Trådlös styrning av LED belysning

Permalänk
Medlem

Trådlös styrning av LED belysning

Hejsan

Den här frågan hör kanske egentligen mer hemma på något elektronikforum, men jag provar här i alla fall i hopp om hjälp.

Situationen är följande. Jag ska installera LED spotlights i ett kök, på undersidan av överskåp. Köket består av en smal gång med skåp på båda sidor. Jag vill ha LED puckar, oklart hur många, på båda sidor och styra dessa med endast en tryckknapp.

Idag finns en lysrörsarmatur med fast 230v matning på varje sida. Dessa matningar är tänkta att driva varsin LED-drivdon för 12V LEd puckar. Jag skulle vilja ha en trådlös dimmermottagare till varje drivdon samt en trådlös strömbrytare för detta.

Själva installationen är inga konstigheter, det jag behöver hjälp med är val av komponenterna. Är det nexa som gäller eller finns det andra bra alternativ?

Tack på förhand,
Mvh Lajning

Permalänk
Medlem

@Lajning: qubino har bra puckar om du vill bygga vidare med z-wave i andra delar av huset, fördelen mot nexa är bättre täckning och mer funktioner, dock dyrare

har precis gjort en liknande installation fast för ett uterum, där blev det två nexa puckar då dom inte kommer bygga vidare på ett smarthus system. ena knappen styr ledlamporna andra knappen styr ett uttag.

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem

Hejsan

Tack för svaret. Har redan gjort installationen med konventionella trådbunda delar.