Forumdelen sponsras av

Hur osmart är egentligen en smart-TV?

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

Hur osmart är egentligen en smart-TV?

När jag tillsammans med 99.se testade Apple TV 4K slog det mig hur mycket snabbare och smidigare den var jämfört de inbyggda smart-systemen i även nya TV-apparater. Den Android-baserade Sony-TV:n (XD8505 från 2016) jag körde mot kunde då och då ta 1-2 minuter på sig att ladda och genomföra ändringar. Under tiden var jag helt utlåst från systemet. Varje tryck på fjärrkontrollen gav endast en varning på TV:n. Kan inte stänga av, kan inte växla ingång, ingenting.

Fast Apple TV 4K var snabb och rapp. Och i den mån den skulle krascha eller hänga sig (vilket den inte gjorde) kan jag i vilket fall snabbt växla ingång till en annan källa eller åtminstone stänga av TV:n.

Detta triggade förstås ett av min kärnämnen om TV-apparater och den funktion jag aktivt försöker undvika: Smart-TV! Blev så triggad att jag babblade på en stund om varför jag tycker smart-TV i grunden är en dålig idé.

Den första smartsystemet jag träffade på kunde visa vädret och ladda bilder från Picasa. Väder-appen behövde 30 sekunder på sig att starta och visade då gårdagens väder i London. Hjälpte inte att ändra något någonstans. Allt jag fick efter 30 sekunder var gårdagens väder i London. Picasa-appen fungerade tills Picasa bakades ihop med någon Google-tjänst.

Detta var många år sedan förstås och idag är det mycket mer komplexa Smart-system. Men grundproblemet skulle jag säga består:

  • Smart-systemens innehåll blir snabbt föråldrat

  • Systemen har långa laddningstider och låser ut användaren

  • Ofta buggiga funktioner, låsningar och plötsliga omstarter

  • Svåröverskådligt vilka funktioner som finns och hur omfattande de är

  • Det som fungerar idag kan sluta fungera imorgon

Fast jag kanske har helt fel och har bara inte sett ljuset ännu?

[2017-11-13] Uppföljning av alla svaren som kommit in under tiden från att tråden startades:

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jun 2009

Tycker smart TV funkar bra för de jag använder de för.
Starta Netflix eller Plex o kolla på film / serier. Går rätt snabbt o smidigt. O man slipper köpa extra grejer för att köra de.

| MSI Z97 Gaming 5 | Intel i7 4790K | 16gig RAM | ASUS GTX970 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2013

Jag har en smart-TV men utnyttjar inte den funktionen. Jag använder mig istället av en Chromecast och tycker det fungerar riktigt bra, bästa köpet jag gjort i mitt liv. Det är förmodligen billigare än att betala extra för smart funktionerna som tillverkaren lägger in?

Klicka på citera när du ska svara någon!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Det enda som TV apparaters "smarta" funktioner används till är att plugga deras egna saker och företag de har avtal med.
Och inte nog med det, när en ny TV generation släpps så försvinner ju all motivation till att hålla den "gamla" modellen uppdaterad,
Vilket ju visas tydligt på alla klagomål när funktioner (t.ex. youtube) slutar att fungera strax efter att TV'n köpts.

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Treant:

Det är förmodligen billigare än att betala extra för smart funktionerna som tillverkaren lägger in?

Ett problem som jag ser det att när man köper en riktigt bra TV, en toppmodell, som också har riktigt bra bildkvalitet, får man likt väl betala för att tillverkaren också tryckt in det maffigaste smart-systemet. En 8-kärnig processor, röststyrning, kamera med geststyrning och annat. Samt diverse licenskostnader på det. Ofta betalar man egentligen dubbelt upp för det du kanske redan har i form av kraft och möjligheten i din smartphone. Här verkar ju helt klar Chromecast vara en vinnande lösning. Som du kan uppgradera längre fram.

Trädvy Permalänk
Skribent
Mathias Blomberg
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2012

Personligen använder jag mina konsoler som HTPC:s, Xbone/PS4. Jag tycker att de är rappa nog för det och det är smidigt att kunna kontrollera allt via handkontrollen från soffan. Sen är ju min TV "dum" också, vilket gör att jag aldrig har fått prova på en Smart-TV ordentligt annat än hos bekanta.

