Forumdelen sponsras av

Behöver er expertis om flimmer på en TN-panel från Asus (PG278Q- och PG278QR).

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

Behöver er expertis om flimmer på en TN-panel från Asus (PG278Q- och PG278QR).

Jag har under senare tid varit tämligen kluven om ett förekommande problem gällande flimmer vid uppstarten och som uppkommer vid enstaka tillfällen när datorn är igång, ett problem som finns både för PG278Q- och PG278QR versionen av Asus Swift.

Varpå jag tog mig tiden och genomförde enkla tester för att få ett hum om orsaken till problemet.

Min sammanfattning av tester som utfärdades hos mig:

- Flimmer uppstod vid uppstarten av min dator i samband med användningen av NVIDIA:s senaste GPU-arkitektur, Pascal, med grafikkortet MSI 1080 TI Founder Edition och även med grafikkortet MSI 1080 TI Gaming X.

- Bytte displayport kabeln och problemet kvarstod.

- Testade både med skärmen ASUS 27" ROG SWIFT PG278Q och med skärmen ASUS 27" ROG SWIFT PG278QR och problemet kvarstod.

- Efter att ha ersatt grafikkorten, 1080 TI Gaming X och 1080 TI Founder Edition, till grafikkortet MSI 980 TI Founder Edition, då försvann problemet vid uppstarten av datorn. Däremot kvarstod problemet med flimmer som uppkom vid enstaka tillfällen när datorn var igång.

- Nedan ser ni ett videoklipp på mitt senaste test med MSI 1080 TI Gaming X när jag startade upp datorn:
https://youtu.be/MiwxPdsZ9sE
Och som ni kan se på videon då flimrar det i ett oregelbundet flöde fram tills Windows logan.

- Jag lämnade in min dator och dess komponenter (förutom skärm) till Komplett för en noggrannare undersökning och inväntar på återkoppling.

Min förfrågan till er alla på Sweclockers som nyttjar modellen Swift från Asus, har ni liknande problem eller inga problem alls?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2017

@andreas.fransson: Samma problem för mig och flera andra: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1351979-asus-rog-swift...

Märker själv av flimret i samband med att t.ex. spel laddas men under spelandets gång flyter det på bra.

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla / Stockholm
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av Blopee:

@andreas.fransson: Samma problem för mig och flera andra: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1351979-asus-rog-swift...

Märker själv av flimret i samband med att t.ex. spel laddas men under spelandets gång flyter det på bra.

Mvh

Har ni kollat på ni har en DP-kabel utan den 20:e pinnen inkopplad? Testa med HDMI eller VGA för att verifiera!

I7 4790K @ Stock | Phanteks PH-TC14PE | 16GB Corsair LP1600 | Asus Z97-A | EVGA GTX 980 ACX 2.0 SC @ 1500/8000 | 256 Samsung 840 Pro, 2+2TB | 34" Dell U3415W | Fractal Design R4 | Fractal Design 800W 80+ Gold | Win10 Pro | 250/100 Fiber

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2001

Läste en tråd om det här igår, men hittar den inte med en gång.
G-Syncmodulen ger svart bild när det är en fast bild som matas ut vid laddning av vissa spel. 0 fps ger huvudbry tydligen.
Men nu var det ju flimmer du klagade över, inte svart bild...

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1487454-rog-swift-blac...

««« »»»