Forumdelen sponsras av

Windows update hade sönder en DP-kabel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Morgongåva
Registrerad
Feb 2012

Windows update hade sönder en DP-kabel?

Hej, idag hände något väldigt konstigt. Satt vid datorn där min main skärm är kopplad till datorn med en DP-kabel, allt fungerade bra och alla skärmar hade bild. När jag sen kom hem från gymmet så höll windows på att installera uppdateringar, och det stod på min main skärm(alltså den som är inkopplad med en DP-kabel), när datorn sen startade om så fick jag bara bild på min andra skärm och min main skärm visade no signal. När jag sen bytte kabel till en DVI-D kabel så funkade skärmen igen.

Är det bara ett tråkigt sammanträffande att kablen pajade samtidigt som datorn startade om, eller har windows update ett finger med i spelet? Kanske blev lite luddigt beskrivet men vet inte riktigt hur man ska beskriva det på något annat sätt.

[AMD 1600][GTX 1060][Phanteks eclipse P300][8GB]
Spotify: Rap Reggae

[Citera för svar.]

https://soundcloud.com/ega-production

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

Inte bara så enkelt att uppdateringen inaktiverade den skärmen?

Och när du sedan återanslöt den med en dvi aktiverades den på den utgången istället.

Skulle testa att sätta i skärmen med dp kabeln och om den inte hoppar igång automagiskt kolla så den inte bara behöver aktiveras manuellt.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Svårt att tro att Windows hade sönder den. Säger som ovan att någon inställning eller drivrutin förmodligen bara ändrats eller uppdaterats.

Testa igen, kolla bildskärms inställningar och uppdatera grafikdrivrutiner så skall det nog fungera igen. Testa kabel på en annan dator och skärm är också bra för att utesluta saker.