Permalänk
Medlem

Poolares bygge, bra?

https://www.komplett.se/wishlists/c82f4585-b290-4d9e-b4df-600...

Passar delarna, är det ett optimalt bygge, sett till pengar?

mvh Zeen

Permalänk
Medlem

bör ju köpa ett z270 om han tänker överclocka cpun, typ https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4097538
Sen går det att fixa bättre pris på samtliga delar från andra ställen

Permalänk
Medlem

@geforce60:

Verkar vara ett komplett paket efter snabbkoll. GTX 1060 som du valt verkar inte finnas i lager så det det blir extra lev tid om du inte redan sett det.

Om det är optimalt för priset beror på olika saker. Jag gissar på att det handlar om spel i detta fallet. Tror att en NVMe SSD kan ersättas för en vanlig 2,5 tums SATA. Prestandavinsten är låg då spelen inte utnyttjar den extra hastigheten.

Paketet har en k-processor men inget Z-moderkort vilket gör att det är en processor med upplåst multipel för överklockning som inte kan utnyttjas fullt (7600k har ändå högre frekvens än vanliga 7600 så den är ett bra val oavsett). Om det inte ska överklockas känns också vattenkylningen som overkill, finns luftkylning för 400-500 kr som klarar det utmärkt där (även med viss överklockning). Om det ska överklockas rekommenderar jag starkt att ta ett moderkort vars modellnamn börjar på Z.

Det jag skulle fundera över att spara på SSD genom att skippa NVMe, ordna vettig luftkylning och även köpa ett lite billigare moderkort (Wifi stickor finns billigt om det behövs). Då borde budgeten passa för ett GTX 1070 istället för bättre spelprestanda.

Permalänk
Medlem

Är valet mellan en i5 7600k och en ryzen 5 1500, så är 1500 bättre eftersom den har 4 kärnor och 8 trådar vilket kommer hjälpa dig i spel så som gta v, bf1, wildlands samt andra spel som kräver mer än 4 kärnor.

Permalänk
Medlem

Kör vanlig ssd, grafikkortet var mycket dyrt kör 1070 istället för pengarna han sparar för ssd. Även ram borde gå att hitta billigare.

Ta en luftkylare istället för vatten.