Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

Tangentbord slutar fungera.

Hejsan.

Ända sen jag köpte ny dator så slutar mitt tangentbord svara. Alla lampor lyser men kan ej trycka på några knappar.
Drar ur och sätter i tangentbordet så funkar det ett tag till. Men så kan det hända igen efter ett tag.

Funkar utan problem på gamla datorn så känns inte som det skulle vara nått fel på tangentbordet.

Någon som vet varför detta händer?

Tacksam för alla svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Katrineholm
Registrerad
Okt 2003

Hur fungerar andra enheter som är anslutna via USB? Har du samma problem på en eller fler portar? Låter spontant som att usb-port(arna) på din nya dator felar. Har du eventuellt någon usb-switch inkopplad?

Dator: ja
Tillbehör: ja

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Kan vara känsligt för vilken typ av USB det är. USB 3 portar och 2.1 portar kan ibland ställa till det. Mitt Corsair K65 ogillade att använda både Hub och USB koppling, men funakde med att bara koppla via USB 3 som ändå försörjde USB hubben på tangenbordet... Se om du har en annan typ av USB portar att alternerar med för att testa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Role_Model: Har inga problem alls med andra usb enheter. Mus och externa hårddisken funkar utan problem.Spelar ingen roll vilken port jag sätter tangentbordet i. Har testat alla usb portar. Har ingen usb-switch inkopplad nej.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Foolwolf: Jo det funderade jag med på ett tag om det vara problemet. Felsökte och fick upp "usb-enhet är en äldre usb-enheter som kanske inte fungerar med usb 3.0".
Men bytat och så står det att problem åtgärdat men sen så slutar det funka igen. Har testat alla mina usb portar utan att det blivit nån skillnad.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Katrineholm
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Jdylan:

@Role_Model: Har inga problem alls med andra usb enheter. Mus och externa hårddisken funkar utan problem.Spelar ingen roll vilken port jag sätter tangentbordet i. Har testat alla usb portar. Har ingen usb-switch inkopplad nej.

Då vart det lite svårare, låter som att tangentbordet inte får rätt ström... Kan det möjligtvis bero på drivare? På ett fåtal tangentbord kan man också uppdatera firmware, typ Ducky t.ex.

Dator: ja
Tillbehör: ja

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Role_Model: Jo men precis. Det händer oftast när jag spelar tex. Men nu har det börjat mer och mer i windows med. Uppdaterade firmwaren utan att det blev någon skillnad. Har inte avinstallerat alla usb drivers tex så kanske man ska göra det och se om det blir skillnad om dem installeras på nytt kanske.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

@Jdylan: Har du en USB hub eller två kontakter på ditt tangentbord?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Foolwolf: Jag har ingen usb hub nej. Två kontakter? Menar du som jag kan sätta i datorn eller?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
$HOME
Registrerad
Jun 2006
Skrivet av Jdylan:

@Foolwolf: Jag har ingen usb hub nej. Två kontakter? Menar du som jag kan sätta i datorn eller?

Vissa tangentbord kommer med två USB-kontakter, Corsair har några modeller med två kontakter, varav ena är för en USB-port på tangentbordet.

Men tangentbordet fungerar bra i en annan dator eller?

Gentoo Linux ~ Journal | Socialt | Kreativt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Hund: ah ok! Jo har ju 2 usb kontakter som sitter på sladden.

Ja inga problem alls på min andra dator jag har. Har kollat runt som bara den efter problem med detta. Det hänger sig när jag spelar world of warcraft tex. Sätter igång vlc så hänger det sig ibland med. Jätte konstigt :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skurup
Registrerad
Maj 2009

@Jdylan:

Är det ett Steelseries Apex 350 du har?

Intel 6700K @ 4,6 ( 1.370V) DDR4 2133Mhz 8GB KFA2 1070 Corsair RM850W Samsung M.2 850 500GB, Samsung 840 SSD 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Dassh: Yes helt rätt!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skurup
Registrerad
Maj 2009

@Jdylan:

Då är det förmodligen inte mycket att göra åt saken. Jag har snackat med steelseries supporten ca 3-5 dagar nu och fått flera stycken olika tips som inte fungerade. Slutade med att de ville göra en RMA fastän jag vet det inte är fel på tangentbordet. Testat det med en annan dator som det fungerar felfritt på.

Har samma problem som dig.

Kan copy paste vad vi skrev så kan du få testa själv om du vill?

Intel 6700K @ 4,6 ( 1.370V) DDR4 2133Mhz 8GB KFA2 1070 Corsair RM850W Samsung M.2 850 500GB, Samsung 840 SSD 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Dassh: Fan så tjötigt då! Så bara att beställa nytt tangentbord då. Bra konstigt problem asså.

