Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2017

Fast i start-loop

Hej!

Har en stationär windows-dator som började krångla för några veckor sedan genom att då och då få BSOD och starta om men sedan fungera som vanligt. Idag la den av igen men har sedan inte gått igång som vanligt. Den fastnar i ett läge där den startar upp, går förbi BIOS-delen och sedan när den ska ladda widows får BSOD med felkoden EXTERNAL KERNEL MODE TRAP eller MACHINE CHECK EXCEPTION varpå den startar om sig, försöker använda winfows repair tool och sedan får BSOD igen. Ibland går den inte ens till BIOS utan står igång utan att visa något på skärmen.

Har sökt runt lite och det verkar som att kan vara fel på moderkort eller CPU. När jag går in i BIOS och kollar så verkar allt vara som det ska med inställningar och temperaturer. Någon som har nån idé eller tips på vad jag kan göra för att hitta felkällan?

Specs:
Operativsystem: Microsoft Windows 10 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core i5-6600 Skylake
Processorkylare: Corsair H60 Hydro Series CPU Kylare
Moderkort: ASUS Z170-A, Socket-1151
Minne: HyperX Savage DDR4 2666MHz 16GB KIT
Grafikkort: MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB
Hårddisk: Samsung 850 EVO 250GB SSD
Nätaggregat: Corsair HX 850W PSU

/ Martin

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Jun 2011

Provat felsäkert läge för att sedan läsa dumparna med tex whocrashed ?

Läs här : http://www.drivethelife.com/windows-10/fix-unexpected-kernel-...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2017

Körde en återställning på BIOS genom att ta ur batteriet och nollställa och nu går datorn bara igång utan att det visas något på nån skärm. Ska testa att plocka bort alla extra komponenter och se om den svarar något men känns som att antingen moderkort eller CPU bråkar..