Swedbank stänger tjänsten e-kort

Permalänk
Medlem

Var ju en av de få anledningar att ha kvar swedbank, fruktansvärt smidigt, något som man glömt bort att nämna i tråden är ju också om man har en vän som behöver låna för att köpa något online, smidigt att bara skapa det belopp de behöver och ge dem infon och sedan var det klart med det.

Bye bye swedbank bytte nu på förmiddagen, la om mina lån på ca 3m till en bättre ränta, hos em konkurrent.
Så på sätt och vis var det väl kanske bra för mig personligen så man fick arslet ur 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mieriola:

@Defender: Var hittar du den infon?

Jag har Bankkort Maestro nu, det har inte ens möjlighet att aktivera internetköp såvitt jag kan se. Har inte heller haft behov av det då e-kort funnits som alternativ.
Alla lösningar framöver för att betala med kort online innebär mer krångel eller dyrare kostnad. Ogillar kreditkort då jag vill ha koll på kostnaderna men nu får man väl överväga det på allvar.

Du måste logga in till internetbanken (via datorn inte mobilen) för att aktivera internetköp. Funkar även med Maestro

Visa signatur

E8600 > 2500k > 7700k > 12700k
2xHD4850>960ti>1070>1080ti>4070 Super

Permalänk
Medlem
Skrivet av SUMITOMO:

Jaha då stänger Swedbank tjänsten e-kort i Oktober.
En tjänst de haft som faktiskt varit bra.

Vad göra nu?

Skaffa ett kort man enbart använder för internetköp och för över pengar till vid köp.
Finns det annan bank som har tjänsten kvar?

Kontot du har kopplat till kortet ditt bör ändå inte vara lönekontot.
Så för du bara över de pengarna som behövs.

Tar ju i stort lika lång tid men ofta kortare än vad det tar att logga in och skapa nytt e-kort.

Alternativt om du klarar av att hantera det. Ett kreditkort som du betalar av hela summan varje månad. Så är du skyddad på mer än ett sätt.

Visa signatur

Primär maskin: iPad Pro 12,9tum 2022 med Magic Keyboard.
Sekundär maskin: Ryzen 9 5900x, Radeon 7900 XTX, 32GB RAM, monitor: OLED42C24LA
2st NUC 9 Pro Kit - NUC9VXQNX Ubuntu server för diverse.
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Permalänk
Medlem

@Haker: Tack, efter lite letande hittade jag det, men det var inte helt självklart. Som sagt, krångligt steg att behöva gå igenom nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neldor:

Har alltid funkat för mig. Det enda jag också har behövt göra på ett fåtal ställen är att öka tiden till 3+ mån. Vi handlar väl på olika ställen.

Sen handlar det inte bara om seriösa ställen. Även seriösa ställen blir hackade. Och det är ju en ziljon ggr smartare att hacka ett seriöst ställe och få riktiga visa uppg än något skit ställe och få en massa e-kort. Jag vet iaf vilket jag skulle ha valt.

Seriösa ställen sparar dock inte kortuppgifter.

Visa signatur

MOBO: MSI X570 Tomahawk CPU: AMD Ryzen 5800X RAM: G.SKill Trident Z Neo 32GB
GPU:
Radeon 6900XT SSD: Samsung 860 EVO 1TB, 970 EVO 250GB, Kingston Uv500 120GB
PSU: Corsair RM850X V2 Chassi: NZXT H700i Skärm: Samsung Odyssey G8 OLED
Telefon: Samsung Galaxy S23 Ultra

Permalänk
Medlem

Kör med Handelsbankens "Allkortskonto" Mastercard.

För över pengar till det när jag ska handla , har inget kreditkort.

Antar att det är samma funktion som med E-Korten ( ish ),

Men jag betalar ingen avgift , inte vad jag vet iallafall.

Visa signatur

3060ti med nån 11600

Windows 11...

Permalänk
Skrivet av g146:

Nej, dom har inte haft det länge. Det är något nytt som dom har introducerat. Har varit intresserad att skaffa det pga deras dåliga säkerhet i flera år.

Stöd för appar som Google Authenticator är nog relativt nytt, men att verifiera via sms har funnits i flera år nu.

Permalänk
Medlem

Denna tjänst är faktiskt en av anledningarna jag ger vänner och bekanta när de frågar varför jag fortfarande har Swedbank och inte har bytt på så många år.
Jäkligt dåligt att de tar bort, det är snicksnack att det skulle vara svårt att arbeta vidare med, det handlar om att de får betala en avgift och de vill numera krama ur vartenda öre, något jag och min Sambo märkt överlag.

Aja är väl bara sluta vara lojal kund för sakens skull och göra som alla andra, byta bank varje låne-period för bästa ränta hela tiden.

Permalänk
Medlem

Jaha då får man helt tänka om hur man handlar online. Använde tjänsten relativt ofta.

