Forumdelen sponsras av

Liten skärm för chromecast tv streaming, TV eller datorskärm?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2009

Liten skärm för chromecast tv streaming, TV eller datorskärm?

Fick en fråga av en polare om en lämplig "köks tv". Den behöver inte tuner egentligen för det finns ingen antenn kontakt i köket och dom får ändå fiber vilken dag och valde bbb som jag såg har en egen streaming tjänst med. Att köra en till TV box i köket är ingen jättesmidig lösning då det inte finns nätverksuttag i köket så chromecast blir nog perfekt för dom då. Men jag funderar på om man ska välja en vanlig TV eller en datorskärm med HDMI och högtalare?
Dessa två är väl de jag hittat som lämpliga kandidater:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3328329
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4231651

Någon som har någon synpunkt i valet mellan TV och datorskärm? Kanske TVn borde ha bättre högtalare eftersom det är mer en viktig "huvudfunktion" hos en TV? Sen kanske TVns betraktningsvinkel är bättre med tanke på TN plattan i datorskärmarna?

Priset är ju ungefär det samma men man kan spara några kronor på att välja datorskärmen men ingen avgörande prisskillnad tycker jag. Kanske mest safe att köra TVn ändå?

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

@dna67: Högtalarna på även de dyraste gamingskärmarn brukar låta som en arg klockradio i de flesta fallen. En liten budgetskärm är det inte bättre skulle jag säga.

Finns annars gott om skärmar som inte har TN-paneler. Men det finns också gott om TV med IPS-teknik i panelerna så att en kan röra sig tvärs genom köket utan att färgerna försvinner ur bilden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2009

@Laxpudding:
Tack för tipset och att jag fick upp ögonen för IPS TV apparater, trodde de låg långt utom räckhåll så jag hade inte ens letat haha! Men de va ju faktiskt rätt vanliga. Det blev en
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4231649