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair AX 850W] ≈ [ASUS Geforce GTX 1080 Strix] ≈ [Intel Core i5 8600K@4,8 GHz] ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [Corsair Vengeance LPX 16GB@3,0 GHz] ≈ [ASUS TUF Z370-Plus Gaming] ≈ [Samsung 860 EVO 500 GB] ≈ [Intel 520 180 GB] ≈ [Samsung HD103SJ 1 TB] ≈ [ASUS Xonar Essence STX] |
Skrivmaskinen: Lenovo G50-80 Min förlängning av mig själv: Samsung Galaxy S8 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2005

Köpte en Philips 9707 för ca 5 år sedan pga den fina bilden. TV:n har visserligen även smart-TV-funktioner, men de funkar verkligen inte bra. Har i stället kopplat en NUC till tv:n och det fungerar kalas.

/M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
08
Registrerad
Feb 2009

Jag tycker att det är riktigt smidigt med smart-TV. Väldigt enkelt att slötitta på Youtube/Netflix utan att behöva fundera på några externa lösningar. Använder även den inbyggda DLNA-funktionen för att strömma filmer från datorn vilket även det fungerar väldigt bra (allt ifrån 70-talsfilmer till 4K HDR). Den enda nackdelen som jag ser det är att webbläsaren är rätt så seg, dock så funkar SVT Play bättre där än i den separata appen så ibland får man stå ut med några extra sekunders väntan. Har en TV med LG WebOS 3.5.

Stationär: | Stor tung långsam historia |
Ultrabook: | ASUS UX31A |
Mobil: | Samsung Galaxy S8+|

Trädvy Permalänk
Bosmang 🤷
Emil Åkered
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Jag har egentligen ingen direkt kärlek till smarta tv-system. De är ofta klumpiga att navigera, långsamma och jämförelsevis trasiga. Finns såklart grader i helvetet, och får väl erkänna att min nuvarande tv (Philips 65PUS7601) med Android TV 7.0 ändå är rimligt rapp och rena raketen ställt mot Sony-varianten på kontoret.

Med det sagt kör jag just nu Netflix via inbyggda appen. Fungerar helt enkelt "tillräckligt bra", klarar HDR och klarar 4K UHD. Det samma gäller HBO, fungerar inte sämre där än på annan plattform (vilket helt ärligt inte säger så mycket). Även Youtube rullar helt okej castat från telefon (GUI:t på tv:n är skitjobbigt).

Eftersom det är de två-tre tjänster jag använder mest känns en Chromecast rätt onödig just nu. När Philips slutar uppgradera räknar jag dock med att behöva plugga in en.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-8400 - Z370M-ITX/ac - GTX 1070 Ti - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 2600X - MSI X370 - GTX 1080 Ti - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> Surface Pro 4 - m3-6Y30 - 4 GB DDR3
▪ Konsol -> Playstation 4 Pro - Playstation Vita

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Smart tv är helt ointressant för mig. Dålig hårdvara från början och man kan knappast räkna med några uppdateringar. Chromecast fungerar 99 gånger av 100 och är mycket snabbare än smart tevens kassa användargränssnitt. Dessutom lätt att uppgradera eftersom det bara är en liten puck som är lätt att gömma bakom teven, dessutom är Google bra på uppdateringar. Detta är ialalfall min åsikt som endast grundar sig på erfarenheten av en smart-TV från LG som säkert är 2 år gammal så jag antar att det har förbättrats en del, men det förändrar inte det faktum att externa enheter är mycket lättare att uppgradera och hålla uppdaterade.

Smart TV-funktioner känns mest som något tillverkarna bara slänger in för att det ska sälja bättre men i slutändan är det nog väldigt få som använder funktionerna.

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Romelanda
Registrerad
Nov 2009

Använde inbyggda plex-appen ett tag men den var slö.
Kopplade in en Mac mini istället som senare blev ersatt av en Apple TV4.

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011

För segt och otympligt i de fall jag testat.

Jag kör en NUC i vardagsrummet där vi sitter mer sällan och en HTPC med en A10-5800k i sovrummet så man kan köra enklare spel ifall man är sjuk t.ex. I datorrummet är det inte helt oväntat koppling från en mindre TV på väggen till min huvud-PC.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: Intel NUC i3, allt som behövs för Netflix, HBO och Hearthstone =)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Mar 2013

Använder en gammal dumtv med chromecast som fungerar helt perfekt, nästa tv blir nog en display, vill jag ha digitaltv kopplar jag in box.

Föräldrarna har en lg smarttv i budgetsegmentet, det jag testat den fungerar det helt ok, netflix, youtube lite nyheter, fungerar helt ok

Hette något annat förut, men kom fram till att det är dumt att ha samma namn på 78 miljoner sidor...
citera, svara osv. osv...
hot tip - ctrl + shift T öppnar senast stängda flik i vissa webbläsare

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2002

Vill bara ha vettig bild när jag köper en TV. Gick inte att undvika att den kom med mängder av sega mjukvaror som är totalt ointressant. Naturligtvis uppdateras inte mjukvaran längre nu när det gått något år.

