Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Coin-Hive

När jag besöker en sida för undertexter (s*bscene.com), vet inte om man får skriva detta här. Min AV säger ifrån och blockerar domänet och IP (coin-hive.c*m. Sidan har ju inget med sånt och göra men ändå dyker upp. Jag vill inte ha med den och göra eller att den använder min dator för mining. Kan jag skydda mig bättre genom att lägga till mer saker till min AV så den blockerar bättre och så den inte hittar nå kryphål? Sen vad kan man göra via Firefox för att skydda sig bättre mot sånt här? Kan tillägga att sidan har varit rent från sånt här fram tills nu och behöver använda den då och då.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Nov 2005

1. Ja det finns ett tillägg för att förhindra Coin-hive script, dock i Chrome, vet ej i FF

2. Vad för AV kör du?

Corsair Obsidian 650D / Silverstone Strider 1200w / Intel 2600K / Corsair H100 / ASUS Sabertooth Z77 / Corsair Vengeance 1866mhz 16GB / 2x Intel 520 240GB Raid0 / 5x WD 3TB / 2x Seagate 4TB / 2x GTX 680 4GB SLI / Philips BDM4065UC
Fyndtråden - Inet Fraktfritt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2014

Stänga av scripten?

Om du stänger av scripten så bör det hindra Coin Hive från att starta (funkar i MS Explorer i alla fall där jag har lagt upp Coin Hive-siter på listan över osäkra platser för att blocka script), men det stoppar tyvärr även scripten för många av funktionerna som du antagligen vill ska fungera på sidan vilket kanske gör den oanvändbar. Men testa och se om det går, på vissa siter fungerar det.

Det verkar som om Coin Hive har fått en närmast explosionsartad spridning den senaste veckan, det är flera siter som jag brukar besöka som plötsligt har börjat kapa åt sig av min värdefulla processorkraft och det lär nog bli fler.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

Själv blockerar jag Colin-hive.com i min pi-hole (på DNS nivå) i mitt nätverk

Skickades från m.sweclockers.com

Supermicro X9SCI-LN4F | Xeon E3-1270v2 | 32GB RAM | LSI 9211-8i (IT) | Windows Server 2016 Hyper-V

NGINX Reverse proxy | Seafile | Veeam | WSUS | Plex,Deluge,Flexget

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Lägg till https://raw.githubusercontent.com/hoshsadiq/adblock-nocoin-li... som ett nytt filter i Ublock Origin, blockerar de flesta minerscripts och uppdateras hela tiden.