Permalänk
Medlem

Har ni tips på vilket kreditkort man ska införskaffa? Jag handlar väldigt mycket från Kina och aldrig haft kreditkort tidigare. Får man en faktura i slutet av månaden med allt man köpt och betalar den som vanligt utan några extra avgifter? Vad händer om man blir scammad?

Visa signatur

if young metro don't trust you

Permalänk
Medlem

Mailat dem via internetbanken nu & uttryckt mitt missnöje, speciellt då jag använt e-kort för alla köp jag någonsin gjort via internet. Och det har alltid funkat för mig i alle fall.

Antingen får dem fixa en liknande tjänst eller ge en ett kort gratis jag kan använda enbart för internetköp med tillhörande konto. Bankerna tjänar enormt mycket mer pengar idag på oss än för 10+ år sedan så om detta är för att spara in pengar till fetare bubbelpartys o checkar så blir jag sinna. Inte nog med att skattebetalarna, vi det smutsiga folket baila ut de flesta banker under krisen(varje kris). Några pengar som vi aldrig får tillbaka dessutom.

Ne... fy nu ble jag ledsen, upprörd o besviken. Redan mailat en bank för o se om de har en liknande tjänst. Hoppas det finns nån bra bank med det kvar i alle fall.

Visa signatur

PG279Q | 6XX | X-Fi Titanium HD | RTX 2080 | 5800X3D
G.Skill 3200 CL14 | B450-F | 970 EVO | Seasonic 750W | Fractal R5

Permalänk
Medlem
Skrivet av johanruda:

Seriösa ställen sparar dock inte kortuppgifter.

Vad pratar du om? Det är extremt vanligt att de sparar dina kortuppgifter. Aldrig handlat på Steam? Origin? Blizzard? PSN Store?

Permalänk
Medlem

Neeeeej 😭

Permalänk
Medlem

Ja jag tvekar inte på att e-kortet var bra. Själv har jag aldrig haft något sådant utan bara haft ett mastercard som jag för över pengar till vid inköp eller haft små belopp på. Idag är det ju snabbt gjort att föra över pengar lite hur som helst mellan konton i tex mobilen, så egentligen förstår jag inte varför så många blev knäckta över att e-kortet ska försvinna. Vad var grejen liksom?

Visa signatur

Speldjävulen angrep mitt kranium...

Permalänk
Medlem
Skrivet av johanruda:

Seriösa ställen sparar dock inte kortuppgifter.

Alla prenumationstjänster, dit räknas även anti-virus program till. Skulle lätt gissa på det är fler än än vilka som ratar e-kort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av underwatch:

Har ni tips på vilket kreditkort man ska införskaffa? Jag handlar väldigt mycket från Kina och aldrig haft kreditkort tidigare. Får man en faktura i slutet av månaden med allt man köpt och betalar den som vanligt utan några extra avgifter? Vad händer om man blir scammad?

Santander Consumer Bank är bra. Har varit med två gånger om att någon obehörig gjort köp och det har inte varit några problem alls att få tillbaka pengarna. Senast så ringde banken och frågade om några konstiga bankomatuttag som jag uppenbart inte gjort själv så de spärrade kortet direkt och skickade blanketter för reklamation osv.

Lustigt att folk i tråden tror att det bara finns Swedbank, SEB och Nordea. Det finns många andra banker som erbjuder klart bättre villkor. Särskilt jämfört med Swedbank som tar 175 kr + 250 kr per år bara för internetbank och kort som är gratis på andra ställen.

Visa signatur

Main Core i9-9900k | NH-D15 | ROG STRIX Z390-F | 16GB DDR4 3200 MHz LPX | STRIX 2080 Ti GAMING OC | Samsung 970 EVO 1TB + Toshiba XG5 256GB | RM650X | R5 Blackout
HTPC/Barndator: Core i5-8400 | ASUS PRIME B360M-A | 16GB DDR4 2666 MHz | STRIX GTX 1070 OC | 2 x Toshiba XG5 256GB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | HD6950 2GB | VX 550W

Permalänk
Medlem
Skrivet av johanruda:

Seriösa ställen sparar dock inte kortuppgifter.

Hur skulle prenumerationer annars fungera?

Permalänk

Vilka är alternativen?

E-kort är bra att använda för trail-versioner av mjukvara/tjänster. Alla företag stödjer inte paypal.

Länsförsäkringar?
Danskebank?
Handelsbanken?
SEB?
m.fl?

Permalänk
Medlem

Nordea har ju att man kan öppna VISA kortet i 60 min för alla internetköp, sedan är det helt stängt igen så inga obehöriga kan dra pengar. Kanske vissa andra banker har också.

Visa signatur

8700K 5GHz | GeForce GTX960 4GB WFOC | Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz | Windows 11

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flexiblus:

Upptäckte e-kortet nyligen och det har varit underbart att använda och nu efter två månader så avslutas glädjen med den här nyheten. Seriöst kan vi inte lämna in en protest? :/

Kontakta kundtjänst och tala om vad du tycker. Det tänker jag göra. E-kort är ett stort skäl till att jag stannat hos Swedbank. Stänger dom ner tjänsten så finns det ett skäl mindre att bli kvar som kund.