Vero 4K kostar ca 1000kr, är snabb, kommer med löfte om att mjukvaran hålls uppdaterad i minst fem år, synkar med min tv-fjärrkontroll, använder sig av Kodi som numera har officiellt add-on för Plex, dessutom fungerar IPTV utan problem.

Tillägg
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2002

Kör med en ljudlös HTPC som kör Kodi istället för detta "smart-TV" tjafs. Där slutar det inte komma uppdateringar för "apparna" och man är inte begränsad till de appar som TV-tillverkaren bestämmer sig för att stödja.
Snabbt, snyggt och även en rapp surfdator.

Intel Core i5 8400 * Corsair LPX 16GB 3000MHz * MSI Z370 Gaming Pro Carbon * Gigabyte Aorus GTX 1080Ti * Samsung 970 EVO 500GB + Samsung 850 EVO 250GB + Samsung 860 EVO 500GB * Fractal Design Define S * Corsair RM750x

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Sep 2003

Har en NUC brevid min "smart-TV", tyvärr tar det längre tid för TVn att starta och låta mig välja input än för NUCen att starta... nej skrota allt vad smart-TV heter och låt mig själv välja hur och om min smart-lösning skall vara!

Intel Core i5-3570K Processor || AMD Radeon HD 7970 || MSI Z77A-G45 (MS-7752)
3DMark06 30 781, SM2.0 Score - 11982 - HDR/SM3.0 Score 15632 - CPU Score 7631

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Använder mitt Playstation för diverse tjänster; Youtube, ViaPlay, Crunchyroll, etc. Fungerar utmärkt till min osmarta TV som jag kommer hålla fast i så länge som möjligt.

[HP 14" | AMD Ryzen 2500U + Radeon Vega 8 | 8GB RAM | 256GB SSD]
[Acer Aspire 15.6" | i5-6200U + 2GB GeForce 920M | 12 GB RAM | 500GB SSD]
[Huawei Honor 8 Pro | Panasonic Lumix DMC-GX80 + G Vario 12-32/3,5-5,6 O.I.S]
[Sony 65" XE9305 + LG SJ9 | PS1 | PS2 | PS3 Superslim 500GB | PS4 Pro | Wii]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sollentuna
Registrerad
Maj 2007

Ang bilanalogin, jag tror nog att en del Svenssons tänker mer på smart-TV funktionalitet än bildkvalitet ibland. Lägstanivån när det gäller bild har väl blivit rätt bra förutsatt att man är en sån där "casual" som inte kalibrerar och gillar många interpolerade bildrutor. Då är nästa fråga: vilka streamingtjänster finns inbyggda och hur många PiP samtidigt?

Själv misstänkte jag redan när det kom att det skulle bli röra av mjukvaruversioner och billigaste möjliga ARM-chip. Vill ha en dum skärm och en separat box jag kan byta ut. Just nu kör jag en gammal Samsung TV (5000 serien tror jag den refereras som) med helt OK bild och bra responstid när man kör TV-spel. Smart-funktionerna har jag en AppleTV Gen 4 till. Skulle den sluta få uppdateringar eller inte kunna stödja något nytt som är häftigt så kan jag enkelt byta ut den.

Brukade köra HTPC med Kodi/WMC men kom fram till att jag inte behövde TV-Tuner DVR längre och att playtjänster osv var krångligare att få att lira i Kodi då det oftast handlade om något tredjepartshack.

Ingen antennkabel alls till teven längre faktiskt, playtjänsterna räcker för det mesta. Dock önskar jag att SVTs Play-app hade stött streaming av TV-kanalerna såsom iphone-appen gör.

i9-7920X Delid 4.7 GHz | 32GB DDR4 3200 MHz | ASUS WS X299 PRO | Geforce GTX 1080 Ti | 500GB NVMe + 2x 500GB SATA SSDs | Philips 40" 4K-skärm, 2x HP Z27n 1440p-skärmar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002

Som sagt tidigare i liknande trådar, jag har inga som helst bra erfarenheter av smarttv.
Jag har en av Samsungs toppmodeller med nån 4 kärnig cpu som skulle vara top notch.

Trots ett releasepris på 35k så har den inte en chans mot Apple tvn, allt laggar och hackar.
Och då pröjsar man typ 1600:- för en ATV.

