Permalänk
Medlem

8600k/8700K Överklockning

Då fler och fler börjar få sina processorer så är det dags att starta dedikerad överklockningstråd.

i7 8700K
Asus Prime Z370 -a
Corsair Vengeance LPX DDR4 2400Mhz CL14
Custom Vattenloop, ingen delidd än.

Bara spenderat 40 minuter med att att snabbt överklocka, men det verkar lovande.

MCE inaktiverat,och enbart en kort stress test via cpu-z än så länge.

PS, någon som vet varför man inte kan ändra spänning och annat roligt via IXTU längre?
Rätt jobbigt att behöva boot in i UEFI hela tiden när man skall ändra något.

Permalänk
Medlem

Har väntat på en sådan här tråd. Bra initiativ!

Själv så ligger jag på 4.8 GHz med MCE disabled och 1.26 V vilket är den lägsta spänningen jag fått systemet stabilt på. Har testat 5.0 @ 1.375 V men systemet krashade direkt man startade något intensivt (Prime95, CPU-Z stress och Cinebench) Har testat lite olika LLC men det vägrar funka så jag kör på auto. Jag tror att jag haft lite otur i lotteriet!

/e Kan tillägga att jag uppnår som max 80­­° C vid strestest. Detta känns högt men vid spel går jag sällan över 70­°. Får anta att det är OK temp med tanke på mITX-bygge.

Permalänk
Medlem

När jag kör hwinfo v5.59 så visar "CPU Package Power" helt åt helvete fel värde.

11W vid Cinebench ? *cough*

Någon annan som har samma problem med 8700k?

Permalänk
Medlem

Jag kör min 8700K i 5.0GHz på 1.325 volt. Stresstestat i 12 timmar och max temp var 80 grader, max 65 grader i PUBG, idle mellan 25 och 30. Kyler denna skönhet med en H100iv2. Är väldigt nöjd

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Ehum, inte en K modell, men hoppas jag får posta här.
i7 8700
Asus Rog Swift z370-H Gaming
Corsair Vengeance 3200MHz
OC @ 4.4/4.71GHz
bclk: 102.4
Vcore: 1.22v Fick höja till 1.25v annars blev det bsod i Intel XTU - 2442Marks

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xermalk:

När jag kör hwinfo v5.59 så visar "CPU Package Power" helt åt helvete fel värde.

11W vid Cinebench ? *cough*

Någon annan som har samma problem med 8700k?
http://i.cubeupload.com/HWFVD4.png

hwinfo som är muppig skulle jag tro, även min hwinfo säger 11.xxx W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xermalk:

När jag kör hwinfo v5.59 så visar "CPU Package Power" helt åt helvete fel värde.

11W vid Cinebench ? *cough*

Någon annan som har samma problem med 8700k?
http://i.cubeupload.com/HWFVD4.png

Skrivet av Elghinnarisa:

hwinfo som är muppig skulle jag tro, även min hwinfo säger 11.xxx W.

Min säger runt 110 watt, vilket även det känns lågt.
Tror inte man kan lite riktigt på spänningar etc. på ett par veckor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elghinnarisa:

hwinfo som är muppig skulle jag tro, även min hwinfo säger 11.xxx W.

Jag märkte detta igår efter installationen av windows 10 creators update att det blev så
Oavsett program. Får hoppas de löser sig snart

Permalänk
Medlem

Varför köpte jag en 7700k i Mars -17 för?... kunde väntat 6 månader till med min 2600k och valt denna uppgradering istället

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av rewoX:

Varför köpte jag en 7700k i Mars -17 för?... kunde väntat 6 månader till med min 2600k och valt denna uppgradering istället

Bara sälja och köpa nytt, Lever bara en gång för att gräma sig över sådant här.

Permalänk
Medlem

Kunde inte få min stabil på 5Ghz ens med 1.400v. Så testar mig fram på 4.9Ghz istället. Lite tråkigt att inte nå gränsen.
Mina temps hoppar och är väldigt ojämna över kärnorna. Lite störande.

Permalänk
Medlem

Vad är en bra benchmark för att stresstesta utan avx?

Jag har nu kört min i 2 dagar på 5ghz / LLC 5 och 1.3v i bios / 1,25 enligt hwmonitor och den har inte kraschat en enda gång. Inte ens i VR.

