Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2016

Gmail-frågor

Hej!
Provar det här underforumet:

1. Hur blir jag av med funktionen att Gmail (först å främst webversionen, men appen följer kanske inställlningar i den?) sätter etiketter på vissa mail som Updateringar, Kampanjer eller Socialt, UTAN att jag tappar mail i Gmail-cyberspace eller något sånt. Jag vill bara ha alla ingående mail i Inkorg och inget snokande och åtföljande sorterande på etiketter.
Trots läsning av hjälp så blir jag lätt förvirrad om jag kommer missa nåt mail som inte får etiketten Inkorgom jag kryssar i fel i Inställningar? Någon som kan ge mig en övertydlig instruktion :-).

2. När jag gick över till Gmail så drog jag (drag-and-drop) mail i Outlook från gamla Telia Skickat-foldern till samma folder i Gmali. (Fanns ingen hjälpfunktion för att föra över mail från Skickat/Sent, bara från Inkorg/Inbox).
Men dessa mail syns bara när jag väljer Alla mail. Beror det på att det inte fick någon etikett när jag gjorde drag-and-drop i Outlook?
Kan jag dra dem till Skickat i webklienten och på så vis ge dem rätt etikett?

MVH

Thobbe

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

1.
https://support.google.com/mail/answer/3094499?co=GENIE.Platf...

2.
https://productforums.google.com/forum/#!msg/gmail/f81svWitoj...
Lite klurigt. Jag har gjort det en gång och har för mig att tillvägagångsättet var som följer. Töm inkorgen på servern på din gamla adress. Ladda upp ett antal sent-mail till inkorgen, mha t.ex. en IMAP-koppling. Läste då att Thunderbird fungerade bäst för just detta ändamål. Ställ in i webbinterfacet att gmail ska hämta mail från din gamla adress. Övervaka att rätt antal hämtas hem korrekt. Eventuellt var man även tvungen att ställa in att man skulle kunna skicka från adressen för att de skulle hamna rätt, men är inte säker.

Så för att det ska fungera behöver du tillgång till din gamla adress. Har du det inte det tror jag alla med Telia kan återregga den åt dig.