Ja det skadar väl inte att testa iaf. Men om vi har samma problem så ska man nog inte hoppas på för mycket!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skurup
Registrerad
Maj 2009

Try this version of the Engine 3 software: https://downloads.steelseriescdn.com/drivers/engine/SteelSeri...

Regards,
Aaron N
SteelSeries Support

Go to Device manager (Windows key + X -> Device Manager)
In the Device Manager window, find the item or items labeled "Universal Serial Bus controllers." Open it, and double-click the first item called "USB Root Hub."
In the USB Root Hub Properties dialog, click on the "Power Management" tab.
"Allow the computer to turn off this device to save power" is checked by default. Uncheck this box, and click "OK."
Let me know if the issue persists!

Regards,
Aaron N
SteelSeries Support

This is likely an issue with settings either in your BIOS and/or power management settings. Please take the following steps and test after each step (1, 2, 3, 4) before moving on:

Refer to the picture in the link below and make sure that you are not plugged in to any of these places. The USB 3.0 port is OK to use but try using both a 3.0 port and 2.0 port. Since 3.0 provides more power, it may be the better alternative.
Also, we recommend that you are plugged into the back USB ports on you computer versus the front ports or a USB hub.

Make sure that your USB devices are set to be powered up at all times and that any power saving features are turned off.
Please refer to this thread for further information (steps 1 & 2 apply for all Windows OS, step 3 is ONLY for windows 7 users):
http://windows7themes.net/mouse-not-working-after-hibernation...

Note: You will need to access your BIOS (Basic Input/Output System) for this step. If you are unfamiliar with working in the BIOS, please take caution before taking this step and perhaps enlist the assistance of an IT-professional.

Check your BIOS settings for the following (some may not apply). Some may be under ACPI advanced settings.
a) S3 stand by type is allowed if you have standby enabled
b) USB speed is at Full Speed (12 MBPS)
c) USB devices are allowed to wake the computer from standby
d) Legacy USB support is enabled
e) Toggle 'Wake on Lan' (if it's on, turn off - if it's off, turn on)

Visit the website of your motherboard or computer manufacturer (if you have a brand-name system) and search for the latest: a) Motherboard Chipset drivers b) BIOS version - make sure you have the latest stable release from the manufacturer
Please advise if these steps help to resolve the issue.

Regards,
Aaron N
SteelSeries Support

Intel 6700K @ 4,6 ( 1.370V) DDR4 2133Mhz 8GB KFA2 1070 Corsair RM850W Samsung M.2 850 500GB, Samsung 840 SSD 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skurup
Registrerad
Maj 2009

Nej det är mer eller mindre sjukt att dom inte kan fixa fungerande tangentbord medans alla andra företag lyckas. Riktigt trist för jag gillar verkligen detta tangentbordet.

Intel 6700K @ 4,6 ( 1.370V) DDR4 2133Mhz 8GB KFA2 1070 Corsair RM850W Samsung M.2 850 500GB, Samsung 840 SSD 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Dassh: Tack så jätte mycket! Nu fick jag iaf ett svar så jag vet att det är apex bordet det är fel på.

Ja asså detta är ett av mina favorit bord jag kört med också. Så väldigt tråkigt.
Har du bytat ut ditt och inga problem alls kvar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skurup
Registrerad
Maj 2009

@Jdylan:

Nej jag har inte bytt ut det. Är helt säker på att problemen kommer kvarstå även fast jag byter. Så tänker sälja det. Verkar som att det inte fungerar med viss hårdvara. Någon annan kommer förmodligen kunna använda det felfritt. Testade på bärbara datorn och där var det inga problem alls.

Intel 6700K @ 4,6 ( 1.370V) DDR4 2133Mhz 8GB KFA2 1070 Corsair RM850W Samsung M.2 850 500GB, Samsung 840 SSD 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

@Jdylan: Japp, vissa har en USB 3 samt en USB 2, om du har belysning på tangentbordet och bara USB 2 på datorn så kan det krävas att båda är inkopplade. P åmoderna datorer med USB 3 ger det tillräckligt med kräm att bara ha USB3 kontakten i och då kan det ibland krångla om man har båda ikopplade, har jag själv erfarit. Låter inte som att det är ditt problem här dock.

Såg att du varit i kontakt med Steelseries, jag hade likannde problem med en mus från dem och fick hjälp att gå igenom en massa krångliga grejer innan den funkade. Köper dock inte Steelseries efter det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2017

@Dassh: Men du har bytat ut steelseries bordet mot ett annat märke och det funkar? Så inte problemet fortsätter även om man byter till annat tangentbord?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skurup
Registrerad
Maj 2009

@Jdylan:

Har testat flera andra tangentbord som fungerar felfritt. Så jag är säker på att det är mitt apex 350 som inte fungerar med Windows.

Intel 6700K @ 4,6 ( 1.370V) DDR4 2133Mhz 8GB KFA2 1070 Corsair RM850W Samsung M.2 850 500GB, Samsung 840 SSD 250GB