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Medlem

Gillar e-kort, har beställt mycket via nätet med det. En bra trygghet. Men jag antar att verifiering med t.ex. BankID är framtidens melodi.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk

Hmm. Trist, då jag faktiskt använder e-kort till alla inköp på Internet. Mestadels för att jag inte vill använda mitt "riktiga" kort, ifall någon av de tjänster man använder skulle bli hackad.

En annan (icke planerad) fördel är att det tar några extra steg/minuter att skapa ett kort, vilket minskar impulsköpen av spel etc - pallar jag inte med att lägga 2 minuter på att skapa ett nytt e-kort, så var jag nog inte så sugen på det där spelet eller den där prylen...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hurtigbullen:

Kontakta kundtjänst och tala om vad du tycker. Det tänker jag göra. E-kort är ett stort skäl till att jag stannat hos Swedbank. Stänger dom ner tjänsten så finns det ett skäl mindre att bli kvar som kund.

Ska göra det imorgon. Man kan också mer offentligt visa sitt missnöje på deras facebooksida:
https://www.facebook.com/swedbanksverige/posts/14031309097626...

Permalänk
Medlem
Skrivet av johanruda:

Seriösa ställen sparar dock inte kortuppgifter.

Är Paypal och Amazon oseriösa?

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Medlem

Tragiskt, en bra tjänst som försvinner.

Visa signatur

Xp1700+@Max 2689 mhz FSB@Max 250 SC(Synk) NF7-S rev 1.2
Thorton@Max 2801.8mhz+(L2@512) FSB@Max 291+! 2,5.3.4.11 DC(1/1)3.54 Vdimm 2x256 mb bh5 Dfi Lanparty Rev B(4440+/4095+)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Megacrash:

Men va ***, ja ett extra kort konto/kort för internet köp är ju ett alternativ men det kostar ju extra pengar för det dock antar jag. Handlar det mesta på qiro-/klarna faktura oftast, men känns ju tråkigt då jag kör med e-kort på HBO/Netflix:/

Swedbank sjunker ytterligare i mina ögon. Oh btw vet du vad swedbank/sparbanken tar i avgift om man vill betala en räkning över disk? 400spänn !!

Ex.vis Norwegian bank har ingen årskostnad på kortet. De kör Visa och då har man en del försäkringar.

Själv kör jag Norwegian och även paypal....

Permalänk
Medlem
Skrivet av SUMITOMO:

Jaha då stänger Swedbank tjänsten e-kort i Oktober.
En tjänst de haft som faktiskt varit bra.

Vad göra nu?

Skaffa ett kort man enbart använder för internetköp och för över pengar till vid köp.
Finns det annan bank som har tjänsten kvar?

Jag har ingen aning om det är bestående, men Nordea ÅTERINFÖRDE inte så länge sen åtminstone att man kan ha så man måste "öppna" ett kort för köp över internet(all användning av kortet där det inte är fysiskt närvarande), 1-2 timmar åt gg.
Inte lika bra som med separat virtuellt kort som de hade förut, men klart bättre än inget(som de hade ett tag därimellan).

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte GA Z97-UD5H Black Edition, CPU: Intel i7 4790K, Kylare: Noctua U14S, RAM: 32GB Crucial Ballistix Sport XT 1866, GPU: Powercolor Radeon HD 7870 PCS+,
SSD: 256GB Crucial MX-100, HDD: 3TB WD Red, 2TB WD Red, PSU: Be Quiet Straight Power E-9 500W, Chassi: Cooler Master Silencio 652S

Permalänk
Medlem

Gubbs and chicks, vi borde skapa en lista på banker och deras tjänster med fokus på e-kort liknande tjänster, avgift på kort & internetbank/betalning! Swedbank har ju som sagt avgift på att fisa så den ryker ju ut direkt!

Visa signatur

PG279Q | 6XX | X-Fi Titanium HD | RTX 2080 | 5800X3D
G.Skill 3200 CL14 | B450-F | 970 EVO | Seasonic 750W | Fractal R5

Permalänk
Medlem

Det kostar inget att ha flera konton. Ett till mastercard kostar 5kr/mån. Så har jag löst det iaf.

Visa signatur

Corsair Obsidian 1000D* Corsair AX1600i* Asus Z790 Prime-A* Intel 13900K* 32GB G-Skill DDR5 7600Mhz/36* Asus RTX 4090* Corsair MP600 1TB* Samsung 980 Pro 1TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Defender:

Det kostar inget att ha flera konton. Ett till mastercard kostar 5kr/mån. Så har jag löst det iaf.

Det är ju för att få mer pengar av oss kunder som de gör detta.

Visa signatur