Apparna är undermåliga, främst eftersom budgeten och intresset inte finns hos app-makarna jämfört med iOS och Android.
Ofta fryser och kraschar apparna. Ännu värre är att Netflix totalt kan sluta fungera, inte ens en reboot löser problemet utan man fick gott vänta ut det.
Enda skälet till att jag körde apparna i tvn var ju för att förra generation ATV inte stödde 4K

Jag har nog haft 5 apparater själv sen ”smart” introducerades, och säkert pillat på 10-15-tal apparater nån längre tid, och allt har funkat lika illa jämfört med andra separata lösningar.

Det känns som att hela smarttv-grejen bara är nån ”minsta möjlig ansträngning” från tillverkarnas sida i hopp om att kunna motivera högre priser på apparaterna.

Jag hade istället gärna sett nån typ av ”kortplats” men för medie-enheter, så att man hade kunnat köpa och integrera sitt eget val av enhet rakt i tvn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
The Culture
Registrerad
Feb 2013

Jag sitter på en gammal plasma (en LG 60" från 2011?) som inte har ett tillstymmelse till smartfunktioner vilket är en fördel.

Omvandlade nyligen min Surface Pro 4 till en HTPC som är löjligt bra!

Ett annat inlägg på Sweclockers

Core i7 5820K @ 4.5GHz | Asus Strix X99 Gaming | Palit Super Jetstream GTX 1080 | 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz | Intel® 750 SSD 400GB PCIe, Samsung 840/850 Evo 750GB & 1TB | Asus 12x Blu-Ray Combo | Phanteks Enthoo Luxe | 3x Nanoxia Deep Silence 140mm + 5x 120mm | Corsair H105 | Corsair AX1200i 1200W | Windows 10 Pro | Asus ROG Swift PG348Q | Audio Pro Addon T12 | Sennheiser HD650 | Corsair Vengeance K70 | Mad Catz R.A.T. 7 MMO

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Jag hoppas verkligen smart-TV är en trend som dör ut inom kort. En TV ska vara helt dum i huvet. Hatar hur allt försöker göra allt numera. Gäller både hård- och mjukvara.

Ska det finnas smart-TV så måste det vara snabbt och fungera längre än i ett år, vilket inte lär hända med inbyggda lösningar. Gillar inte Chromecast heller. Telefonen som fjärrkontroll är värdelös. Alldeles för klumpigt. Det ska vara en dedikerad lösning som styrs med dedikerad fjärrkontroll, eller ännu hellre, befintlig TV-fjärrkontroll. Nu kollar jag aldrig på "TV", men Raspberry Pi (eller kanske en NUC) + Kodi + Flirc är min favoritlösning.

MSI Z77A-GD65 | Intel Core i5 3570K @ 4,2 GHz | Palit Geforce GTX 1070 JetStream | 16 GB Corsair Vengeance 1600 MHz

You must come with me, young ones, for I am the grim reaper.

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Teddis:

Ang bilanalogin, jag tror nog att en del Svenssons tänker mer på smart-TV funktionalitet än bildkvalitet ibland. Lägstanivån när det gäller bild har väl blivit rätt bra förutsatt att man är en sån där "casual" som inte kalibrerar och gillar många interpolerade bildrutor. Då är nästa fråga: vilka streamingtjänster finns inbyggda och hur många PiP samtidigt?

Ganska mycket så. Det är ganska vanligt att jag får frågor av typen "Vilken är den bästa TV:n med inbyggd Dplay?". Omöjligt att veta utan att kartlägga varje tillverkares apparater. Men har man tänkt tvärtom: "Vilka källor ger mig Dplay?" kan man köpa vilken TV som helst.

Trädvy Permalänk
Bosmang 🤷
Emil Åkered
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av Laxpudding:

Ganska mycket så. Det är ganska vanligt att jag får frågor av typen "Vilken är den bästa TV:n med inbyggd Dplay?". Omöjligt att veta utan att kartlägga varje tillverkares apparater. Men har man tänkt tvärtom: "Vilka källor ger mig Dplay?" kan man köpa vilken TV som helst.

Frågan jag ställde mig var snarast "vad fan är Dplay?". Men, Google svarade på den. Så med i matchen är man, tydligen.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-8400 - Z370M-ITX/ac - GTX 1070 Ti - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 2600X - MSI X370 - GTX 1080 Ti - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> Surface Pro 4 - m3-6Y30 - 4 GB DDR3
▪ Konsol -> Playstation 4 Pro - Playstation Vita

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

@emilakered: Du också? 😂

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

Smart-TV känns för mig som en laptop - alltså vi köper en dator med inbyggd skärm. Själv köper jag hellre dator och skärm separat, så att jag kan uppgradera den första som behövs. Precis som Thomas nämner i videon, visst du kan visa Youtube på din smart-tv, men inte mer än 720p.

