Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2006

Köpråd ny TV 10-15k

Hej!

Det är dags att köpa ny tv så nu sitter jag och försöker hitta det mest prisvärda alternativet. Användandet kommer vara ganska blandat, mest streaming av film och serier, inget spelande, knappt någon sport.

De två jag just nu väljer mellan är en LED och en OLED. Skulle verkligen vilja ha lite input om vad ni tycker är det mest prisvärda alternativet.

Philips 55POS901F för 14 990 kr på Netonnet eller Sony 55XE9005 för 12 790 kr på Komplett.

Tack på förhand för all hjälp!

Silverstone SG05B | GigaByte H67 | 2500K | Patriot Pyro SE 120Gb |8GB Corsair XMS3 | Samsung P2450H

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

@introstand: Båda är mycket bra val i fråga om bildkvalitet. Går inte att misslyckas där, utan det handlar om vilka egenskaper du föredrar och vilka svagheter du kan leva med.

Sonyn-modellen kommer att ha ett övertag i fråga om dynamiskt omfång när du kör HDR. Det är en VA-panel och bilden blir ganska tydlig sämre i vinkel och det kan uppstå situationer när du märker av clouding-fenomen och sådant man som regel får räkna med på en LCD.

Philips-modellen kommer med sin OLED-panel ha överlägset kontrastförhållande, men inte nå samma ljusstyrka vid behov likt HDR. Eller om du tänkt titta på vintersport med TV:n bredvid ditt panoramafönster när solen skiner.