Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

4k tv för xbox one X

Rookie här när det gäller TV-apparater då jag aldrig ägt en. Jag har precis köpt det nya xbox one x och behöver nu införskaffa mig en värdig tv. Tv:n kommer främst att användas för att spela xbox men även en del film-tittande. Jag är inte sportintresserad så den behöver inte kunna visa sport bättre eller liknande (om det nu är en grej för tv-apparater). Min budget ligger på omkring 10 tusen. Kan sträcka mig till 12 om det krävs.

Vad ska jag tänka på? Oled verkar dyrt, men kommer det göra enorm skillnad om jag vill uppleva de spel som supportar 4k?

Är det Samsung eller LG som gäller när man köper TV?

Tack på förhand

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2012

Jag hade definitivt väntat till mellandagsrean och se om den här kommer ned i pris LG OLED. Om du vill läsa på mer rekommenderar jag Sweclockers genomgång av TV-apparater där det står vad som är bra just nu.

i7 6700k 4,5 Ghz | ASUS Z170i | Noctua NH-D14 | 256 GB Samsung SSD | Corsair 16GB 3000mhz | Fractal Design Core 500 |GTX 1070 | Corsair SF450 450W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

Aa det är sant. Det skulle jag faktiskt kunna göra. Om den inte går på rea då, vad tror du om den här tv:n i så fall? https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4234734

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Aug 2008

Tvivlar starkt på att OLED skärmarna kommer reas ut mer än vad dom gjort denna helgen. I så fall är det ju fjolårets modell.

För en lite trevligare peng får man t ex denna i helgen: https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/55PUS6412/phil...

Har aldrig kört med ambilight själv men många gillar funktionen; ett plus med phillips är att dom har Android TV så du kan köra alla bra appar med TVn vid behov (även om xboxet har några så har dom inte Kodi t ex)

I princip alla TV med 4k, HDR osv håller samma bra bildkvalité förutom OLED som såklart är sneppet "värre" Jag är iaf nöjd med min samsung 55" fjolårets modell, och visst svart är inte helt svart som på OLED men tillräckligt bra, och ljusår bättre än den gamla jag hade från 2010.

Dom verkar också ha en Samsung med trevlig panel för samma peng https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE55MU6195XXC/...

Tänk också på att ljudet i dagens apparater är ganska (väldigt dåligt i mångas öron) så det kan vara något att ta i åtanke (att du kan behöva lägga pengar på bättre ljud).

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

Det var en väldigt trevlig peng på samsung-tv:n där måste jag säga. Föräldrarna har aldrig varit så nöjda med sin philips-tv så försöker undvika deras märke lite om möjligt.

Vore ju inte fel att betala mindre än planerat för en tv, tack för tipset !

Ljudsystem tänker jag fixa så det är inga problem där.