Men vid AVX/Prime95 small ffts så peakar jag gå 81-82c, lite för toasyy för att jag skall våga lämna den över 5 minuter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xermalk:

Vad är en bra benchmark för att stresstesta utan avx?

Jag har nu kört min i 2 dagar på 5ghz / LLC 5 och 1.3v i bios / 1,25 enligt hwmonitor och den har inte kraschat en enda gång. Inte ens i VR.

Men vid AVX/Prime95 small ffts så peakar jag gå 81-82c, lite för toasyy för att jag skall våga lämna den över 5 minuter.

Kör prime utan AVX? Finns en flaggar för det eller helt enkelt köra en äldre prime utan AVX.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elghinnarisa:

Kör prime utan AVX? Finns en flaggar för det eller helt enkelt köra en äldre prime utan AVX.

Tack, hittade det.

CpuSupportsAVX=0 i local.txt stänger av prime95 avx.

Permalänk
Medlem

@kimbie: ni som kör ASUS Strix vet väl att LLC inte fungerar som det ska.

https://www.youtube.com/watch?v=hCAQpvFhiUs

Permalänk
Avstängd

Avaktiveras inte MCE automatiskt när ni ställer Bclk/ multiplier?

Testade lite snabbt innan och lyckades få blåskärm direkt. Får sätta mig in mer kommande dagarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av rewoX:

Varför köpte jag en 7700k i Mars -17 för?... kunde väntat 6 månader till med min 2600k och valt denna uppgradering istället

Sälj den till mig

Permalänk
Avstängd

@rewoX:
Var nöjd med ditt köp,finns alltid nåt ännu bättre ett antal månader fram i tiden.
Men visst din cpu är iskall nu,så räkna med rejäl förlust om du ska sälja den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Goldfinger:

@kimbie: ni som kör ASUS Strix vet väl att LLC inte fungerar som det ska.

https://www.youtube.com/watch?v=hCAQpvFhiUs

Har kommit ut ny UEFI som ska ha fixat det.

Permalänk
Medlem

i7 8700K OC @ 4,9Ghz
Asus Prime -a bios 0419
Corsair Vengeance 3200MHz
Vcore: adaptive voltage 1.260 + 0.06
MCE: disabled (gav problem med värmespikar enabled)
LLC: Auto

Har provat lite på 5Ghz men då måste jag öka spänningen rejält. 4,9Ghz fungerar bra som 24/7 klock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Goldfinger:

@kimbie: ni som kör ASUS Strix vet väl att LLC inte fungerar som det ska.

https://www.youtube.com/watch?v=hCAQpvFhiUs

LLC funkar utmärkt efter nya UEFIN.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Vid 5Ghz så pallar min inte med OCCT/Linpack i mer än några minuter (10-15) innan den ger error. Men den har klarat Prime95 small FFT samt Blend i över 6 timmar utan problem.
Vet inte riktigt om jag bör lägga någon vikt i att OCCT ger mig fel så pass snabbt men ej Prime95.

Permalänk
Medlem

Noterade precis att min VCore inte går över 1.352V trots att jag satt den till 1.36V för lite tester.

Någon som vet varför?

i7-8700K
MSI Gaming M5

Permalänk
Medlem

@Borderlander:

Auto eller låg Load line calibration?

Permalänk
Medlem

@Bad Habit:

LLC sitter på 4, testa 1 kanske?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Borderlander:

@Bad Habit:

LLC sitter på 4, testa 1 kanske?

Nu vet jag inte vilken ordning dina inställningar är men är 1 högsta, sätt på 2. Låg llc sänker vcore då cpu belastas.
Testa på du

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Master of Overkill

5.2GHz för bench, och 5GHz på 1.224V 60-66c 400RPM fläktar.

Permalänk
Medlem

Nästa gång så ska jag prova innan jag frågar

LLC 2 spikade 1,36V direkt

Tar ett tag att komma in i det nya efter 5 år på Ivy

Tack så mycket!

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

5.2GHz för bench, och 5GHz på 1.224V 60-66c 400RPM fläktar.

Delid? Kan du ge lite info om övriga inställning samt hårdvara?

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av VooDoo:

Delid? Kan du ge lite info om övriga inställning samt hårdvara?

Hårdvara är sign.
Inte delid.
Bara satt XMP ändrat Vcore inget annat.