Chromecast är lösningen för mig, en billig och väldig enkel lösning. Så enkel att till och med morsan kan använda den, det finns inte en chans att hon skulle kunna hantera en "smart" TV.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av I_KILL_HORSES:

Smart-TV känns för mig som en laptop - alltså vi köper en dator med inbyggd skärm. Själv köper jag hellre dator och skärm separat, så att jag kan uppgradera den första som behövs. Precis som Thomas nämner i videon, visst du kan visa Youtube på din smart-tv, men inte mer än 720p.

Chromecast är lösningen för mig, en billig och väldig enkel lösning. Så enkel att till och med morsan kan använda den, det finns inte en chans att hon skulle kunna hantera en "smart" TV.

Uj då känner du inte min morsa. Hon kan lära sig men det var inte populärt när man skulle installera chromecast. Allt ska fungera som förr men deras 2 år gamla Samsung tv fixar inte svt play längre vettigt. Den höll länge min Samsung plasma som hade dåtidens mest avancerade smarttv var utdaterad på 1 år

Tycker ärligt talat inte att Chromecast är direkt jättesmidigt då är de lättare komma igång med smarttv funktionerna som fortfarande fungerar. Problemet har vart hittills bara att de blir utdaterade så extremt fort. Men utanför PC så är de i regel betydligt smidigare än vad jag upplever chromecast ultra som jag tydligen hade inbyggt i min nya Philips OLED. Då jag aldrig köper tv sett till smartfunktioner hade jag noll koll på vad som erbjöds. Den är kopplad till alla möjliga mycket smartare och rappare enheter.

Frågan är om chromecast ultra inbyggt uppdateras separat och stöds via google så philips kan aldrig döda funktionaliteten när de vill fokusera på årets modeller? Då har den ju lite större chans överleva mer än två år

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
Palit Jetstream X 1080 ti

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arvika
Registrerad
Jul 2003

En relativt gammal Samsung 50" smart-tv. Oftast funkar det utmärkt med Netflix (den får dock för sig att uppdatera smart funktionerna vilket låser hela fadderullen ibland). Men som sagt, oftast funkar det utmärkt. Bildkvaliteten den duger åt mig även om prylnörden i mig börjar säga att det är dags för nytt, onödigt egentligen men, ni vet hur det är.

Även HBO fungerar fint som app sen hbo fick ordning på sig själva.

Inte testat någon av apparna genom ps4 men känner inte behovet. Optimala vore givetvis en HTPC men fördelarna väger inte upp nog för ett köp.

Intel Core i5-3570K | Crucial DDR3 BallistiX Elite 1600Mhz 16GB | Intel SSD 330 Series 60GB, Seagate Barracuda Green 2TB | MSI Z77A-G43 | Fractal Design R4 White | Silver Power SP-SS850 850W | Corsair H80i | MacBook Air |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av L'ombra:

Jag hoppas verkligen smart-TV är en trend som dör ut inom kort. En TV ska vara helt dum i huvet. Hatar hur allt försöker göra allt numera. Gäller både hård- och mjukvara.

Håller med.
Själv så har jag en Sony TV från 2012, vars samtliga smart tv funktioner inte längre fungerar.

Betydligt bättre med en dum tv , som man kan göra smart med hjälp av Apple TV, Chromecast, nvidia shield mm.

För egen del skulle jag klara mig utmärkt med en tv utan vare sig ljud, eller mottagare, då jag har hemmabio anläggning och kör med Canal Digital sattelitmottagare.

Upp till kamp för dum-tv:ns återkomst

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av raxxor:

Håller med.
Själv så har jag en Sony TV från 2012, vars samtliga smart tv funktioner inte längre fungerar.

Betydligt bättre med en dum tv , som man kan göra smart med hjälp av Apple TV, Chromecast, nvidia shield mm.

För egen del skulle jag klara mig utmärkt med en tv utan vare sig ljud, eller mottagare, då jag har hemmabio anläggning och kör med Canal Digital sattelitmottagare.

Upp till kamp för dum-tv:ns återkomst

Man behöver ju aldrig starta upp i det smarta gränssnittet i alla fall inte på min Sony tv (tror det är årsmodell 2014 på den) Kanske är värre på de med android tv som sony kör nu för tiden.

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Feb 2006

Har en Samsung från 2015 med Tizen, fullkomligt helt värdelöst.

Kör en Shield TV istället.