Jag väntar just nu på Ashes of Creation. Fram tills det har släppts blir det nog att hoppa mellan lite single-player spel och chill-spel som Minecraft, CS, BF1 osv.

Av alla mmorpg's jag spelat genom åren så har nog TERA varit det spel jag alltid hittat tillbaks till, och det tickar nog de flesta boxar för vad jag letar efter i ett mmorpg. Andra spel jag en gång i tiden fastnat i är Allods Online, Cabal Online och Silkroad Online. Allods är nu sjukt pay2win och har extremt låg spelarbas, Cabal känns alldeles för outdated och Silkroad är en stor grindfest och 80% av alla spelare är från Turkiet eller Egypten. De är alla spel som har tappat gnistan med åren, inget som är värt att ge sig in på nu skulle jag säga.

Två spel jag funderat på att testa som verkar kul är ArcheAge och ESO. ArcheAge därför att det ser väldigt kul ut, jag gillar grafiken och alla features som finns i spelet. Dock säger många att det är en stor grindfest och kan eventuellt vara för tidskrävande för mig. ESO då jag gillar att det är buy-to-play, level scaling och enligt många är det väldigt casual och solo friendly.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2014

EVE Online eller SWTOR kanske.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lödöse
Registrerad
Jan 2012

Jag har spelat Archeage en hel del. Kan vara ganska roligt men kräver att man lägger en del tid på det och är ganska mkt P2W

CCNP R&S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2016

ASTA släpps tydligen idag, kan vara nåt att prova kanske. Det släpps via Steam: http://store.steampowered.com/app/612290/

Spelet publicerades tidigare av Webzen som kort efter release stängde ned projektet pga. för liten playerbase. Nu har det plockats upp av Move Games, som av någon anledning tror att de kommer lyckas bättre. De verkar inte ligga bakom några större projekt så är tveksam till att de lyckas bättre med att hålla spelet vid liv, men man kan ju alltid prova i alla fall. Jag tycker spelet ser mysigt ut och verkar vara ett väldigt klassiskt mmorpg, vilket jag gillar. Ungefär som en Asiatisk version av WoW, som många kallar det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Lägger min röst på Swtor, man kommer ruskigt långt utan att betala något.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Salem
Registrerad
Mar 2004

Kollade på Asta och det ser verkligen ut som en Asiatisk version av Wow. Mindre intressant då det känns som jag gjort det tidigare.
Testar Wildstar just nu och det är ok men jag har börjat att snegla på Tera. Kollat lite gameplay videos och det ser läckert ut.
Swtor ser också ut att vara intressant men det är en sån välkänd värld att jag nog väntar med att kolla.

Man made the electrolyte to make us see the horrors in the dark.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2010

Jag var en "större" spelare på ArcheAge förut. Det var skitkul ett tag, men nu brukar jag och mina bröder/vänner referera till det som gift och skratta. Det verkligen satte sig, men det är också väldigt mycket grind, och beroende på server så kan det vara svårt att göra trades över haven exempelvis, om den andra factionen samt pirat är stor.

3770k 5GHz @ 1.37V NH-D15 - ASRock Z77 Extreme4 - Corsair Vengeance 16GB - Asus GTX 1070 ROG STRIX @ 2050MHz - Samsung 830 128GB/Samsung 850 Evo 500GB - Antec TP 650W - Fractal Design Define R4
Full spec

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Apr 2010

http://www.bladeandsoul.com har jag spelat en del o gillat så här långt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2004

Kan verkligen rekommendera Guild Wars 2. Med gratisvarianten så har man tillgång till hela grundspelet(ej expansionen) utan några större begränsningar, där finns många timmars underhållning! En ny expansion är på gång och med den så kommer den nuvarande att ingå, så vill man lägga pengar på spelet längre fram så får man två expansioner och blir av med alla restriktioner vid köp av den senaste när den väl kommer.

Friskyttarna
MMO-community med gillen i
Guild Wars 2 | LotRO | SWTOR | Elder Scrolls Online | World of Tanks | Black Desert Online | WoW

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014

Helt klart EVE Online

Skickades från m.sweclockers.com

CASE: Corsair Obsidian 900D | CPU: Intel i7-8086k@5.4GHz | GPU: 2x AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Waterforce WB Xtreme Edition 11G | MB: Asus ROG Maximus Formula X| NVMe: 1x 1TB Samsung 960 Pro PCIe | SSD: 1x 1TB Samsung 850 EVO | RAM: G.Skill Trident Z Black/White 32GB (2x16GB) / 3200Mhz / DDR4 / CL14 | PSU: Corsair HX1200i | COOLING: EKWB EK-KIT 1xXE360 1xXE420 1xXE240 | SCREENs: 1x40" 3x27" 1x34" UW | HEADPHONES: Logitech G933 | MOUSE: Mad Catz R.A.T 8 | KEYBOARD: Logitech G710+
https://valid.x86.fr/bjhxgj