Permalänk
Medlem

Samba

Hej jag håller på att testa lite olika configurationer
Nu inför de kommande server byggdet på en annan dator som agerar vm host.
Har tänkt att köra freenas under vmware och håller på att testa om de funkar bra och även testat openmediavault.

Men de som är e att jag tappar fart vid kopiering allt flytta data från den utdelade samba sharen det går i max i ca 10 15 % an filen sedan droppar farten drastisk och ibland stannar av helt.
Är de att jag bara kan tilldela 6gb ram till vm lr har ni några andra teorier lr varit med om de själva ?
När server kommer tänkte jag ha 16 gb till freenas.

En tanke va att köra freenas i botten och vm från den sedan till lite olika maskiner men de e så dåligt gränssnitt och inte så lätt att se hur mycket resurser varje vm tar i freenas.

Permalänk

@toben:

Hoppas du är medveten om att det inte rekommenderas att köra FreeNAS virtualiserat.
Angående prestandan vid filkopiering - testa internt i FreeNAS att kopiera mellan två pooler och se om du har samma beteende där (dvs för att se om det är samba som är problemet elelr något annat).

Det är svårt att rekommendera till någon annan vilken variant som är 'bäst', dvs att köra FreeNAS virtualiserat eller att ha det som host och köra VM:s under, men som du kanske sett är FreeNAS just nu i en förändringsfas där de håller på att helt förändra hur VM:s funkar så det kan vara så att du hamnar lite olyckligt just nu i deras utvecklingsfas.

(eller har du hamnat helt rätt och kan dra nytta av det nya ).

Permalänk
Medlem

Tror det blir så här att jag sätter diskarna passtrue i vmware och kör freenas os i vm på två olika diskar så jag har failover