Ryzen 7 + Prime B350 plus =/= win 10 installation

Permalänk
Medlem

Ryzen 7 + Prime B350 plus =/= win 10 installation

Var på väg att installera Windows 7 på mitt nya system men stötte på patrull när jag upptäckte att det inte stödjer w7. Fine, laddade ner en win 10 dist från Microsoft och lägger på ett usb. Lägger över den och bootar men hur jag än vänder o h vrider på det så kommer jag inte förbi drivrutinsförfrågqn. Har provat med alla möjliga alla rutiner men vidare kommer den inte. Gissar på att det har med sata att göra.

Nu till det riktigt märkliga. Istället för min usb version av win så provade jag min skiva istället.. Helt plötsligt så verkar den installationen inte strejka.

Stabilitet är det absolut viktigaste. Varför kommer jag inte vidare i w10 installationen när w7 uppenbarligen kan snacka med sata-disksarna _utan_ att jag lagt till externa rutiner?

Permalänk
Medlem

@eonic: Vad har du för diskar?

Det kan vara fel på CPU eller moderkort, även om det är osannolikt, hade en 5960X som inte kunde installera Windows 10 oavsett vad, fick en ny på garantin och så vips, fungerade allt.

MVH

Permalänk
Medlem

@Aeig: kör lite me test nu för att se om det är problemet, kunde uppdatera bios över nätet till senaste. Window 7 installationen gick igenom men vägrar starta.

Hur ska utesluta att det är hårdvarufel? Håller på att tanka ner Debian nu för att testa det.

Permalänk
Medlem

@eonic: Jag tror ej det är minnena, låter som CPU eller socket på moderkort.

MVH

Permalänk
Medlem

@eonic: vad har du för minnen och hastighet på dessa?
Testat med de andra usbportar, kan vara så att dessa inte stöds fullt ut innan Amds drivrutiner är installerade

Permalänk
Medlem

@thomson: https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/225257-corsa...

Edit: ok, det är nog något med hårdvaran. För debianinstallstionen gick hela vägen men vid första boot så vit skärm och "Oh no! Something has gone wrong. A problem has occurred and the system can't recover 0.please contact a sys admin"

Frågan är om det är mobo eller cpu

Permalänk
Hjälpsam

@eonic: #16855930

Hade ett likadant fel en gång för W7, men den gången hade jag stoppat in stickan i en USB3 port i stället för en en USB2.
Felmeddelandet var att Windows inte hittade drivrutiner till min DVD-disk!

Ditt fall tror jag beror på att du stoppat in stickan i en USB3.1 i stället för en USB3 port.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

@eonic: #16855930

Hade ett likadant fel en gång för W7, men den gången hade jag stoppat in stickan i en USB3 port i stället för en en USB2.
Felmeddelandet var att Windows inte hittade drivrutiner till min DVD-disk!

Ditt fall tror jag beror på att du stoppat in stickan i en USB3.1 i stället för en USB3 port.

Meter kört hela natten utan problem

Installation av win 7 från cd gick bra installation av Debian från usb gick bra. Varken Windows 7, Debian eller love cd kommer längre än först allt sen "bläskärmar" allt.
Installation av win 10 kommer inte längre än till när den frågar efter rutiner. Sjuka är att win 7 inte behövde några rutiner alls för att bli installerat

Mobo Inlämnat för undersökning. Blir så trött.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

Tråkigt

Vilket moderkort är det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av GilbertG:

Tråkigt

Vilket moderkort är det?

ASUS Prime b350 plus

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

USB 3.0 kan stöts på patrull, iaf på mitt gamla z68 mobo