Cloud Gaming i Sverige?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017

Cloud Gaming i Sverige?

Med tjänster som Liquid Sky och Geforce Now som låter folk streama spel från kraftfull hårdvara men som ännu inte kommit till Sverige, vad tror ni? Finns det någon marknad för cloud gaming här? Har folk redan tillräckligt bra datorer? Våra snabba internetuppkopplingar borde ju göra det lättare att streama här än i många andra länder. Idén är ju bra, men säkert väldigt svår att genomföra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Maj 2006

Grejen med Cloudgaming är just att du inte ska behöva en bra dator för att spela spelen, Känns inte som att det finns någon direkt marknad för det och inte kommer göra det heller

.:Cpu:. Intel Core i7-3820 3.60GHz .:Motherbord:. Asus Rampage Iv Extreme .:Ram:. 16GB .:HDD:. 11.2TB .:Gpu:. ASUS GeForce GTX 970 4GB STRIX DC2 OC 1680x1050x32, 120Hz .:OS:. Windows 10 Pro 64-bit .:Chassi:. Fractal Design Define XlRACTAL .:Skräm:. VX2268wm 120Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Purgatory
Registrerad
Mar 2004

Visst har vi snabbt internet här i Sverige, men vi har även råd med snabba datorer så som DwarF tror jag inte det kommer bli någon hit här.

Ryzen 1700, Msi Tomahawk, Vega 64 + Eiswolf 240, Samsung no-name b-die @ 3200.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Då alla billigare sätt att komma åt saker slagit igenom så.. Ja, det lär vara en hit. Faktumet att Steam gick hem bör vara nog med bevis för denna affärsides succe. Steams framgång innebär att folk inte bryr sig så mycket om att de en vacker dag kan förlora hela sitt bibliotek, och behöver uppkoppling. Köper folk det.. Vad finns det för något som talar mot cloud gaming? Då slipper dessa även att köpa en dyr dator.
Faktumet att folk ofta förlorar i längden på dessa ideer verkar inte riktigt spela någon som helst roll.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2017

Okej, lite blandade åsikter alltså... men vad är man beredd att betala för en riktigt välfungerande streamingtjänst? 5 kr i timmen? Eller är det mer attraktivt med ett prenumerationsupplägg? Typ 99 kr/mån och man spelar så mycket man vill?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Månadsbaserat skulle jag tro. Men minut hade varit gynnsammare för företagen, om köparna går på det såklart. 99kr låter som något folk skulle godkänna, kanske 200 till, beror lite på. KAn ju ha olika steg, eller att man hyr spelen snarare.. Finns många alternativ för att få ihop det. Men jag hoppas att det floppar hårt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2018

Det finns nu Playkey. försök den.