Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017

Ingen display

Hej!
Ber om ursäkt om tråden hamnat fel.
Har precis byggt ihop min nya dator men får upp på skärmen att det inte finns någon signal.
Jag har kopplat nätaggregat till grafikkortet, till 4/4 kontakten, testat att plocka ur båda ramen (datorn tjöt 3ggr). Fläktar i chassit och cpun fungerar, lampor på moderkortet och chassit fungerar. Har testat med både dvi-dvi och dvi-hdmi. Har ni några lösningar? Någon som haft samma problem?

EDIT* grafikkortet är ett gtx 1070, min nya skärm är asus vs247hr och har ett nätagg på 600w

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2010

Och resterande hårdvara?

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017
Skrivet av Elghinnarisa:

Och resterande hårdvara?

Skall vara kopplat enligt instruktionsbok, finns det vissa kontakter som väsentliga för display? Allting fungerar i burk men inte skärm

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av NorbertX:

Hej!
Ber om ursäkt om tråden hamnat fel.
Har precis byggt ihop min nya dator men får upp på skärmen att det inte finns någon signal.
Jag har kopplat nätaggregat till grafikkortet, till 4/4 kontakten, testat att plocka ur båda ramen (datorn tjöt 3ggr). Fläktar i chassit och cpun fungerar, lampor på moderkortet och chassit fungerar. Har testat med både dvi-dvi och dvi-hdmi. Har ni några lösningar? Någon som haft samma problem?

EDIT* grafikkortet är ett gtx 1070, min nya skärm är asus vs247hr och har ett nätagg på 600w

Mvh

Va?

Om 4/4 kontakten du refererar till är 4+4 pin kontakten så har du kopplat fel. 4+4 kontakten är till CPUn för moderkortet, för grafikkortet gäller det antingen en 6, 8 eller 6+2 pinskontakt varav den sista är det mest troliga att vara på din nätagg.

Siter som tar upp Frame Times/99th percentile/1% low fps i sina grafikkortstester: http://www.gamersnexus.net/, http://www.guru3d.com/, http://www.custompcreview.com/, http://arstechnica.co.uk/ http://www.pcper.com/, http://techreport.com/, http://www.tomshardware.com/,
Site som tar upp om spelen som är testade i deras grafikkortsrecensioner är sponsrade eller utvecklade i samarbetade med Nvidia/AMD: http://techgage.com/category/graphics-and-displays/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västmanland
Registrerad
Maj 2012

Klassikern är ju att man kopplat in sladdarna från skärmen i moderkortet istället för grafikkortet.

ASUS Strix 980Ti, i5 6600k, 16GB RAM

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017
Skrivet av FishTank:

Va?

Om 4/4 kontakten du refererar till är 4+4 pin kontakten så har du kopplat fel. 4+4 kontakten är till CPUn för moderkortet, för grafikkortet gäller det antingen en 6, 8 eller 6+2 pinskontakt varav den sista är det mest troliga att vara på din nätagg.

Kabeln som sitter i grafikkortet är en 6+2 som det står PCI-E på och kontakten högst uppe till vänster en 4+4 som det står CPU på, har det blivit knas här? 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Jul 2008

DVI - kabel? Med så pass ny hårdvara?

Strömkablar verkar sitta rätt.
Tidigare problem jag haft är att

  1. Säker att kabeln är i grafikkortet och inte i moderkortets kontakt? Grafikkortet är det som sitter horisontellt.

  2. Skärmen inte känner av automatiskt vilken ingång datorn är kopplad i. Gå in på dess meny och kolla att rätt ingång används.

  3. I BIOS eller vad den nuförtiden är har det ibland varit viktigt att rätt "kort" är aktiv där som förstahandsval.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av NorbertX:

Kabeln som sitter i grafikkortet är en 6+2 som det står PCI-E på och kontakten högst uppe till vänster en 4+4 som det står CPU på, har det blivit knas här? 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Kabeln högst uppe till vänster - är det en modulär kabel som går in i nätagget?

Siter som tar upp Frame Times/99th percentile/1% low fps i sina grafikkortstester: http://www.gamersnexus.net/, http://www.guru3d.com/, http://www.custompcreview.com/, http://arstechnica.co.uk/ http://www.pcper.com/, http://techreport.com/, http://www.tomshardware.com/,
Site som tar upp om spelen som är testade i deras grafikkortsrecensioner är sponsrade eller utvecklade i samarbetade med Nvidia/AMD: http://techgage.com/category/graphics-and-displays/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av NorbertX:

Skall vara kopplat enligt instruktionsbok, finns det vissa kontakter som väsentliga för display? Allting fungerar i burk men inte skärm

Skickades från m.sweclockers.com

Jag syftade på, vad har du för hårdvara utöver grafikkortet. Kan vara bra att veta

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017

Först vill jag tacka alla som lagt tid på att svara på en tråd från en komplett idiot, sen får jag ställa mig i hörnet och skämmas.
Lösningen var så enkel att jag inte hade tryckt i RAMen ordentligt i MOBO, hade tydligen inte klickat i (även fast inte datorn gav ifrån sig något ljud att RAM inte var isatt ordentligt)

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av NorbertX:

Först vill jag tacka alla som lagt tid på att svara på en tråd från en komplett idiot, sen får jag ställa mig i hörnet och skämmas.
Lösningen var så enkel att jag inte hade tryckt i RAMen ordentligt i MOBO, hade tydligen inte klickat i (även fast inte datorn gav ifrån sig något ljud att RAM inte var isatt ordentligt)

Skickades från m.sweclockers.com

Alla har vi haft på oss dumstruten vid något tillfälle

i7-920 @ 4.0Ghz - 12GB Corsair XMS3 - EVGA GTX 980 SC - Corsair TX850 - Asus pb298q
Main rigg - LAN-dator