Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2016

Minecraft Server

Hej!

Vad behöver man för en minecraft server med lite drygt 20 personer på den, skulle gärna vilja klara att ha upp till 100 men gärna inte med en för hög prislapp då budget inte riktigt håller... Skulle dock också vilja ha mods, plugins med mera på den gärna om någon kan skulle jag gärna ta hjälp med setupen på den, hur jag ska göra och varför.

Tack

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Maj 2008

du skall satsa på en processor som du kan klocka högt, mycket ram & snabba skall dom vara samt hdd/ssd för backup av världen

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
gbg
Registrerad
Nov 2007

Fundera lite på om du vill stå för hela rasket själv inkl. hårdvara (server), drift, konfiguration, bandbredd, backup mm. eller om du hellre vill hyra in dig via nån Minecraft-specialiserad serveruthyrning mot en månadskostnad.
Konfiguration av av själva Minecraft-servern lär du behöva göra i båda fallen.

Fördelen med att rodda allt själv är att man kan ha stenkoll på i princip allt -med allt vad det medför.
Det kan krävas en hel del tid, felsökning osv. så har du överskott av tid och är genuint intresserad av teknik samt ev. inte vill lägga pengar på att hyra in dig är detta det bästa alternativet.

Fördelen med att hyra in sig på ett serverhotell är framför allt tiden du tjänar in med att komma igång samt underhålla Minecraft servern. Det brukar finnas smidiga funktioner tillgängliga för dig som admin vilket underlättar underhållet, man kan oftast skala upp servern om så skulle behövas i framtiden (tänker på ditt önskemål om 100 samtidiga spelare), mot en ev. lite högre månadskostnad.

Tower: ace Battle IV | CPU AMD Phenom II X2 BE unlocked 4cores@3,2GHz | RAM 8GB DDR2@800MHz | MB ASUS M4A785-M | GFK AMD Radeon HD 6850 1GB | HDD Kingston SSD Now 60GB (/) Seagate 2TB(/home) | OS Ubuntu 16.04 LTS

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Clockspeed spelar inte så stor roll som man tror på en MC server, jag har haft ca 20 spelare på servern nedan utan problem (2.13 Ghz Westmere EP). Om du kör med mods så kan det spela större roll dock men för en vanilla/bukkit server så fungererar det mesta. Se till att du har gott om ram dock med 20 spelare samtidigt så kom jag upp i 16-18 gigs.

Kan rekommendera bargainhardware.co.uk om du är okej med att shoppa begagnat. Gav strax under 2k för servern i beskrivningen. Om du är ute efter nytt så skulle jag rekommendera en core i3 (i5 om du kör med stora modpacks) och så mycket ram som du kan få tag på.

Angående setup så se till att du har brandvägg på servern och på din router, lämna så få portar som möjligt öppna och undvik att använda verktyg som FTP och SSH utanför ditt nätverk, för att undvika att någon får tillgång till servern som inte ska ha det. Jag rekommenderar också att du använder en server version av linux, tex fedora, ubuntu, centos. Eller om du vill ha flera servrar samtidigt så rekommenderar jag en hypervisor tex ESXi, XenServer eller Proxmox.

Fråga på om du undrar över något.

Arbetstation/spel dator: CPU: Intel Xeon E5 2670 Mobo: Z9PA-U8 GPU: Saphire R9 390 nitro Chassi: NZXT H440 SSD: Samsung 840 evo 120GB och OCZ Trion 150 480GB RAM: 64 GB Nanya 1333mhz LRDIMM OS: Fedora 25
Server: HP proliant dl160 G6 CPU: 2x l5630 RAM: 36GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Maj 2017

Om du vill ha en ny fräsch server, enbart till minecraftservern så kan denna lista kanske vara intressant.

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3373152&view=l

Med 20 pers utan en fantastisk mängd mods har jag svårt att se hur du bör behöva mer än 16 GB ram. Men om mer behövs är det bara att dubbla mängden.